H Fiat ανακαλεί 863.000 βενζινοκίνητα στις ΗΠΑ λόγω ρύπων

Η EPA, μάλιστα, δήλωσε στο Reuters ότι θα συνεχίσει τις έρευνες και σε άλλα μοντέλα της Fiat Chrysler

Στην ανάκληση περισσότερων από 860.000 βενζινοκίνητων οχημάτων της στις Ηνωμένες Πολιτείες προχωρά η Fiat Chrysler, καθώς δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπα εκπομπής ρύπων που ισχύουν στη χώρα.

Η απόφαση ελήφθη καθώς τόσο οι έρευνες που διεξήγαγε η αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) όσο και οι δοκιμές που πραγματοποίησε η ίδια η Fiat Chrysler, όπως απαιτεί η αμερικανική νομοθεσία, κατέδειξαν ότι 862.520 οχήματα της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας δεν πληρούν τα πρότυπα για τις εκπομπές ρύπων.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Η ανάκληση αφορά τις εκδόσεις 2011-2016 του μοντέλου Dodge Journeys, τις εκδόσεις 2011-2014 των Chrysler 200s και Dodge, τις εκδόσεις 2011-2012 του Dodge Calibers καθώς και τα μοντέλα 2011-2016 του Jeep Compass/Patriots. Η EPA, μάλιστα, δήλωσε στο Reuters ότι θα συνεχίσει τις έρευνες και σε άλλα μοντέλα της Fiat Chrysler που ενδέχεται να μην συμμορφώνονται με τα πρότυπα εκπομπής ρύπων και μπορεί να οδηγήσουν σε μελλοντικές ανακλήσεις.

«Η EPA χαιρετίζει την απόφαση της Fiat Chrysler να ανακαλέσει οικειοθελώς τα οχήματά της που δεν πληρούν τα πρότυπα εκπομπής ρύπων», δήλωσε ο επικεφαλής της EPA, Andrew Wheeler, προσθέτοντας ότι η υπηρεσία θα παράσχει βοήθεια στους καταναλωτές που εμπλέκονται με τις ανακλήσεις, ενώ τόνισε ότι θα συνεχίσει τους ελέγχους προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες συμμορφώνονται με τους νόμους για την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος.

Η EPA τόνισε, πάντως, ότι λόγω του μεγάλου αριθμού των εμπλεκομένων οχημάτων και της ανάγκης να προμηθευτεί η εταιρεία μεγάλο αριθμό ανταλλακτικών, η ανάκληση θα εφαρμοστεί σταδιακά κατά τη διάρκεια του 2019, ενώ έως τότε οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων μοντέλων μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα οχήματά τους.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις τον Ιανουάριο, η Fiat Chrysler προχώρησε σε διακανονισμό ύψους 800 εκατ. δολαρίων με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και την πολιτεία της Καλιφόρνιας σχετικά με τη χρήση παράνομου λογισμικού για την αλλοίωση των αποτελεσμάτων εκπομπών ρύπων στα ντιζελοκίνητα οχήματά της, ενώ αναμένεται το πόρισμα της ποινικής έρευνας.

 
580
Thumbnail

Σε γενικές γραμμές θεωρείται καλό για μια εταιρεία που κατασκευάζει αεροσκάφη, όταν μια αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να αγοράσει τα αεροπλάνα της. Έτσι, η China Commercial Aircraft Corp. Ltd. - που θα ήθελε να είναι ανταγωνίστρια της Boeing Co. και της Airbus SE - θα πρέπει να έχει πολλούς λόγους να γιορτάσει.

ad1mobile

Η Africa World Airlines της Γκάνα είναι πιθανό να συμφωνήσει να αγοράσει δύο αεριωθούμενα αεροσκάφη ARJ21 της εταιρείας Comac αυτό το μήνα για πτήσεις στην ευρύτερη περιφέρεια, όπως είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας John Quan στους Moses Mozart Dzawu και Bruce Einhorn του Bloomberg News σε συνέντευξή του.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Αυτό μοιάζει με ένα κίνητρο για την Comac, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη τα προβλήματα του Boeing 737 Max, το οποίο "καρφώθηκε" στο έδαφος από τις ρυθμιστικές αρχές του Πεκίνου μετά από δύο συντριβές σε πέντε μήνες και τώρα πιθανότατα θα αποκλειστεί από την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ- Κίνας. Η κινεζική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών θα ήθελε να πλήξει το υφιστάμενο "δυοπώλιο" των εμπορικών αεροσκαφών. Οι αγορές για τα αεροσκάφη ARJ21 μοιάζουν να γκρεμίζουν αυτή την κατάσταση

ad2mobile

Όχι τόσο γρήγορα. Μια τέτοια μικρή παραγγελία - από μια αεροπορική εταιρεία που μερικώς ανήκει στην κινεζική HNA Group Co., δεν είναι καθόλου η ιδαινκή υποστήριξη για ένα αεροπλάνο που αναπτύσσεται κατά το καλύτερο μέρος των δύο δεκαετιών. Επιπλέον, τα προβλήματα του 737 Max αποδεικνύουν πόσο δύσκολη είναι η ανάπτυξη νέων αεροσκαφών στον 21ο αιώνα, πόσο μάλλον για έναν νεοεισερχόμενο παίκτη, όπως η Comac.

(newmoney - Bloomberg)

article 1