Ευρώ: Έτοιμο για ράλι αν «ξεφύγει» κι άλλο ο πληθωρισμός

To κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα έχει σημειώσει άνοδο πάνω από 1% από τα χαμηλά 20 ετών που κατέγραψε στις 23 Αυγούστου

Η εκκολαπτόμενη ανάκαμψη της τιμής του ευρώ μπορεί να πάρει περαιτέρω ώθηση από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που ανακοινώνονται εντός της ημέρας στις ΗΠΑ και αυτό θα μπορούσε να συγκρατήσει τα κέρδη του δολαρίου.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η αποφασιστικότητα που επιδεικνύει η Fed (όπως έγινε φανερό από την ομιλία του Τζερόμ Πάουελ στο Τζάκσον Χολ) έχει πυροδοτήσει μια παρόμοια συζήτηση μεταξύ των μελών της ΕΚΤ, ενώ, την ίδια ώρα, η μείωση των τιμών του φυσικού αερίου έχει βοηθήσει να αντιστραφούν οι απώλειες στο ευρώ, το οποίο έχει σημειώσει άνοδο πάνω από 1% από τα χαμηλά 20 ετών που κατέγραψε στις 23 Αυγούστου.

Οι αγορές «βλέπουν» μια πιθανότητα 60% για αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης από την ΕΚΤ τον επόμενο μήνα και οι επενδυτές αναμένεται να γίνουν πιο επιθετικοί, αν τα στοιχεία δείξουν ενίσχυση του πληθωρισμού. Αυτό πιθανότατα θα ανοίξει τον δρόμο για νέα ενίσχυση του ευρώ. Ο πληθωρισμός προβλέπεται ότι αυξήθηκε στο 9% τον Αύγουστο.

>>Διαβάστε επίσης: Fed: Θα χρειαστούν χρόνια για να επανέλθει στο 2% ο πληθωρισμός<<

Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Φόρεστερ, στρατηγικό αναλυτή συναλλάγματος της Credit Agricole, μετά την επιθετική ρητορική της ΕΚΤ την προηγούμενη εβδομάδα, μια άνοδος – έκπληξη για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης θα προκαλέσει μεγαλύτερο short squeeze στην ισοτιμία ευρώ δολαρίου.

hjvkh

>>Διαβάστε επίσης: Williams (Fed): Να αυξηθούν τα επιτόκια πάνω από το 3,5%<<

Οι καιροσκοπικές short θέσεις κατά του ευρώ βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο από τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Επιτροπής Εποπτείας Συναλλαγών Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Βασικών Εμπορευμάτων των ΗΠΑ (Commodity Futures Trading Commission).

>>Διαβάστε επίσης: Fed – ΕΚΤ: Νέες αυξήσεις στα επιτόκια παρά τον κίνδυνο ύφεσης<<

Τo ευρώ διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο για τη συνολική πορεία του αμερικανικού δολαρίου, δεδομένου ότι καταλαμβάνει το 31% του Bloomberg Dollar Spot Index και σχεδόν το 60% του ισοδύναμου ICE. Ενα ράλι για το ευρώ θα το βοηθήσει να ανακόψει την άνοδο που σημειώθηκε στο δολάριο μετά την ομιλία Πάουελ στο Τζάκσον Χολ.

newmoney.gr

 
5162