"Όλοι πρέπει να είναι ήρεμοι και ασφαλείς!", δήλωσε ο Τραμπ

Justin Blum
(Bloomberg) -  Ο Πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι εκθέσεις αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών αναφέρουν ότι η Κινεζική Κυβέρνηση μετακινεί στρατεύματα στα σύνορά της με το Χονγκ Κονγκ.

"Όλοι πρέπει να είναι ήρεμοι και ασφαλείς!", δήλωσε ο Τραμπ σε ένα tweet την Τρίτη, χωρίς να δίδει λεπτομέρειες σχετικά με το πότε έλαβε τις πληροφορίες.

Το τιτίβισμα του Τραμπ ήρθε εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στο Hong Kong μεταξύ κυβέρνησης και διαδηλωτών.  Ακτιβιστές συγκρούστηκαν με την αστυνομία έξω από το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, μετά την αντιπαράθεση για ένα άνδρα ο οποίος ξυλοκοπήθηκε από διαδηλωτές οι οποίοι θεώρησαν όταν ήταν μυστικός αστυνομικός.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Ένας αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ ζήτησε από την Κίνα να σεβαστεί τις συμφωνίες που έκανε όταν ανέλαβε τον έλεγχο του Χονγκ Κονγκ από το Ηνωμένο Βασίλειο και οι οποίες επιτρέπουν στην πόλη να «ασκήσει υψηλό βαθμό αυτονομίας».

Το αεροδρόμιο ανέστειλε τις αναχωρήσεις πτήσεων για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα καθώς ο τοπικός ηγέτης Carrie Lam προειδοποίησε ότι η πόλη κινδυνεύει να καταστεί «άβυσσος».

Αυτό που ξεκίνησε ως μία προσπάθεια μπλοκαρίσματος του νομοσχεδίου που προβλέπει την έκδοση «υπόπτων» στην Κίνα, επεκτάθηκε σε έναν κατάλογο απαιτήσεων, συμπεριλαμβανομένων της διενέργειας έρευνας για την αστυνομική βία αλλά και την ψηφοφορία για άμεση αντικατάσταση της Lam, η οποία ωστόσο αγνοεί τις φωνές για απομάκρυνσή της.  

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ <<<

Αυτή τη βδομάδα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν βίντεο της Λαϊκής Ένοπλης Αστυνομίας, μιας παραστρατιωτικής δύναμης ειδικευμένης στον έλεγχο των ταραχών, οι οποίοι μαζεύονται κατά μήκος των συνόρων στο Shenzhen.  Ένας Κινέζος αξιωματούχος που εποπτεύει την πόλη, χρησιμοποίησε τη λέξη «τρομοκρατία» για να περιγράψει τις διαμαρτυρίες, επικαλούμενος έναν όρο που χρησιμοποιείται για να δικαιολογήσει την αποστολή δυνάμεων για την καταστολή της μειονότητας των Μουσουλμάνων στη μακρινή δυτική περιοχή του Xinjiang.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο Τραμπ είπε στους δημοσιογράφους στο New Jersey: "Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση.  Νομίζω ότι θα λειτουργήσει και ελπίζω ότι θα λειτουργήσει για την ελευθερία.  Ελπίζω να λειτουργεί για όλους, συμπεριλαμβανομένης και της Κίνας. "

Ο Τραμπ, στις αρχές του μήνα, αναφέρθηκε στις διαμαρτυρίες στο Χονγκ Κονγκ ως «ταραχές», υιοθετώντας τη γλώσσα που χρησιμοποιούσε το Πεκίνο και υποδεικνύοντας ότι οι ΗΠΑ θα μείνουν μακριά από ένα ζήτημα που «ήταν μεταξύ του Χονγκ Κονγκ και της Κίνας».

 
1202
Thumbnail

Δεν υπάρχει μεγάλος λόγος ανησυχίας για την αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, λέει η JPMorgan Chase & Co. Οι μετοχές θα αναρριχηθούν σε νέα υψηλά επίπεδα.

Οι μετοχές σε ολόκληρο τον κόσμο υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα, όταν η βασική καμπύλη αποδόσεων των 2ετών και 10ετών κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ αναστράφηκε για πρώτη φορά από το 2007, προκαλώντας φόβους για οικονομική ύφεση. Αλλά αυτή η διόρθωση είναι πιθανό να είναι σύντομη και οι μετοχές των ΗΠΑ θα ανακάμψουν μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, όπως λένε οι αναλυτές της JPMorgan με επικεφαλής τον Mislav Matejka, καθώς τα κίνητρα από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες καθησυχάζουν τις ανησυχίες για επιβράδυνση.

Ακόμη και αν ο γνωστός προάγγελος της ύφεσης αποδειχθεί σωστός (σ.σ η καμπύλη αποδόσεων), η JPMorgan λέει ότι οι επενδυτές θα έχουν ακόμα χρόνο να αποκομίσουν περαιτέρω κέρδη, αφού οι αναστροφές της καμπύλης αποδόσεων στο παρελθόν προηγήθηκαν της οικονομικής ύφεσης έως και κατά 17 μήνες. Η απόδοση των μετοχών παρέμεινε κατά μέσο όρο περίπου στο 10% στους 12 μήνες μετά από μια αναστροφή της καμπύλης, σύμφωνα με την JPMorgan.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι, μετά τη διόρθωση του Αυγούστου, οι μετοχές θα φτιάξουν νέα υψηλά επίπεδα στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους», γράφουν οι αναλυτές της JPMorgan. «Αυτή η εξέλιξη, ενισχύει τις πιθανότητες για δυνητική κορύφωση της αγοράς σε αυτόν τον κύκλο, το καλοκαίρι του 2020».

Οι αναλυτές επισημαίνουν επίσης ότι στο παρελθόν η αντιστροφή της καμπύλης ήταν ένα σημάδι της υπερβολικής αύξησης των πραγματικών επιτοκίων, της επιδεινούμενης αγοράς εργασίας και των αυστηρότερων όρων δανεισμού. Ωστόσο, η τρέχουσα κατάσταση είναι το αντίθετο, με τα πραγματικά επιτόκια μόλις να υπερβαίνουν το μηδέν.

«Η αντιστροφή της καμπύλης μπορεί να είναι μία ένδειξη ακραίας νευρικότητας στην αγορά προς το παρόν, παρά μίας ένδειξη ότι οι ΗΠΑ μπαίνουν σε ύφεση», υπογραμμίζουν οι αναλυτές.

article 1