Γερμανία – Υπ. Υγείας: Όχι με φιλάθλους το παιχνίδι της Bayern

Το όχι του Γερμανού Υπουργού για να επιτραπεί η είσοδος στους οπαδούς στο παιχνίδι της Bayern Μονάχου

Ο Γερμανός Υπουργός Υγείας Jens Spahn επικρίνει την απόφαση να επιτρέψει θεατές να παρακολουθήσουν τον αγώνα ποδοσφαίρου της Bundesliga το Σάββατο μεταξύ της Union Berlin και των πρωταθλητών Bayern Munich, αναφέροντας ανησυχίες ότι οι μαζικές συγκεντρώσεις μπορεί να βοηθήσουν στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Οι περισσότεροι επικείμενοι αγώνες στο Γερμανικό πρωτάθλημα πραγματοποιούνται χωρίς φιλάθλους λόγω της εκδήλωσης του ιού, αλλά η Union Berlin, που είναι οι οικοδεσπότες, δήλωσαν ότι οι αρχές στην πρωτεύουσα είχαν αποφασίσει να μην απαγορεύσουν την προσέλευση των οπαδών στο παιχνίδι της Μπάγερν. Ο Spahn έχει συμβουλεύσει τη μη διεξαγωγή δημόσιων εκδηλώσεων με περισσότερους από 1.000 ανθρώπους, καθώς η Γερμανία θα αγωνιστεί για να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού που έχει μολύνει σχεδόν 1.300 σε όλη τη χώρα και ο οποίος έχει προκαλέσει δύο θανάτους.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

«Είμαι λίγο έκπληκτος που πρέπει να σχολιάσω το τι συμβαίνει στο Βερολίνο με αυτόν τον αγώνα ποδοσφαίρου», δήλωσε ο Spahn σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της DLF την Τετάρτη. Τα σχόλια των στελεχών της Union «δείχνουν ότι δεν έχουν πλήρη κατανόηση του ποιο είναι το θέμα τώρα».

Η Ένωση δήλωσε ότι οι αρχές στην περιοχή Treptow-Koepenick, όπου βρίσκεται το γήπεδο χωρητικότητας 22.000 θέσεων, πήραν την απόφασή τους μετά από «εκτενή εξέταση των τρεχουσών εκτιμήσεων κινδύνου». Το Βερολίνο έχει 48 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωνοϊού, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Οι συγκεκριμένες συνθήκες για τον αγώνα έχουν ληφθεί υπόψη, καθώς και ο πλήρης κατάλογος μέτρων για την υγιεινή του σταδίου και την πρόληψη πριν και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης», αναφέρει η Union στην ιστοσελίδα της.

Οι Βαυαρικές αρχές αποφάσισαν την Τρίτη να απαγορεύσουν εκδηλώσεις άνω των 1.000 ατόμων μέχρι τις 19 Απριλίου, γεγονός που σημαίνει ότι ο αγώνας της Bayern στο Champions League με την Chelsea FC του Λονδίνου την επόμενη εβδομάδα θα γίνει χωρίς οπαδούς.

 
3824