Η νέα επέμβαση των δικαστικών αρχών στα κεντρικά της Volkswagen για συγκεκριμένους κατηγορούμενους & κινητήρες οχημάτων

Επιδρομή πραγματοποίησαν γερμανοί εισαγγελείς στα γραφεία της Volkswagen AG στο πλαίσιο έρευνας για τους κινητήρες ντίζελ, καταφέρνοντας ένα νέο πλήγμα στις προσπάθειες της αυτοκινητοβιομηχανίας να βάλει ένα τέλος στο σκάνδαλο με την παραποίηση των στοιχείων για τις εκπομπές ρύπων που είχε ξεσπάσει πριν από τέσσερα χρόνια.

Η έρευνα «στρέφονταν εναντίον μεμονωμένων κατηγορουμένων» και αφορούσε οχήματα με συγκεκριμένους ντίζελ κινητήρες, ανέφερε η VW σε δήλωσή της. Η VW «ενημέρωσε εγκαίρως και προληπτικά για τα τεχνικά στοιχεία τα οποία αποτελούν τη βάση των ισχυρισμών των Αρχών » και «θεωρεί ότι οι αιτιάσεις του εισαγγελέα και οι διεξαγώμενες έρευνες είναι αβάσιμες».

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Η Volkswagen παραδέχτηκε το Σεπτέμβριο του 2015 στις Αρχές των ΗΠΑ ότι παραποίησε τα στοιχεία στις δοκιμές εκπομπών ντίζελ προκαλώντας μια κρίση που έχει κοστίσει μέχρι τώρα στην μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου περίπου 30 δισ. ευρώ.

Η VW δήλωσε ότι συνεργάζεται με το γραφείο του Εισαγγελέα στο Braunschweig αλλά από την Εισαγγελία δεν ήταν διαθέσιμοι να κάνουν κάποιο σχόλιο ενώ το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών αρνήθηκε να σχολιάσει.

Πηγή: Bloomberg/Newmoney.gr

 
1734
Thumbnail

Νέα πυρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη Κίνας, ασκώντας κριτική στο σχέδιο της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη χορήγηση χαμηλότοκων δανείων στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

ad1mobile

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

«Γιατί δανείζει χρήματα η Παγκόσμια Τράπεζα στην Κίνα;», διερωτάται ο Τραμπ σε ποστ που ανέβασε στο τουίτερ τη νύχτα της Παρασκευής. «Είναι δυνατόν; Η Κίνα έχει πολλά χρήματα και αν δεν έχουν, τα δημιουργούν. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ!».

,

ασεεδ

ad1mobile
,

Το τουίτ του ανέβηκε μια ημέρα μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Σίβεν Μνούτσιν, ότι η κυβέρνηση αντιτίθεται στο σχέδιο της τράπεζας, που μέχρι στιγμής φέτος έχει δανείσει στην Κίνα πάνω από 1 δισ. δολ.

ad1mobile

Πολλοί γερουσιαστές εξέφρασαν τις ανησυχίες τους γι’ αυτό που περιέγραψαν ως αιφνιδιαστικά σχέδια της Παγκόσμιας Τράπεζας να συνεχίσει να δανείζει στην Κίνα παρά την ταχεία της ανάπτυξη σε ό,τι αφορά το κατα κεφαλήν ΑΕΠ.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ κάνει τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην Παγκόσμια Τράπεζα που δανείζει με χαμηλό επιτόκιο σε κράτη με χαμηλά έσοδα.

ad2mobile

Το οικονομικό έτος 2019 ο δανεισμός της Κίνας μειώθηκε στο 1,3 δισ. δολ. από 2,4 δισ. το 2017.

(Bloomberg - newmoney)
 

article 1