Όπως μεταδίδει το Reuters μετά τις δηλώσεις Ερντογάν οι μετοχές της Halkbank σημείωσαν άνοδο πάνω από 4%

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι τα τουρκικά στρατεύματα «παρενοχλούνται» από την κουρδική πολιτοφυλακή που υποτίθεται ότι έχει αποσυρθεί από τη ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία, προσθέτοντας ότι οι τουρκικές δυνάμεις δεν πρόκειται να αποσυρθούν όσο υπάρχουν στην περιοχή ενεργές δυνάμεις άλλων χωρών.

 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Ενόψει του προγραμματισμένου του ταξιδιού στην Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο Ερντογάν μίλησε σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν κατά την επιστροφή του από την Ουγγαρία.  Συγκεκριμένα ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε:

Στο Κουρδικό YPG. Μέλη της Κουρδικής πολιτικοφυλακής (την οποία η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική ομάδα), δεν έχουν ακόμη αποχωρήσει από τις περιοχές κοντά στα σύνορα της Τουρκίας και εξακολουθούν να επιτίθενται στις  τουρκικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους, τους Σύριους μαχητές.

H τουρκική συμμετοχή στην παραγωγή των F-35. Η αποβολή της Τουρκίας από το κοινό πρόγραμμα παραγωγής του αεροσκάφους F-35 καθώς και η αγορά των ρωσικών S-400 από την Άγκυρα, που οδήγησε στην επιβολή αμερικανικών κυρώσεων, θα είναι στην ατζέντα των συνομιλιών με τον Αμερικανό Πρόεδρο.

 

>>> ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF <<< 

Η ζώνης ασφαλείας στη Συρία: Η  Άγκυρα αναμένει τη συνεισφορά των ξένων δυνάμεων στην προσπάθειά της να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας στο έδαφος της Συρίας υπό τον έλεγχό της, όπου σκοπεύει να εγκαταστήσει τους πρόσφυγες.

Η Halkbank. Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι θα συζητήσει το θέμα της τράπεζας Halkbank με τον Αμερικανό Πρόεδρος. Σημειώνεται ότι σε βάρος της τράπεζας οι αμερικανικές αρχές έχουν απαγγείλει κατηγορίες ότι συμμετείχε σε μια πλεκτάνη δισεκατομμυρίων δολαρίων για να παρακαμφθούν οι αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν.

Όπως μεταδίδει το Reuters μετά τις δηλώσεις Ερντογάν οι μετοχές της Halkbank σημείωσαν άνοδο πάνω από 4%.

 

 
1638
Thumbnail

των Matthew Martin και Javier Blas

ad1mobile

Η Saudi Aramco έθεσε έναν στόχο αποτίμησης αξίας για την αρχική δημόσια προφορά της που είναι πολύ κατώτερος του στόχου του Πρίγκιπα Mohammed bin Salman, ο οποίος αγγίζει τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια. Συνολικά, το μέγεθος της πώλησης θα είναι περιορισμένο, αφότου η σαουδαραβική κυβέρνηση αποφάσισε να μετατρέψει τη συμφωνία σε μια αποκλειστικά σαουδαραβική υπόθεση.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Η αρχική δημόσια προσφορά θα βασιστεί σε τοπικούς επενδυτές, αφού οι περισσότεροι διεθνείς μάνατζερ χρήματος δίστασαν, ακόμα και με τη μειωμένη τιμή-στόχο. Η συμφωνία δεν θα προωθηθεί στις ΗΠΑ, τον Καναδά ή την Ιαπωνία, και τη Δευτέρα κάποιοι τραπεζίτες είπαν ότι εκδηλώσεις για επενδυτές στο Λονδίνο και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις ακυρώθηκαν.

Η Aramco θα πουλήσει σχεδόν το 1,5% των μετοχών της στο τοπικό χρηματιστήριο – σχεδόν το μισό του όγκου των μετοχών που είχε εκτιμηθεί αρχικά – και θα αναζητήσει αποτίμηση αξίας μεταξύ 1,6 και 1,71 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι σαουδαραβικές αρχές χαλάρωσαν τα όρια δανεισμού για να εξασφαλίσουν επαρκή τοπική ζήτηση, ώστε να κλείσει η συμφωνία πωλήσεων μετοχών.

«Αν και η νέα αποτίμηση σημαίνει ότι η Aramco θα προσπεράσει την Apple Inc. ως η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία του κόσμου, και με διαφορά, τα σχέδια απέχουν αρκετά από τους αρχικούς στόχους του Πρίγκιπα Mohammed που ήταν η συγκέντρωση έως και 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το επενδυτικό ταμείο του βασιλείου.

Αν η τιμή μείνει χαμηλά, η προσφορά δεν θα πετύχει ρεκόρ καθώς θα βρίσκεται κάτω από τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια που συγκέντρωσε η Albaba Group Holding Ltd. το 2014.

Ο CEO της εταιρείας, Amin Nasser, ξεκίνησε την τελική φάση της αρχικής δημόσιας προσφοράς κάνοντας μια παρουσίαση σε εκατοντάδες μάνατζερ τοπικών επενδυτικών fund. «Αυτή είναι μια ιστορική μέρα για τη Saudi Aramco» είπε ο Nasser. «Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη μετάβασή μας στο προφίλ μιας εισηγμένης εταιρείας».

Καθώς η προσφερόμενη τιμή τοποθετεί τη μέγιστη αποτίμηση αξίας της Aramco στα 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια, θα υπάρχει λογικά χώρος ώστε να βγάλουν κάποια χρήματα και οι επενδυτές – ή τουλάχιστον αυτό είπε ένας τοπικός επενδυτής. Η Aramco θα μάθει να βασίζεται έντονα σε τοπικούς επενδυτές, μικρούς και μεγάλους, για να κάνει τη δουλειά της.

ad2mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Οι πλουσιότερες οικογένειες του βασιλείου, κάποια μέλη των οποίων είχαν συλληφθεί στην επιδρομή των αρχών στο ξενοδοχείο Ritz-Carlton στο Ριάντ, στα πλαίσια επιχειρήσεων κατά της διαφθοράς, αναμένεται να συνεισφέρουν αρκετά στην αρχική δημόσια προσφορά.
 

article 1