Γιατί ο συνιδρυτής του Ethereum εγκαταλείπει τα κρυπτονομίσματα

Η αξία του Ether ανέρχεται σε 225 δισ. δολ καθώς κερδίζει έδαφος ως ανταγωνιστής του Bitcoin

Ο Άντονι Ντι Ιόριο, συνιδρυτής του δικτύου Ethereum από το 2013 δήλωσε ότι εγκατέλειψε  τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων επικαλούμενος προβλήματα ασφαλείας. Ο Ντι Ιόριο  σκοπεύει να πουλήσει την Decentral Inc. και να εστιάσει εκ νέου στη φιλανθρωπία και σε άλλες επιχειρήσεις που δεν σχετίζονται με τα crypto.

«Έχει ένα προφίλ κινδύνου για το οποίο δεν είμαι πολύ ενθουσιασμένος», δήλωσε ο Ντι Ιόριο, ο οποίος αρνήθηκε να αποκαλύψει τις συμμετοχές του σε κρυπτονομίσματα. «Δεν αισθάνομαι απαραίτητα ασφαλής σε αυτόν τον χώρο».

Η αξία του Ether ανέρχεται σε 225 δισ. δολ. Τον Φεβρουάριο του 2018, tο Forbes υπολόγισε ότι η περιουσία του Ντι Ιόριο ανερχόταν σε 1 δισ. δολ. Η τιμή του Ether έχει υπερδιπλασιαστεί από τότε.

Tο Ether κερδίζει έδαφος ως ανταγωνιστής του Bitcoin.

H  άνοδος του Ether υποδηλώνει ότι υπάρχει χώρος για περισσότερα από ένα ψηφιακά νομίσματα καθώς συνολικά ο τομέας εξελίσσεται. Το Bitcoin αντιπροσωπεύει πλέον περίπου το 46% της συνολικής αγοραίας αξίας των κρυπτονομισμάτων, από το περίπου 70% που καταλάμβανε στις αρχές του έτους, ενώ το Ether αντιστοιχεί στο 15% αυτής, σύμφωνα με την πλατφόρμα CoinGecko.

Το Bitcoin παραμένει το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα αλλά η δυναμική των άλλων νομισμάτων προσελκύει ολοένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και προσοχή. Οι υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων υποστηρίζουν ότι οι επενδυτές εξοικειώνονται όλο και περισσότερο με την ποικιλία των νομισμάτων, ενώ οι επικριτές τους υποστηρίζουν ότι στον χώρο επικρατεί μανία.

Πηγή: Newmoney.gr/Bloomberg

 
4912
Thumbnail