"Όλοι πρέπει να είναι ήρεμοι και ασφαλείς!", δήλωσε ο Τραμπ

Justin Blum
(Bloomberg) -  Ο Πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι εκθέσεις αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών αναφέρουν ότι η Κινεζική Κυβέρνηση μετακινεί στρατεύματα στα σύνορά της με το Χονγκ Κονγκ.

"Όλοι πρέπει να είναι ήρεμοι και ασφαλείς!", δήλωσε ο Τραμπ σε ένα tweet την Τρίτη, χωρίς να δίδει λεπτομέρειες σχετικά με το πότε έλαβε τις πληροφορίες.

Το τιτίβισμα του Τραμπ ήρθε εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στο Hong Kong μεταξύ κυβέρνησης και διαδηλωτών.  Ακτιβιστές συγκρούστηκαν με την αστυνομία έξω από το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, μετά την αντιπαράθεση για ένα άνδρα ο οποίος ξυλοκοπήθηκε από διαδηλωτές οι οποίοι θεώρησαν όταν ήταν μυστικός αστυνομικός.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Ένας αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ ζήτησε από την Κίνα να σεβαστεί τις συμφωνίες που έκανε όταν ανέλαβε τον έλεγχο του Χονγκ Κονγκ από το Ηνωμένο Βασίλειο και οι οποίες επιτρέπουν στην πόλη να «ασκήσει υψηλό βαθμό αυτονομίας».

Το αεροδρόμιο ανέστειλε τις αναχωρήσεις πτήσεων για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα καθώς ο τοπικός ηγέτης Carrie Lam προειδοποίησε ότι η πόλη κινδυνεύει να καταστεί «άβυσσος».

Αυτό που ξεκίνησε ως μία προσπάθεια μπλοκαρίσματος του νομοσχεδίου που προβλέπει την έκδοση «υπόπτων» στην Κίνα, επεκτάθηκε σε έναν κατάλογο απαιτήσεων, συμπεριλαμβανομένων της διενέργειας έρευνας για την αστυνομική βία αλλά και την ψηφοφορία για άμεση αντικατάσταση της Lam, η οποία ωστόσο αγνοεί τις φωνές για απομάκρυνσή της.  

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ <<<

Αυτή τη βδομάδα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν βίντεο της Λαϊκής Ένοπλης Αστυνομίας, μιας παραστρατιωτικής δύναμης ειδικευμένης στον έλεγχο των ταραχών, οι οποίοι μαζεύονται κατά μήκος των συνόρων στο Shenzhen.  Ένας Κινέζος αξιωματούχος που εποπτεύει την πόλη, χρησιμοποίησε τη λέξη «τρομοκρατία» για να περιγράψει τις διαμαρτυρίες, επικαλούμενος έναν όρο που χρησιμοποιείται για να δικαιολογήσει την αποστολή δυνάμεων για την καταστολή της μειονότητας των Μουσουλμάνων στη μακρινή δυτική περιοχή του Xinjiang.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο Τραμπ είπε στους δημοσιογράφους στο New Jersey: "Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση.  Νομίζω ότι θα λειτουργήσει και ελπίζω ότι θα λειτουργήσει για την ελευθερία.  Ελπίζω να λειτουργεί για όλους, συμπεριλαμβανομένης και της Κίνας. "

Ο Τραμπ, στις αρχές του μήνα, αναφέρθηκε στις διαμαρτυρίες στο Χονγκ Κονγκ ως «ταραχές», υιοθετώντας τη γλώσσα που χρησιμοποιούσε το Πεκίνο και υποδεικνύοντας ότι οι ΗΠΑ θα μείνουν μακριά από ένα ζήτημα που «ήταν μεταξύ του Χονγκ Κονγκ και της Κίνας».

 
1761
Thumbnail

Χαμηλές πωλήσεις στα iPhone παρουσίασε τον Νοέμβριο η Apple στην Κίνα, σύμφωνα με στοιχεία της Credit Suisse.

Οι παραδόσεις  του iPhone υποχώρησαν 35,4% σε ετήσια βάση τον προηγούμενο μήνα, όταν η ευρύτερη κινεζική αγορά smartphones αυξήθηκε κατά 0,2%, ανέφερε ο αναλυτής Matthew Cabral ο οποίο θέτει ως τιμή – στόχο για την μετοχή της ετιαρείας τα 221 δολάρια.

ad1mobile

Παρά το γεγονός ότι  τα μηνιαία δεδομένα είναι μπορεί να είναι ευμετάβλητα και η χρονική στιγμή της κυκλοφορίας των νέων μοντέλων να  μην ευνοεί αριθμητικές συγκρίσεις, εν τούτοις η σημαντικά κάμψη  του Νοεμβρίου είναι η δεύτερη κατά σειρά διψήφια πτώση.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Η μετοχή της Apple αν και υποχωρούσε ενδισυνεδριακά έως και 1,3% την Πέμπτη (12/12), έφθασε, τελικά, στο -0,44% μετά  το μήνυμα του προέδρου Τραμπ στο twitter ότι  οι ΗΠΑ βρίσκονται πολύ κοντά σε μια μεγάλη συμφωνία  με την Κίνα. Και αυτό γιατί η Apple έχει συσχετισθεί σε μεγάλο βαθμό με το θέμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας.

Η Credit Suisse αναφέρει στα στοιχεία της,  ότι το φθηνότερο iPhone 11 ήταν το πιο δημοφιλές μοντέλο.  Η χαμηλότερη μέση τιμή πώλησης αυτού του μοντέλου «πιθανότατα προσθέτει περαιτέρω πίεση στις πωλήσεις της μεγαλύτερης Κίνας της Apple», έγραψε η Credit Suisse.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Σημειώνεται ότι η Apple απέκτησε σχεδόν το 17% των εσόδων του 2019 από την ευρύτερη  περιοχή της Κίνας, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέταξε το  Bloomberg. Το iPhone αντιπροσώπευε σχεδόν το 55% των συνολικών εσόδων του 2019.

ad2mobile

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Rosenblatt Securities ανέφερε ότι η Apple μπορεί να μειώσει την παραγωγή των iPhone 11 Pro και iPhone 11 Max κατά περίπου 25%, λόγω της ασθενέστερης ζήτησης για τα δύο συγκεκριμένα μοντέλα.

Πηγή: Bloomberg/newmoney

article 1