Επενδύσεις-μαμούθ από Samsung: $11 δισ. για οθόνες νέας γενιάς

Ανταποκρινόμενη στην πληθώρα προσφοράς και στην πίεση των τιμών από τους Κινέζους ανταγωνιστές της

Η Samsung Display Co. σκοπεύει να δαπανήσει 13,1 τρισεκατομμύρια κέρδη (11 δισεκατομμύρια δολάρια) για την ανάπτυξη και την κατασκευή οθονών νέας γενιάς, ανταποκρινόμενη στην πληθώρα προσφοράς και στην πίεση των τιμών από τους Κινέζους ανταγωνιστές της.

Σε μια εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Κορέας Moon Jae-in και ο Αντιπρόεδρος της Samsung Electronics Co., Jay Y. Lee, ανακοινώθηκε η επένδυση ως μια κίνηση για την αναδιοργάνωση της βιομηχανίας οθονών, διατηρώντας παράλληλα τη παγκόσμια πρωτοπορία της Samsung και την εδραιωμένη κυριαρχία της Κορέας.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Η κυβέρνηση θα επενδύσει περίπου 400 δισεκατομμύρια κέρδη σε οθόνες επόμενης γενιάς για να προωθήσει αυτόν τον στόχο, δήλωσε ο Moon.

Η Samsung και ο ανταγωνιστής της LG Display Co, έρχονται αντιμέτωποι με την άνοδο του ανταγωνισμού από τους Κινέζους προμηθευτές, όπως η BOE Technology Group Co, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει την ικανότητα δημιουργίας οιωνών υγρών κρυστάλλων, η οποία εισβάλλει ολοένα και περισσότερο στις επόμενες γενιές οθονών.

Για να αντισταθμιστεί η μείωση των κερδών και την απώλεια των πελατών, η Samsung προχωράει με με τη δημιουργία quantum dot οθονών. Η μετοχή της εταιρείας έκλεισε την Πέμπτη σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη.

dfr

Ο κληρονόμος της Samsung και ηγέτης της, Jay Y. Lee έχουν υποσχεθεί να επενδύσουν μακροπρόθεσμα στη βιομηχανία οθονών, η οποία είναι ένας από τους τρεις κύριους πυλώνες – μαζί με τα memory chips και τα smartphones – στους οποίους ο Κορεάτης τεχνολόγος είναι παγκόσμιος ηγέτης.

Η εταιρεία κάνει ένα τεράστιο ποντάρισμα στην αγορά, καθώς το επιχειρηματικό περιβάλλον επιδεινώνεται και το εμπόριο μεταξύ της Κορέας και της Ιαπωνίας δημιουργεί αβεβαιότητα γύρω από την προσφορά χημικών ουσιών και εξαρτημάτων που απαιτούνται για την κατασκευή προηγμένων οθονών.

>>> ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ & ΕΡΕΥΝΕΣ BRIEF <<<

Αυτή την εβδομάδα, η Samsung ανακοίνωσε τριμηνιαία υποχώρηση των κερδών άνω του 50%, αν και ήταν μικρότερη από την προβλεπόμενη.

(newmoney - Bloomberg)

Tags
 
2469
Thumbnail

Η αγορά πολυτελούς κατοικίας σε κάποιες από τις πιο ακριβές συνοικίες του Λονδίνου υποχώρησε τον Απρίλιο στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 ετών, καθώς οι πωλητές συμφώνησαν να προχωρήσουν σε μεγαλύτερες μειώσεις τιμών ώστε να εξασφαλίσουν συμφωνίες.

ad1mobile

Ο δείκτης Prime Central London της Knight Frank μειώθηκε κατά 2,1% τον πρώτο μήνα που επιβλήθηκε ολοκληρωτικά το lockdown στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η πτώση αυτή είναι η μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο του 2009.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Μια επιπλέον πτώση 1,4% τον Μάιο σημαίνει ότι οι τιμές είναι τώρα κατά 5% χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι.

«(Η κατάσταση) μοιάζει να είναι πολύ παρόμοια με την περίοδο που ακολούθησε το δημοψήφισμα για την ΕΕ» αναφέρει ο Τom Bill, επικεφαλής της εταιρείας ερευνών ακινήτων Knight Frank. «Υπάρχει ένα μείγμα καιροσκοπικών προσφορών που είναι μάλλον απίθανο ότι θα γίνουν αποδεκτές, προσφορών που συμφωνήθηκαν με ένα λογικό discount, αλλά και πολλές περιπτώσεις όπου το ζητούμενο τίμημα είναι σωστό και η τιμή καταλόγου ικανοποιείται ή και ξεπερνιέται μετά από ανταγωνιστικές προσφορές». η

Η πανδημία εκτροχίασε την πρώιμη ανάκαμψη στις πιο ακριβές περιοχές του Λονδίνου, οι οποίες εμφάνιζαν σημαντικά σημάδια ανάπτυξης μετά τις βρετανικές εκλογές του Δεκεμβρίου. Τα μέτρα που επιβλήθηκαν κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, έπληξαν βαριά τις προσπάθειες πώλησης ενώ η οικονομική αναταραχή είχε αντίτυπο στην ψυχολογία των αγοραστών.

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<

Και πάλι όμως, υπάρχουν σημάδια ότι ο ρυθμός μείωσης μπορεί να επιβραδύνει μετά την άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων που επέτρεψαν στην αγορά κατοικιών να επανεκκινήσει στις 13 Μαΐου.

ad2mobile

Η μεση έκπτωση στις αιτούμενες τιμές για πωλήσεις στο Λονδίνο είναι τώρα στο 5,5% από 6,4% που ίσχυαν όταν ήταν σε ισχύ τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, αναφέρει η Knight Frank.


Πηγή: Bloomberg/newmoney

article 1