Eίναι έργο της Κεντρικής Τράπεζας να διατηρεί την οικονομία σε αυτή τη θέση.

Rich Miller
(Bloomberg) - Ο Πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell, επανέλαβε ότι η οικονομία βρίσκεται σε καλή θέση, παρά τους κινδύνους και ότι είναι έργο της Κεντρικής Τράπεζας να τη διατηρεί σε αυτή τη θέση.

Ενώ «η οικονομία αντιμετωπίζει ορισμένους κινδύνους, συνολικά, είναι», όπως θα ήθελα να πω, «σε μια καλή θέση», αναφέρεται σε δήλωση η οποία θα περιληφθεί στο κείμενο παρατηρήσεων που θα κυκλοφορήσουν σε μια εκδήλωση "Fed Listens" στην πόλη του Κάνσας την Τετάρτη.  «Η δουλειά μας είναι να την κρατήσουμε στο επίπεδο αυτό όσο το δυνατόν περισσότερο».

 

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Ο Πάουελ δεν μπήκε σε λεπτομέρειες για τις προοπτικές της οικονομίας ή τα επιτόκια στις παρατηρήσεις του, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό αντανακλούν τα σχόλια που έκανε την Παρασκευή και αφορούσαν κατά κύριο λόγο τη συνεχιζόμενη μακροπρόθεσμη στρατηγική αναθεώρηση των πολιτικών και πρακτικών της Fed.

Στο πλαίσιο εκείνης της εξέτασης, η Κεντρική Τράπεζα διεξάγει μια σειρά από εκδηλώσεις "Fed Listens" σε όλη τη χώρα για να συγκεντρώσει τις απόψεις των ακαδημαϊκών, των διοργανωτών της κοινότητας, των εταιρειών και άλλων σχετικά με το τι πρέπει να κάνει.

"Επειδή το Κογκρέσο έχει χορηγήσει στην Federal Reserve σημαντική προστασία από τις βραχυπρόθεσμες πολιτικές πιέσεις, έχουμε την υποχρέωση να εξηγήσουμε με σαφήνεια τι κάνουμε και γιατί", είπε.

 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Σε ένα διάλειμμα από την πρόσφατη πρακτική του Λευκού Οίκου, ο Πρόεδρος Donald Trump έχει επανειλημμένως και δημόσια επιτεθεί στον Powell και στη Fed, κατηγορώντας τους ότι διατηρούν τα επιτόκια πολύ υψηλά.

Αυτή είναι μια κριτική την οποία επανέλαβε ο Πρόεδρος σε ένα tweet του την Τετάρτη 9/10.

"Δεν έχουν ιδέα, αλλά εγώ ξέρω", είπε.  "Οι ΗΠΑ τα πάνε θαυμάσια παρά την Fed!"

 
1511
Thumbnail

Η δωρεά των 2,7 δισεκατομμυρίων μετοχών, η οποία ανακοινώθηκε στις χρηματιστηριακές αρχές του Χονγκ Κονγκ, ανέδειξε μέσα σε μία νύχτα τον Eric Tse σε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ασίας. (Δεν υπάρχει φόρος για δωρεά ή μεταβίβαση κληρονομιάς στην πρώην βρετανική αποικία.) Ωστόσο, ο 24 γιος του Tse Ping και της Cheng Cheung Ling υποστηρίζει ότι θα προσπαθήσει να διατηρήσει χαμηλό προφίλ.

ad1mobile

 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Συγκεκριμένα, ο Eric επισήμανε σχετικά με την ένταξη του ονόματος του στον κατάλογο των δισεκατομμυριούχων ή στην κατάταξη με τους πλουσιότερους ανθρώπους που συντάσσουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή άλλοι οργανισμοί, ότι θα προσπαθήσει να μην συμμετάσχει σε αυτές τις κατατάξεις με το δικό του όνομα και συνέστησε

Εκτός από τους γονείς του, στην οικογένεια περιλαμβάνεται και η μεγαλύτερη αδελφή του Theresa. Η συνολική αξία των μετοχών της Sino Biopharmaceutical που κατέχουν συνολικά και τα τέσσερα μέλη της οικογένειας ανέρχεται περίπου στα 8,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με του υπολογισμούς του Bloomberg.

Η Sino Biopharmaceutical δεν απάντησε σε ερώτημα σχετικά με το θέμα.  Ούτε ο Eric ανταποκρίθηκε στα μηνύματα του Bloomberg.

Η μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας αποτελεί την τελευταία στο τσουνάμι του ασιατικού πλούτου που μεταφέρεται στην επόμενη γενιά. Το 2018, τέσσερις Κινέζοι μεγιστάνες μεταβίβασαν πάνω από 17 δισ. δολάρια σε οικογενειακά καταπιστεύματα, ενώ αρκετοί από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές του Χονγκ Κονγκ σχεδιάζουν τα πλάνα διαδοχής τους.

Αφού αποφοίτησε με πτυχίο οικονομικών από το The Wharton School of the University of Pennsylvania,  ο Eric παρακολούθησε το πρόγραμμα Schwarzman Scholar στο Πανεπιστήμιο Tsinghua στο Πεκίνο, σύμφωνα με άρθρο της ιστοσελίδας του Wharton.
Ριάνα και Μπέλα Χαντίντ

 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Παράλληλα, στο κείμενο αναφέρει ότι ο Eric γεννήθηκε στο Σιάτλ, παρακολούθησε το δημοτικό σχολείο στο Πεκίνο και το γυμνάσιο στο Χονγκ Κονγκ. Δημιούργησε το ίδρυμα China Summit Foundation, μια φιλανθρωπική οργάνωση που υποστηρίζει την εκπαίδευση και τις πολιτιστικές πρωτοβουλίες, προσθέτει.

Ο νεαρός είναι επίσης δραστήριος στο Instagram, όπου αναρτά φωτογραφίες του πέφτοντας με αλεξίπτωτο και πηγαίνοντας σε πάρτι με τη Ριάνα. Άλλα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στις φωτογραφίες του είναι το μοντέλο Μπέλα Χαντίντ, το αστέρι του μπάσκετ Yao Ming και η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό. Η πιο πρόσφατη ανάρτηση του είναι από το Πεκίνο, όπου παρακολούθησε την 70η επέτειο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

r

f

 

Εμφανίζεται ως μέλος σε τουλάχιστον άλλα πέντε διοικητικά συμβούλια εταιρειών στο Χονγκ Κονγκ, συμπεριλαμβανομένης της Charoen Pokphand Skyland Group Ltd., του ομίλου της πλουσιότερης οικογένειας της Ταϊλάνδης.

ad2mobile

Ο Tse Ping, ο οποίος είναι μέλος της εθνικής επιτροπής της Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης του Λαϊκού Κόμματος, το κορυφαίο πολιτικό συμβουλευτικό σώμα του έθνους, θα παραμείνει πρόεδρος της Sino Biopharmaceutical μετά τη μεταφορά μετοχών. Σκοπός του είναι να βελτιώσει τη διαχείριση και την κληρονομιά του πλούτου της οικογένειας, σύμφωνα με τη δήλωση.

Ο Eric θα κατέχει τις μετοχές τους μέσω των εταιρειών χαρτοφυλακίου Thousand Eagles Ltd. και Remarkable Industries Ltd., με έδρα της Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

article 1