Γερμανία: Μετά το βιομηχανικό κλάδο, υποχωρούν και οι υπηρεσίες

Τα πέντε κορυφαία ερευνητικά ιδρύματα της Γερμανίας μείωσαν τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη αυτήν την εβδομάδα

Οι οικονομικές δυσκολίες της Γερμανίας γίνονται όλο και πιο έντονες, με μια απότομη επιβράδυνση στον τομέα των υπηρεσιών που υποδηλώνει ότι οι δυσμενείς επιπτώσεις από την υποχώρηση του βιομηχανικού της κλάδου, εξαπλώνονται.

Ενώ η αδυναμία εξακολουθεί να επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στον κατασκευαστικό τομέα, η αναθεώρηση προς τα κάτω στον τομέα των υπηρεσιών τον Σεπτέμβριο προσθέτει κι άλλα, στα ήδη υφιστάμενα αρνητικά νέα που προέρχονται από τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Ο δείκτης IHS Markit δήλωσε ότι τα αριθμητικά στοιχεία σημαίνουν ότι μια τεχνική ύφεση «τώρα φαίνεται ότι κάθε άλλο, παρά επιβεβαιώνεται

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Μια παρόμοια εικόνα αποτυπώνει τα όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, καθώς το Brexit βαραίνει στις εξελίξεις στην περιοχή. Η ανάπτυξη των υπηρεσιών της Ευρωζώνης επιβραδύνθηκε επίσης τον περασμένο μήνα, ενώ η Βρετανία είδε μια απροσδόκητη συρρίκνωση, ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι οι επιχειρήσεις μπορεί να μην είναι σε θέση να αναπτυχθούν περισσότερο, εξαιτίας της αβεβαιότητας που περικόπτει τις προοπτικές των επιχειρήσεων.

Τα γερμανικά στοιχεία ώθησαν τα ομόλογα της χώρας υψηλότερα, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να υποχωρεί κατά 3 μονάδες βάσης στο -0,58%. Παραμένει κάτω από το μηδέν για πέντε μήνες, αντανακλώντας την αυξανόμενη ανησυχία για τις προοπτικές της μεγαλύτερης χώρας της Ευρώπης.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Τα πέντε κορυφαία ερευνητικά ιδρύματα της Γερμανίας μείωσαν τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη αυτήν την εβδομάδα και ο Claus Michelsen στο DIW δήλωσε ότι η βιομηχανική ύφεση «επηρεάζει τώρα και τους παρόχους υπηρεσιών που τροφοδοτούν τις εταιρείες αυτές».

ΠΗΓΗ: Bloomberg - newmoney.gr

 
4625