Ελληνικά ομόλογα: «Σειρήνες» έτοιμες να κατασπαράξουν;

Το ράλι στο ελληνικό χρέος οδήγησε τις αποδόσεις του ελληνικού 5ετούς ομολόγου σε επίπεδα χαμηλότερα από τα αμερικανικά

Το κυνήγι για αποδόσεις στην παγκόσμια αγορά ομολόγων έχει ρίξει τους επενδυτές σε άνευ προηγουμένου «ταραχώδη νερά».

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<

Το πρόσφατο ράλι στο ελληνικό χρέος, αφότου οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν σε εκταμίευση ακόμη περισσότερων κεφαλαίων στην πιο υπερχρεωμένη χώρα της ευρωζώνης, οδήγησε τις αποδόσεις του ελληνικού 5ετούς ομολόγου σε επίπεδα χαμηλότερα από τα αντίστοιχα αμερικανικά!

«Χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις για την παράνοια που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις χρηματαγορές;», έγραψε ο στρατηγικός αναλυτής της Societe Generale, Albert Edwards, σε note προς τους επενδυτές της γαλλικής τραπεζικής πολυεθνικής.

Σε ένα αν μη τι άλλο εφευρετικό αλλά και αινιγματικό τίτλο στο γράφημα του ελληνικού/αμερικανικού 5ετούς, το Bloomberg γράφει: «Siren Call», αναφερόμενο χαρακτηριστικά στα ελληνικά ομόλογα ως «ελκυστικές σειρήνες» (έτοιμες να κατασπαράξουν επίδοξους επενδυτές)...;

ΣΑΙΡΕΝ

Newmoney

 
680
Thumbnail

Ο ιδρυτής της Foxconn Group, Terry Gou, διεκδικεί την υψηλότερη δουλειά στην Ταϊβάν, καθώς η καθαρή αξία της εταιρείας του, η οποία βασίζεται στη συναρμολόγηση iPhones για λογαριασμό της Apple Inc., έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας εξαετίας.

ad1mobile

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Gou, του οποίου οι εισηγμένες εταιρείες περιλαμβάνουν τις Hon Hai Precision Industry Co., FIH Mobile Ltd. και Sharp Corp. της Ιαπωνίας, είναι πλέον φτωχός. Η περιουσία του είναι περίπου 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια, επίπεδο που τον κατατάσσει στο νο. 3 της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων στην Ταϊβάν, σύμφωνα με τον Δείκτη Bloomberg Billionaires.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Πάντως, η περιουσία του Gou ήταν 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιούνιο του 2017 και ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ταϊβάν μέχρι τον Απρίλιο του 2018. Η αξία των εταιρειών του μειώθηκε εν μέσω ανησυχιών σχετικά με τη ζήτηση για iPhones και τον συνεχιζόμενο εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

ad2mobile

Η εισβολή του Gou στην πολιτική, την οποία ξεκίνησε ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του για την προεδρία την Τετάρτη, δεν έβλαψε την περιουσία του. Οι μετοχές της Hon Hai έχουν αυξηθεί περισσότερο από 21% μέσα τον Απρίλιο.

Ο Tsai Eng-meng, πρόεδρος της Want Want China Holdings Ltd. και ο Samuel Yin του ομίλου Ruentex, είναι σήμερα Νο 1 και 2 της Ταϊβάν στον Δείκτη Bloomberg Billionaires, με τις περιουσίες τους να βρίσκονται στα 6,1 δισ. δολάρια και 4,8 δισ. δολάρια αντίστοιχα.

,

s

ad1mobile
article 1