Εξιτήριο από το νοσοκομείο του Βερολίνου για τον Alexey Navalny 

«Παραμένει πολύ νωρίς για να εκτιμηθούν οι πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της σοβαρής δηλητηρίασης»

Γερμανοί γιατροί δήλωσαν πως πιστεύουν ότι ο Alexey Navalny θα μπορούσε να ανακάμψει πλήρως από τη δηλητηρίασή του από τον νευροτοξικό παράγοντα Novichok, αφότου ο Ρώσος ηγέτης της αντιπολίτευσης απολύθηκε την Τρίτη από νοσοκομείο του Βερολίνου.

«Με βάση την πρόοδο και την τρέχουσα κατάσταση του ασθενούς, οι θεράποντες γιατροί πιστεύουν ότι είναι δυνατή η πλήρης ανάρρωση», δήλωσε η κλινική του Charite σε σχετική δήλωση. «Ωστόσο, παραμένει πολύ νωρίς για να εκτιμηθούν οι πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της σοβαρής δηλητηρίασης», πρόσθεσε το νοσοκομείο.

>>> Διαβάστε επίσης: 9 κρουαζιερόπλοια επέλεξαν Κύπρο για παροπλισμό - Λόγοι & Όφελος <<<

Η επίθεση εναντίον του Navalny τον περασμένο μήνα έχει αυξήσει τις εντάσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin, με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel, τον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron και άλλους ηγέτες να απαιτούν από τη Ρωσία να διερευνήσει το συμβάν.

Ο Ναβάλι, 44 ετών, μεταφέρθηκε στη Γερμανία μετά από την επιμονή της οικογένειάς του, αφότου το αεροσκάφος στο οποίο ταξίδεψε έκανε προσγείωση έκτακτης ανάγκης στο Omsk. Η Ρωσία δεν έχει ξεκινήσει έρευνα, λέγοντας ότι δεν υπάρχει απόδειξη ότι δηλητηριάστηκε.

Νοσηλεύτηκε για 32 ημέρες στο νοσοκομείο Charite στο κέντρο του Βερολίνου, 24 από τις οποίες πέρασε σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

(Bloomberg) 

Alexei Anishchuk
 
3705