Επιστρέφουν σε νέα κανονικότητα οι αεροπορικές εταιρείες

Το νευρικό comeback των αεροπορικών- Πόσες πτήσεις έχει προγραμματίσει για αύριο η Ryanair

Επιστρέφουν σταδιακά σε μια νέα κανονικότητα οι αεροπορικές εταιρείες. Αυτή την εβδομάδα πρόσθεσαν τις περισσότερες θέσεις από τότε που ξεκίνησε το ξέσπασμα της πανδημίας με τους αερομεταφορείς να προσδοκούν ότι η ζήτηση θα αυξηθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο Βόρειο Ημισφαίριο και μετά τη δημιουργία των ασφαλών διαδρόμων ταξιδιού. Σύμφωνα με την OAG Aviation Worldwide παγκοσμίως οι αεροπορικές εταιρείες πρόσθεσαν 8,2 εκατομμύρια θέσεις στις πτήσεις αυτή την εβδομάδα, 21% περισσότερες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Ινδία και η Ευρώπη σημείωσαν την ισχυρότερη ανάκαμψη καθώς πολλές μεγάλες αεροπορικές εταιρείες – συμπεριλαμβανομένης της IndiGo, που διαχειρίζεται η InterGlobe Aviation Ltd. και η Ryanair Holdings Plc – αύξησαν τις θέσεις. «Ο Ιούλιος και η θερινή σεζόν προσφέρουν μια νότα αισιοδοξίας στην αεροπορική βιομηχανία» λένε αναλυτές της αγοράς.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Την Τετάρτη, μετά από μήνες με καθηλωμένα αεροσκάφη στα αεροδρόμια σε όλο το κόσμο και χιλιάδες ακυρωμένες πτήσεις, η Ryanair θα αυξήσει το πρόγραμμα πτήσης σε 1.000 πτήσεις την ημέρα. Άλλες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες ακολουθούν, καθώς οι επιχειρήσεις και οι κυβερνήσεις προσπαθούν να δελεάσουν τους νευρικούς πολίτες να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι. Επίσης την Τετάρτη 1 Ιουλίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να ανοίξει εκ νέου τα σύνορά της σε έναν από κοινού συμφωνημένο κατάλογο χωρών.

σ

Πηγή: Bloomberg/newmoney


 

 
2595
Thumbnail

Η παγκόσμια οικονομική κρίση που ακολούθησε την πανδημία επέφερε ζημιές-ρεκόρ για το Επενδυτικό Ταμείο της Ιαπωνίας. Εχασε 17,7 τρισ. γεν το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο! Ποιο είναι το μοναδικό asset που «έγραψε» θετική απόδοση.

ad1mobile

Απώλειες-ρεκόρ είχε το μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο στον κόσμο τους πρώτους τρεις μήνες του 2020, αφότου η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε παγκόσμια οικονομική κρίση.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το Επενδυτικό Ταμείο της Ιαπωνίας έχασε 11% ή 17,7 τρισ. γεν (164,7 δισ. δολάρια) τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο.

Η πτώση ήταν η πιο μεγάλη με βάση τα συγκρίσιμα στοιχεία από τον Απρίλιο του 2008, μειώνοντας τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία του Ταμείου σε 150,63 τρισ. γεν. Οι ξένες μετοχές ήταν οι επενδύσεις με τη χειρότερη απόδοση, ενώ ακολούθησαν οι εγχώριες μετοχές.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Τα ομόλογα εξωτερικού ήταν το μόνο μεγάλο asset που είχε θετική τριμηνιαία απόδοση. Οι τίτλοι κέρδισαν 0,5%. Τα εγχώρια ομόλογα είχαν απώλειες 0,5%, οι εγχώριες μετοχές 18% και οι ξένες μετοχές 22%.

«Η πτώση των εγχώριων και ξένων μετοχών οδήγησε σε αρνητική απόδοση για το έτος χρήσης», δήλωσε ο Μasataka Miyazono, πρόεδρος του Ταμείου. «Και οι δύο αγορές μετοχών παρουσίασαν ισχυρή επίδοση κατά τη διάρκεια του 2019, παρά την πίεση από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας. Η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε τους επενδυτές μακριά από το ρίσκο».

Ο Naoki Fujiwara, επικεφαλής διαχειριστής κεφαλαίων της Shinkin Asset Management Co., δήλωσε ότι οι απώλειες ήταν αναμενόμενες. Οι μετοχές ανέκαμψαν από τον Μάρτιο, οπότε το συνταξιοδοτικό ταμείο θα αντισταθμίσει τις απώλειες στην περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, πρόσθεσε.

Τα αποτελέσματα έρχονται λίγους μήνες μετά την ανανέωση της ανώτατης διοίκησης του Ταμείου και την αναθεώρηση της κατανομής των assets για να επικεντρωθεί περισσότερο στο εξωτερικό χρέος.

ad2mobile

Οι ζημιές, που εξαφάνισαν τα κέρδη του έτους χρήσης, ενδέχεται να προσελκύσουν το πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς η κοινωνική ασφάλιση παραμένει μία σημαντική ανησυχία για δεκάδες εκατομμύρια συνταξιούχους της Ιαπωνίας.

euro2day.gr

article 1