Η Ζιμπάμπουε γνώρισε διακοπτόμενες ελλείψεις σε τρόφιμα,

Ο αριθμός των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν το φάσμα της πείνας στη Ζιμπάμπουε αυξήθηκε εξαιτίας της ξηρασίας και των οικονομικών κρίσεων, όπως η άνοδος των τιμών των τροφίμων και η έλλειψη μετρητών, σύμφωνα με έκθεση της Επιτροπής Αξιολόγησης της Κρισιμότητας της Κατάστασης.

Η Ζιμπάμπουε γνώρισε διακοπτόμενες ελλείψεις σε τρόφιμα, καθώς η κυβέρνηση ξεκίνησε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων το 2000 -συχνά βίαιο-, το οποίο οδήγησε στην κατάσχεση εμπορικών εκμεταλλεύσεων κυρίως λευκών ιδιοκτησιών. Η κατάσταση επιδεινώθηκε από τις ξηρασίες που οδήγησαν στη χώρα να γίνει καθαρός εισαγωγέας σόγιας, η οποία χρησιμοποιείται ως ζωοτροφή και συχνά καλαμπόκι.

Το ποσοστό των ατόμων που αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια αυξήθηκε στο 52% του πληθυσμού της πρωτεύουσας Χαράρε, σε σχέση με το 46% που προβλεπόταν πέρυσι. Ο ίδιος δείκτης είναι στο 33% στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη Bulawayo, έναντι 28% που ήταν νωρίτερα.

Στις αγροτικές περιοχές, ο αριθμός των ατόμων που αντιμετωπίζουν συνθήκες πείνας εκτιμάται στο 51% του πληθυσμού, σε σύγκριση με το 28% που δίνει η εκτίμηση για το 2018. Τα αγροτικά νοικοκυριά που δεν διαθέτουν τρόφιμα απαιτούν συνολικά 720.707 τόνους δημητριακών για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε διάστημα 13 μηνών από τον Ιανουάριο, την ώρα που τα νοικοκυριά στις πόλεις απαιτούν 500.320 τόνους. η χώρα απαιτεί 1,45 δισεκατομμύρια δολάρια για την προμήθεια σιτηρών και άλλων τροφίμων για τα επισφαλή νοικοκυριά.

Tags
 
702
Thumbnail

Αύξηση της τάξεως του 14% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Comcast το πρώτο τρίμηνο του 2019, καθώς διαμορφώθηκαν σε 3,48 δισεκ. δολάρια ή 76 σεντς ανά μετοχή -ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

ad1mobile

Τα έσοδα του αμερικανικού κολοσσού των media ενισχύθηκαν κατά 18% σε ετήσια σύγκριση για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2019, στα 26,86 δισεκ. δολάρια -χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ <<<

 

Σε ό,τι αφορά ειδικά στην NBC Universal, τα έσοδα υποχώρησαν κατά 12,5%, στα 8,31 δισεκ. δολάρια.

Η μονάδα του Sky, η οποία εξαγοράστηκε πέρυσι, ανακοίνωσε έσοδα ύψους 4,8 δισεκ. δολάρια (-5%), επισημαίνεται.

ad2mobile

Η μετοχή εκτοξεύτηκε κατά 3% στα 43,1 δολάρια, με τη χρηματιστηριακή αξία να φθάνει τα 189,4 δισεκ. δολάρια.

1

article 1