Βλέπει ευκαιρίες εκεί που ανταγωνιστές της βλέπουν χάος και προβλήματα εξαιτίας του Brexit

Την ώρα που ενεργητικό δισεκατομμυρίων και χιλιάδες θέσεις εργασίας εγκαταλείπουν το Λονδίνο κατευθυνόμενα προς άλλες πόλεις της Ε.Ε., η αρχαιότερη γερμανική τράπεζα κάνει ακριβώς το αντίθετο. 

Η Berenberg Bank τα έχει δει όλα από το 1590, όταν και ιδρύθηκε στο Αμβούργο. Τώρα βλέπει ευκαιρίες εκεί που ανταγωνιστές της βλέπουν χάος και προβλήματα εξαιτίας του Brexit. Η ψήφος εμπιστοσύνη της γερμανικής τράπεζας στη Βρετανία είναι στο πλαίσιο του φιλόδοξου σχεδίου της να επεκτείνει τις δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής στο εξωτερικό, καθώς στη γερμανική αγορά βιώνει στασιμότητα. 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

«Όποιο και εάν είναι το αποτέλεσμα του Brexit, το Λονδίνο θα συνεχίσει να είναι το κέντρο βαρύτητας για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες της Ευρώπης» εξηγεί στο Bloomberg o Ντέιβιντ Μόρτλοκ, επικεφαλής των επενδυτικών δραστηριοτήτων της Berenberg στο Λονδίνο. «Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο αφοσιωμένοι στο Λονδίνο, καθώς εδώ βρίσκεται η έδρα των συναλλαγών μετοχών. Είναι δύσκολο να φτιάξουμε ένα νέο κέντρο από την αρχή» προσθέτει. 

Από το 2015, μία χρονιά πριν οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε., η Berenberg αύξησε τον αριθμό του προσωπικού της στο Λονδίνο σε 400 από 250 υπαλλήλους. Έκτοτε έχει κλείσει άκρως επικερδείς δουλειές και πιστεύει ότι αυτό θα συνεχίσει να το πετυχαίνει ανεξάρτητα από τη μορφή, που θα λάβει το Brexit.

naftemporiki

Tags
 
790
Thumbnail

Η Inditex SA, ιδιοκτήτρια εταιρεία της Zara, προήγαγε τον Carlos Crespo σε διευθύνοντα σύμβουλο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε ένα στέλεχος απότα σπλάχνα της να κάνει πράξη την προώθηση του γίγαντα της γρήγορης μόδας στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Ο Crespo είναι 48 ετών σήμερα, κι ήταν ως τώρα επικεφαλής της λειτουργίας του μεγαλύτερου εμπόρου λιανικής πώλησης ενδυμάτων στον κόσμο, θα αναφέρει στον Εκτελεστικό Πρόεδρο Pablo Isla, 55 ετών, ο οποίος αποδίδει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Ο νέος επικεφαλής θα είναι υπεύθυνος για την τεχνολογία, τις προμήθειες και τη βιωσιμότητα, ανέφερε η ισπανική εταιρεία σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη.

ad2mobile

Οι μετοχές της κέρδισαν 0,8% στη Μαδρίτη, νωρίς την Παρασκευή.

Η αλλαγή σκυτάλης έρχεται σε μια εποχή που οι αλυσίδες μόδας υφίστανται έντονο ανταγωνισμό με την αύξηση των ηλεκτρονικών αγορών, με την Amazon.com Inc., την Zalando SE και άλλες εταιρείες να καταλαμβάνουν σημαντικό μερίδιο αγοράς. Η Inditex, η οποία κατέχει επίσης τις αλυσίδες Massimo Dutti και Bershka, κατέχει ηγετική θέση στο ηλεκτρονικό εμπόριο, αλλά αντιμετώπισε προβλήματα σχετικά με την ανθεκτικότητα της ανάπτυξής της τους τελευταίους μήνες.

article 1