Γιατί ο CEO της Volkswagen επαινεί τον Elon Musk

«Είναι ένας ανταγωνιστής τον οποίο παίρνουμε πολύ σοβαρά», τόνισε ο Herbert Diess

Φαίνεται να υπάρχει ένα «bromance» μεταξύ των CEOs της Volkswagen AG, της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως, και της Tesla Inc., της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων που επέστρεψε ξαφνικά στην άνοδο.

Σε μια εκδήλωση όπου η VW παρουσίασε το νέο Golf την Πέμπτη (24/10), ο Διευθύνων Σύμβουλος, Herbert Diess, διαφώνησε με δημοσιογράφους που πρότειναν ότι η Tesla έχει πρόβλημα επειδή είναι πολύ μικρή εταιρεία.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

«Η Tesla δεν είναι πολύ εξειδικευμένη», δήλωσε ο Diess στο Wolfsburg της Γερμανίας, όπου εδρεύει η VW. «Το Μοντέλο 3 είναι μοντέλο μεγάλης σειράς και (η εταιρεία) είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων», είπε.

«Έχουμε πολύ σεβασμό για την Tesla», συνέχισε ο Diess και υπογράμμισε: «Είναι ένας ανταγωνιστής τον οποίο παίρνουμε πολύ σοβαρά».

Η Diess, 61 ετών, υπεραμύνθηκε τον Elon Musk σε μια μέρα που ο δισεκατομμυριούχος χρειάζεται ελάχιστη βοήθεια για να «σωπάσει» τους αμφισβητίες. 

Η μετοχή της Tesla ενισχύθηκε κατά 18% την Πέμπτη – το μεγαλύτερο άλμα σε 6μιση χρόνια – μετά από την ανακοίνωση των τριμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων. Το ράλι έφερε την εταιρεία πίσω από την General Motors Co. ως την κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Ωστόσο, οι έπαινοι του CEO της VW μπορεί να ήταν μια απάντηση σε είδος στοv Musk, 48, ο οποίος έγραψε σε Τweet τον περασμένο μήνα ότι ο Diess «προσπαθεί περισσότερο από κάθε μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία να περάσει στην ηλεκτροκίνηση». 

Τέσσερα χρόνια μετά το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων στα ντιζελοκίνητα – ένα σκάνδαλο που έχει κοστίσει στην εταιρεία περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια δολάρια – η VW δεσμεύεται να δαπανήσει σχεδόν 50 δισεκατομμύρια δολάρια για ηλεκτρικά οχήματα.

Bloomberg – newmoney.gr
 

Tags
 
3063
Thumbnail