Ο McCormack υποστήριξε ότι η Λέγκα του Βορρά και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων δεν έχουν τίποτα κοινό

Την εκτίμηση ότι η ιταλική κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιβιώσει, εκτίμησε ο James McCormack, κορυφαίο στέλεχος του οίκου αξιολόγησης Fitch, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

Ο McCormack υποστήριξε ότι η Λέγκα του Βορρά και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων δεν έχουν τίποτα κοινό και μεταξύ τους υπάρχουν τεράστιες διαφωνίες για μία σειρά θεμάτων, γεγονός το οποίο καθιστά το μέλλον της ιταλικής κυβέρνησης αμφίβολο.

«Δεν έχουμε πειστεί ότι η τρέχουσα κυβέρνηση θα επιβιώσει.
Έχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ τους.

Συμφωνούν σε πολύ λίγα θέματα», εκτίμησε το κορυφαίο στέλεχος του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης.

Κατά τον αναλυτή της Fitch η πολιτική αβεβαιότητα θα παραμείνει το βασικό χαρακτηριστικό της ιταλικής καθημερινότητας, γεγονός το οποίο θα αποτελέσει σαφώς πλήγμα για την πορεία των κρατικών ομολόγων.

Ο αναλυτής της Fitch δήλωσε επίσης ότι αν οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων αυξάνονται - είτε με την ενεργό συμμετοχή της ΕΚΤ, η οποία μπορεί να είναι αρκετά πειστική όσο και ο Μπερλουσκόνι θυμίζει πάρα πολύ καλά ή χωρίς - «αυτό θα μπορούσε να αναγκάσει την ιταλική κυβέρνηση να σκεφτεί διαφορετικό στρατηγική».

Πάντως ο McCormack εμφανίστηκε λιγότερο ανήσυχος για το ιταλικό χρέος, τονίζοντας ότι «η δυναμική του χρέους δεν είναι μεγάλη, διότι δεν βλέπουμε μείωση του χρέους, αλλά το χρέος δεν αυξάνεται. Είναι ψηλό, αλλά είναι σταθερό».

Τέλος, ο αναλυτής αναφέρθηκε στον μεγάλο κίνδυνο που απειλεί τις αναδυόμενες αγορές και ακούει στο όνομα δολάριο. Το ολοένα ισχυρότερο δολάριο έχει αυξήσει σημαντικά το ονομαστικό χρέος των αναδυόμενων αγορών που δανείζονται στο αμερικανικό νόμισμα.

 
578
Thumbnail

Αμετάβλητο στο 2,25%-2,50% διατήρησε -μετά από ομόφωνη απόφαση- το εύρος επιτοκίων η Fed, επιβεβαιώνοντας ευρέως τις εκτιμήσεις αναλυτών και επενδυτών.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

ad2mobile

Επίσης, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα προανήγγειλε πως δεν θα υπάρξει αύξηση επιτοκίων το τρέχον έτος, με μία αύξηση να πραγματοποιείται το 2020. Η Fed προανήγγειλε, παράλληλα, το τέλος της διαδικασίας συρρίκνωσης του ισολογισμού, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Άμεση υπήρξε η αντίδραση της Wall Street που νωρίτερα κατέγραφε απώλειες της τάξεως του 0,80%. Οι δείκτες γύρισαν θετικοί εν μέσω υψηλής μεταβλητότητας, με τον S&P 500 στο +0,30% και τον Nasdaq να καταγράφει τα υψηλότερα κέρδη με +0,70%.

,

Παράλληλα ο χρυσός έχασε σχεδόν τα μισά κέρδη που κατέγραφε νωρίτερα (+1%) όταν και έσπευσαν πολλοί επενδυτές στο ασφαλές καταφύγιο, βρισκόμενος τώρα στο +0,55% στα 1.315 δολάρα.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης, οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας προβλέπουν ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση επιτοκίων τη φετινή χρονιά. Για το 2020, οι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι θα γίνει μια αύξηση.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση, η Fed προέβλεπε ότι θα αυξήσει τουλάχιστον μια φορά το επιτόκια εντός του 2019.

Εν τω μεταξύ, το ανακοινωθέν επισημαίνει ακόμα ότι η κεντρική τράπεζα θα επιβραδύνει το μηνιαίο ρυθμό συρρίκνωσης του ισολογισμού της από τα $30 δισ. στα $15 δισ. από τον Μάιο και έπειτα, ενώ από τον Σεπτέμβριο θα διακόψει τις πωλήσεις στοιχείων ενεργητικού.

Η αλλαγή στάσης από τη Fed στηρίζεται στην επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεων για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ αναμένεται πλέον να αναπτυχθεί με 2,1% φέτος έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για ανάπτυξη 2,3%. Η ανεργία θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τις νεότερες εκτιμήσεις στο 3,7%, ελαφρώς υψηλότερα από ότι προβλεπόταν προηγουμένως.

ad2mobile

Ο πληθωρισμός για το 2019 προβλέπεται τώρα να κινηθεί στο 1,8% αντί για 1,9% που αναμενόταν τον Δεκέμβριο.

 

,
ad2mobile

fed

ad1mobile

Newmoney

article 1