Ο δήμος του Παρισιού κατέθεσε μήνυση κατά της Airbnb για τουλάχιστον 1.000 παράνομες ενοικιάσεις

Για το ενδεχόμενο να παραβιάζουν τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εταιρείες όπως η Airbnb, ψήφισε η Γαλλία νόμο το 2018 που τις «τιμωρεί» με πρόστιμα ύψους 12.500 ευρώ για κάθε παράνομη ενοικίαση.

Ο δήμος του Παρισιού κατέθεσε μήνυση κατά της Airbnb για τουλάχιστον 1.000 παράνομες ενοικιάσεις που θα μπορούσαν να στοιχίσουν στην αμερικανική πλατφόρμα, ποσό άνω των 12,5 εκατομμυρίων ευρώ.

>>> ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ & ΕΡΕΥΝΕΣ BRIEF <<<

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκαιο, οι ιδιοκτήτες ακινήτων στο Παρίσι μπορούν να νοικιάσουν τα σπίτια τους σε βραχυπρόθεσμες μισθωτικές πλατφόρμες μέχρι και 120 ημέρες σε ένα χρόνο.

Οι ενοικιάσεις πρέπει να περιλαμβάνουν έναν αριθμό εγγραφής για να διασφαλιστεί ότι οι ιδιοκτησίες δεν θα ενοικιάζονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πολλές πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο εξέφρασαν ανησυχίες ότι πλατφόρμες όπως η Airbnb αποτελούν αθέμιτους ανταγωνιστές για ξενοδοχεία και μπορούν να μετατρέψουν κάποιες γειτονιές σε «αποστειρωμένες», μόνο τουριστικές ζώνες.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Ένας εκπρόσωπος της Airbnb δήλωσε ότι έχει εφαρμόσει μέτρα για να βοηθήσει τους χρήστες του Παρισιού στην ιστοσελίδα της να συμμορφωθούν με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, αλλά πρόσθεσε ότι οι κανόνες στη γαλλική πρωτεύουσα είναι «αναποτελεσματικοί, δυσανάλογοι και κατά παράβαση των ευρωπαϊκών κανόνων».

Η Γαλλία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Airbnb μετά τις ΗΠΑ.

Το Παρίσι, μια από τις πιο δημοφιλείς πόλεις στον κόσμο, είναι η μεγαλύτερη ενιαία αγορά της, με περίπου 65.000 κατοικίες εγγεγραμμένες
 

Tags
 
680
Thumbnail

Ο ιδρυτής της Foxconn Group, Terry Gou, διεκδικεί την υψηλότερη δουλειά στην Ταϊβάν, καθώς η καθαρή αξία της εταιρείας του, η οποία βασίζεται στη συναρμολόγηση iPhones για λογαριασμό της Apple Inc., έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας εξαετίας.

ad1mobile

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Gou, του οποίου οι εισηγμένες εταιρείες περιλαμβάνουν τις Hon Hai Precision Industry Co., FIH Mobile Ltd. και Sharp Corp. της Ιαπωνίας, είναι πλέον φτωχός. Η περιουσία του είναι περίπου 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια, επίπεδο που τον κατατάσσει στο νο. 3 της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων στην Ταϊβάν, σύμφωνα με τον Δείκτη Bloomberg Billionaires.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Πάντως, η περιουσία του Gou ήταν 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιούνιο του 2017 και ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ταϊβάν μέχρι τον Απρίλιο του 2018. Η αξία των εταιρειών του μειώθηκε εν μέσω ανησυχιών σχετικά με τη ζήτηση για iPhones και τον συνεχιζόμενο εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

ad2mobile

Η εισβολή του Gou στην πολιτική, την οποία ξεκίνησε ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του για την προεδρία την Τετάρτη, δεν έβλαψε την περιουσία του. Οι μετοχές της Hon Hai έχουν αυξηθεί περισσότερο από 21% μέσα τον Απρίλιο.

Ο Tsai Eng-meng, πρόεδρος της Want Want China Holdings Ltd. και ο Samuel Yin του ομίλου Ruentex, είναι σήμερα Νο 1 και 2 της Ταϊβάν στον Δείκτη Bloomberg Billionaires, με τις περιουσίες τους να βρίσκονται στα 6,1 δισ. δολάρια και 4,8 δισ. δολάρια αντίστοιχα.

,

s

ad1mobile
article 1