Επενδύσεις-μαμούθ από Samsung: $11 δισ. για οθόνες νέας γενιάς

Ανταποκρινόμενη στην πληθώρα προσφοράς και στην πίεση των τιμών από τους Κινέζους ανταγωνιστές της

Η Samsung Display Co. σκοπεύει να δαπανήσει 13,1 τρισεκατομμύρια κέρδη (11 δισεκατομμύρια δολάρια) για την ανάπτυξη και την κατασκευή οθονών νέας γενιάς, ανταποκρινόμενη στην πληθώρα προσφοράς και στην πίεση των τιμών από τους Κινέζους ανταγωνιστές της.

Σε μια εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Κορέας Moon Jae-in και ο Αντιπρόεδρος της Samsung Electronics Co., Jay Y. Lee, ανακοινώθηκε η επένδυση ως μια κίνηση για την αναδιοργάνωση της βιομηχανίας οθονών, διατηρώντας παράλληλα τη παγκόσμια πρωτοπορία της Samsung και την εδραιωμένη κυριαρχία της Κορέας.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Η κυβέρνηση θα επενδύσει περίπου 400 δισεκατομμύρια κέρδη σε οθόνες επόμενης γενιάς για να προωθήσει αυτόν τον στόχο, δήλωσε ο Moon.

Η Samsung και ο ανταγωνιστής της LG Display Co, έρχονται αντιμέτωποι με την άνοδο του ανταγωνισμού από τους Κινέζους προμηθευτές, όπως η BOE Technology Group Co, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει την ικανότητα δημιουργίας οιωνών υγρών κρυστάλλων, η οποία εισβάλλει ολοένα και περισσότερο στις επόμενες γενιές οθονών.

Για να αντισταθμιστεί η μείωση των κερδών και την απώλεια των πελατών, η Samsung προχωράει με με τη δημιουργία quantum dot οθονών. Η μετοχή της εταιρείας έκλεισε την Πέμπτη σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη.

dfr

Ο κληρονόμος της Samsung και ηγέτης της, Jay Y. Lee έχουν υποσχεθεί να επενδύσουν μακροπρόθεσμα στη βιομηχανία οθονών, η οποία είναι ένας από τους τρεις κύριους πυλώνες – μαζί με τα memory chips και τα smartphones – στους οποίους ο Κορεάτης τεχνολόγος είναι παγκόσμιος ηγέτης.

Η εταιρεία κάνει ένα τεράστιο ποντάρισμα στην αγορά, καθώς το επιχειρηματικό περιβάλλον επιδεινώνεται και το εμπόριο μεταξύ της Κορέας και της Ιαπωνίας δημιουργεί αβεβαιότητα γύρω από την προσφορά χημικών ουσιών και εξαρτημάτων που απαιτούνται για την κατασκευή προηγμένων οθονών.

>>> ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ & ΕΡΕΥΝΕΣ BRIEF <<<

Αυτή την εβδομάδα, η Samsung ανακοίνωσε τριμηνιαία υποχώρηση των κερδών άνω του 50%, αν και ήταν μικρότερη από την προβλεπόμενη.

(newmoney - Bloomberg)

Tags
 
1511
Thumbnail

Η δωρεά των 2,7 δισεκατομμυρίων μετοχών, η οποία ανακοινώθηκε στις χρηματιστηριακές αρχές του Χονγκ Κονγκ, ανέδειξε μέσα σε μία νύχτα τον Eric Tse σε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ασίας. (Δεν υπάρχει φόρος για δωρεά ή μεταβίβαση κληρονομιάς στην πρώην βρετανική αποικία.) Ωστόσο, ο 24 γιος του Tse Ping και της Cheng Cheung Ling υποστηρίζει ότι θα προσπαθήσει να διατηρήσει χαμηλό προφίλ.

ad1mobile

 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Συγκεκριμένα, ο Eric επισήμανε σχετικά με την ένταξη του ονόματος του στον κατάλογο των δισεκατομμυριούχων ή στην κατάταξη με τους πλουσιότερους ανθρώπους που συντάσσουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή άλλοι οργανισμοί, ότι θα προσπαθήσει να μην συμμετάσχει σε αυτές τις κατατάξεις με το δικό του όνομα και συνέστησε

Εκτός από τους γονείς του, στην οικογένεια περιλαμβάνεται και η μεγαλύτερη αδελφή του Theresa. Η συνολική αξία των μετοχών της Sino Biopharmaceutical που κατέχουν συνολικά και τα τέσσερα μέλη της οικογένειας ανέρχεται περίπου στα 8,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με του υπολογισμούς του Bloomberg.

Η Sino Biopharmaceutical δεν απάντησε σε ερώτημα σχετικά με το θέμα.  Ούτε ο Eric ανταποκρίθηκε στα μηνύματα του Bloomberg.

Η μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας αποτελεί την τελευταία στο τσουνάμι του ασιατικού πλούτου που μεταφέρεται στην επόμενη γενιά. Το 2018, τέσσερις Κινέζοι μεγιστάνες μεταβίβασαν πάνω από 17 δισ. δολάρια σε οικογενειακά καταπιστεύματα, ενώ αρκετοί από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές του Χονγκ Κονγκ σχεδιάζουν τα πλάνα διαδοχής τους.

Αφού αποφοίτησε με πτυχίο οικονομικών από το The Wharton School of the University of Pennsylvania,  ο Eric παρακολούθησε το πρόγραμμα Schwarzman Scholar στο Πανεπιστήμιο Tsinghua στο Πεκίνο, σύμφωνα με άρθρο της ιστοσελίδας του Wharton.
Ριάνα και Μπέλα Χαντίντ

 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Παράλληλα, στο κείμενο αναφέρει ότι ο Eric γεννήθηκε στο Σιάτλ, παρακολούθησε το δημοτικό σχολείο στο Πεκίνο και το γυμνάσιο στο Χονγκ Κονγκ. Δημιούργησε το ίδρυμα China Summit Foundation, μια φιλανθρωπική οργάνωση που υποστηρίζει την εκπαίδευση και τις πολιτιστικές πρωτοβουλίες, προσθέτει.

Ο νεαρός είναι επίσης δραστήριος στο Instagram, όπου αναρτά φωτογραφίες του πέφτοντας με αλεξίπτωτο και πηγαίνοντας σε πάρτι με τη Ριάνα. Άλλα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στις φωτογραφίες του είναι το μοντέλο Μπέλα Χαντίντ, το αστέρι του μπάσκετ Yao Ming και η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό. Η πιο πρόσφατη ανάρτηση του είναι από το Πεκίνο, όπου παρακολούθησε την 70η επέτειο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

r

f

 

Εμφανίζεται ως μέλος σε τουλάχιστον άλλα πέντε διοικητικά συμβούλια εταιρειών στο Χονγκ Κονγκ, συμπεριλαμβανομένης της Charoen Pokphand Skyland Group Ltd., του ομίλου της πλουσιότερης οικογένειας της Ταϊλάνδης.

ad2mobile

Ο Tse Ping, ο οποίος είναι μέλος της εθνικής επιτροπής της Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης του Λαϊκού Κόμματος, το κορυφαίο πολιτικό συμβουλευτικό σώμα του έθνους, θα παραμείνει πρόεδρος της Sino Biopharmaceutical μετά τη μεταφορά μετοχών. Σκοπός του είναι να βελτιώσει τη διαχείριση και την κληρονομιά του πλούτου της οικογένειας, σύμφωνα με τη δήλωση.

Ο Eric θα κατέχει τις μετοχές τους μέσω των εταιρειών χαρτοφυλακίου Thousand Eagles Ltd. και Remarkable Industries Ltd., με έδρα της Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

article 1