Η επιστροφή της Βρετανίας στην ανάπτυξη τον Μάιο ήταν σε μεγάλο βαθμό προϊόν των ιδιοτροπιών της διαδικασίας του Brexit

Μην ξεγελιέστε από την ελαφρά ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας τον Μάιο. Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της χώρας αυξήθηκε κατά 0,3% από τον προηγούμενο μήνα, αφού προηγουμένως είχε μειωθεί κατά 0,4% τον Απρίλιο. Οι επενδυτές θα ήταν λάθος να το εκλάβουν ως ένδειξη ότι η «Ηνωμένο Βασίλειο ΕΠΕ» είναι σε καλή κατάσταση. Οι περισσότεροι δείκτες εμφανίζουν σημάδια παρατεταμένης αδυναμίας. Η πιθανότητα να αποχωρήσει η Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια συμφωνία αυξάνεται καθώς ο αρχηγός των Brexiters, o Boris Johnson, προετοιμάζεται να αναλάβει πρωθυπουργός. Μια τέτοια ρήξη θα σήμαινε τεράστιο πρόβλημα για την οικονομία.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ <<<

 

Η επιστροφή της Βρετανίας στην ανάπτυξη τον Μάιο ήταν σε μεγάλο βαθμό προϊόν των ιδιοτροπιών της διαδικασίας του Brexit. Πολλά εργοστάσια παραγωγής -συμπεριλαμβανομένων πολλών εταιρειών αυτοκινήτων- προετοιμασμένα για την αρχική προθεσμία της 29ης Μαρτίου, έκλεισαν την παραγωγή τους τον Απρίλιο. Τώρα που η αποχώρηση της Βρετανίας έχει αναβληθεί τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, τα εργοστάσια έχουν πρόβλημα. Η μεταποιητική βιομηχανία στο σύνολό της αυξήθηκε κατά 1,4% σε μηνιαία βάση, ωθώντας τη μεγάλη ανάπτυξη.

Εάν κοιτάξετε πέρα από αυτή την ασταθή κίνηση, ωστόσο, η εικόνα είναι πολύ πιο ζοφερή. Ο τομέας των υπηρεσιών, ο οποίος αντιπροσωπεύει σχεδόν τα τέσσερα πέμπτα της βρετανικής οικονομίας, παρέμεινε επίπεδος τον Μάιο. Ο Δείκτης Διαχειριστών Προμηθειών (PMI), ένας ευρέως διαδεδομένος δείκτης δραστηριότητας, δείχνει μια συρρίκνωση στον τομέα της μεταποίησης και των κατασκευών τον Ιούνιο, ενώ οι υπηρεσίες εξακολουθούν να είναι στάσιμες. Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι το ΑΕΠ θα μειωθεί ελαφρώς κατά τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο, κι αυτή θα είναι η πρώτη τριμηνιαία συρρίκνωση από το 2012.

 
1511
Thumbnail

Η δωρεά των 2,7 δισεκατομμυρίων μετοχών, η οποία ανακοινώθηκε στις χρηματιστηριακές αρχές του Χονγκ Κονγκ, ανέδειξε μέσα σε μία νύχτα τον Eric Tse σε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ασίας. (Δεν υπάρχει φόρος για δωρεά ή μεταβίβαση κληρονομιάς στην πρώην βρετανική αποικία.) Ωστόσο, ο 24 γιος του Tse Ping και της Cheng Cheung Ling υποστηρίζει ότι θα προσπαθήσει να διατηρήσει χαμηλό προφίλ.

ad1mobile

 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Συγκεκριμένα, ο Eric επισήμανε σχετικά με την ένταξη του ονόματος του στον κατάλογο των δισεκατομμυριούχων ή στην κατάταξη με τους πλουσιότερους ανθρώπους που συντάσσουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή άλλοι οργανισμοί, ότι θα προσπαθήσει να μην συμμετάσχει σε αυτές τις κατατάξεις με το δικό του όνομα και συνέστησε

Εκτός από τους γονείς του, στην οικογένεια περιλαμβάνεται και η μεγαλύτερη αδελφή του Theresa. Η συνολική αξία των μετοχών της Sino Biopharmaceutical που κατέχουν συνολικά και τα τέσσερα μέλη της οικογένειας ανέρχεται περίπου στα 8,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με του υπολογισμούς του Bloomberg.

Η Sino Biopharmaceutical δεν απάντησε σε ερώτημα σχετικά με το θέμα.  Ούτε ο Eric ανταποκρίθηκε στα μηνύματα του Bloomberg.

Η μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας αποτελεί την τελευταία στο τσουνάμι του ασιατικού πλούτου που μεταφέρεται στην επόμενη γενιά. Το 2018, τέσσερις Κινέζοι μεγιστάνες μεταβίβασαν πάνω από 17 δισ. δολάρια σε οικογενειακά καταπιστεύματα, ενώ αρκετοί από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές του Χονγκ Κονγκ σχεδιάζουν τα πλάνα διαδοχής τους.

Αφού αποφοίτησε με πτυχίο οικονομικών από το The Wharton School of the University of Pennsylvania,  ο Eric παρακολούθησε το πρόγραμμα Schwarzman Scholar στο Πανεπιστήμιο Tsinghua στο Πεκίνο, σύμφωνα με άρθρο της ιστοσελίδας του Wharton.
Ριάνα και Μπέλα Χαντίντ

 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Παράλληλα, στο κείμενο αναφέρει ότι ο Eric γεννήθηκε στο Σιάτλ, παρακολούθησε το δημοτικό σχολείο στο Πεκίνο και το γυμνάσιο στο Χονγκ Κονγκ. Δημιούργησε το ίδρυμα China Summit Foundation, μια φιλανθρωπική οργάνωση που υποστηρίζει την εκπαίδευση και τις πολιτιστικές πρωτοβουλίες, προσθέτει.

Ο νεαρός είναι επίσης δραστήριος στο Instagram, όπου αναρτά φωτογραφίες του πέφτοντας με αλεξίπτωτο και πηγαίνοντας σε πάρτι με τη Ριάνα. Άλλα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στις φωτογραφίες του είναι το μοντέλο Μπέλα Χαντίντ, το αστέρι του μπάσκετ Yao Ming και η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό. Η πιο πρόσφατη ανάρτηση του είναι από το Πεκίνο, όπου παρακολούθησε την 70η επέτειο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

r

f

 

Εμφανίζεται ως μέλος σε τουλάχιστον άλλα πέντε διοικητικά συμβούλια εταιρειών στο Χονγκ Κονγκ, συμπεριλαμβανομένης της Charoen Pokphand Skyland Group Ltd., του ομίλου της πλουσιότερης οικογένειας της Ταϊλάνδης.

ad2mobile

Ο Tse Ping, ο οποίος είναι μέλος της εθνικής επιτροπής της Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης του Λαϊκού Κόμματος, το κορυφαίο πολιτικό συμβουλευτικό σώμα του έθνους, θα παραμείνει πρόεδρος της Sino Biopharmaceutical μετά τη μεταφορά μετοχών. Σκοπός του είναι να βελτιώσει τη διαχείριση και την κληρονομιά του πλούτου της οικογένειας, σύμφωνα με τη δήλωση.

Ο Eric θα κατέχει τις μετοχές τους μέσω των εταιρειών χαρτοφυλακίου Thousand Eagles Ltd. και Remarkable Industries Ltd., με έδρα της Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

article 1