Γερμανία: Άλμα 3,4% στις βιομηχανικές παραγγελίες ελέω ναυτιλίας

«Καμπανάκι» Bundesbank για επιβράδυνση της ανάπτυξης της χώρας

Απροσδόκητη αύξηση σε ποσοστό 3,4% κατέγραψαν οι γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούλιο, την ώρα που οι οικονομολόγοι του Bloomberg ανέμεναν μείωση 0.7%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας της Γερμανίας, οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 3,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα λόγω της ισχυρής ζήτησης από τον κλάδο της ναυπηγικής βιομηχανίας.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Τα στοιχεία βέβαια δεν είναι πλήρως ενδεικτικά της αγοράς η οποία μαστίζεται από τα προβλήματα και τους περιορισμούς στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Η έλλειψη πρώτων υλών και τα εμπόδια στις μεταφορές λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού στην Ασία, δημιουργούν σημαντικά προβλήματα στον βιομηχανικό κλάδο, την ώρα που Bundesbank προειδοποιεί η οικονομική ανάπτυξη θα μπορούσε να είναι ασθενέστερη από την αναμενόμενη στο δεύτερο εξάμηνο.

δ
Οι παραγγελίες από τις χώρες της Ευρωζώνης  μειώθηκαν τον Ιούλιο, ενώ οι παραγγελίες από τον υπόλοιπο κόσμο αυξήθηκαν σχεδόν 16%, κυρίως λόγω των μεγάλων παραγγελιών από τον τομέα της ναυπηγικής βιομηχανίας.

Πηγή: Bloomberg/newmoney

 
4055