Eίναι έργο της Κεντρικής Τράπεζας να διατηρεί την οικονομία σε αυτή τη θέση.

Rich Miller
(Bloomberg) - Ο Πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell, επανέλαβε ότι η οικονομία βρίσκεται σε καλή θέση, παρά τους κινδύνους και ότι είναι έργο της Κεντρικής Τράπεζας να τη διατηρεί σε αυτή τη θέση.

Ενώ «η οικονομία αντιμετωπίζει ορισμένους κινδύνους, συνολικά, είναι», όπως θα ήθελα να πω, «σε μια καλή θέση», αναφέρεται σε δήλωση η οποία θα περιληφθεί στο κείμενο παρατηρήσεων που θα κυκλοφορήσουν σε μια εκδήλωση "Fed Listens" στην πόλη του Κάνσας την Τετάρτη.  «Η δουλειά μας είναι να την κρατήσουμε στο επίπεδο αυτό όσο το δυνατόν περισσότερο».

 

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Ο Πάουελ δεν μπήκε σε λεπτομέρειες για τις προοπτικές της οικονομίας ή τα επιτόκια στις παρατηρήσεις του, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό αντανακλούν τα σχόλια που έκανε την Παρασκευή και αφορούσαν κατά κύριο λόγο τη συνεχιζόμενη μακροπρόθεσμη στρατηγική αναθεώρηση των πολιτικών και πρακτικών της Fed.

Στο πλαίσιο εκείνης της εξέτασης, η Κεντρική Τράπεζα διεξάγει μια σειρά από εκδηλώσεις "Fed Listens" σε όλη τη χώρα για να συγκεντρώσει τις απόψεις των ακαδημαϊκών, των διοργανωτών της κοινότητας, των εταιρειών και άλλων σχετικά με το τι πρέπει να κάνει.

"Επειδή το Κογκρέσο έχει χορηγήσει στην Federal Reserve σημαντική προστασία από τις βραχυπρόθεσμες πολιτικές πιέσεις, έχουμε την υποχρέωση να εξηγήσουμε με σαφήνεια τι κάνουμε και γιατί", είπε.

 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Σε ένα διάλειμμα από την πρόσφατη πρακτική του Λευκού Οίκου, ο Πρόεδρος Donald Trump έχει επανειλημμένως και δημόσια επιτεθεί στον Powell και στη Fed, κατηγορώντας τους ότι διατηρούν τα επιτόκια πολύ υψηλά.

Αυτή είναι μια κριτική την οποία επανέλαβε ο Πρόεδρος σε ένα tweet του την Τετάρτη 9/10.

"Δεν έχουν ιδέα, αλλά εγώ ξέρω", είπε.  "Οι ΗΠΑ τα πάνε θαυμάσια παρά την Fed!"

 
2469
Thumbnail

Η αγορά πολυτελούς κατοικίας σε κάποιες από τις πιο ακριβές συνοικίες του Λονδίνου υποχώρησε τον Απρίλιο στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 ετών, καθώς οι πωλητές συμφώνησαν να προχωρήσουν σε μεγαλύτερες μειώσεις τιμών ώστε να εξασφαλίσουν συμφωνίες.

ad1mobile

Ο δείκτης Prime Central London της Knight Frank μειώθηκε κατά 2,1% τον πρώτο μήνα που επιβλήθηκε ολοκληρωτικά το lockdown στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η πτώση αυτή είναι η μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο του 2009.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Μια επιπλέον πτώση 1,4% τον Μάιο σημαίνει ότι οι τιμές είναι τώρα κατά 5% χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι.

«(Η κατάσταση) μοιάζει να είναι πολύ παρόμοια με την περίοδο που ακολούθησε το δημοψήφισμα για την ΕΕ» αναφέρει ο Τom Bill, επικεφαλής της εταιρείας ερευνών ακινήτων Knight Frank. «Υπάρχει ένα μείγμα καιροσκοπικών προσφορών που είναι μάλλον απίθανο ότι θα γίνουν αποδεκτές, προσφορών που συμφωνήθηκαν με ένα λογικό discount, αλλά και πολλές περιπτώσεις όπου το ζητούμενο τίμημα είναι σωστό και η τιμή καταλόγου ικανοποιείται ή και ξεπερνιέται μετά από ανταγωνιστικές προσφορές». η

Η πανδημία εκτροχίασε την πρώιμη ανάκαμψη στις πιο ακριβές περιοχές του Λονδίνου, οι οποίες εμφάνιζαν σημαντικά σημάδια ανάπτυξης μετά τις βρετανικές εκλογές του Δεκεμβρίου. Τα μέτρα που επιβλήθηκαν κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, έπληξαν βαριά τις προσπάθειες πώλησης ενώ η οικονομική αναταραχή είχε αντίτυπο στην ψυχολογία των αγοραστών.

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<

Και πάλι όμως, υπάρχουν σημάδια ότι ο ρυθμός μείωσης μπορεί να επιβραδύνει μετά την άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων που επέτρεψαν στην αγορά κατοικιών να επανεκκινήσει στις 13 Μαΐου.

ad2mobile

Η μεση έκπτωση στις αιτούμενες τιμές για πωλήσεις στο Λονδίνο είναι τώρα στο 5,5% από 6,4% που ίσχυαν όταν ήταν σε ισχύ τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, αναφέρει η Knight Frank.


Πηγή: Bloomberg/newmoney

article 1