HP: Επιβεβαιώνει την προσφορά της Xerox… θα πει όμως το ναι;

Η Xerox, σύμφωνα με τους FT, είχε κάνει μια προσφορά ύψους $22 ανά μετοχή με premium 20% στην τιμή κλεισίματος της ΗΡ

Η HP Inc. επιβεβαίωσε ότι η Xerox Holdings Corp. υπέβαλε πρόταση για την εξαγορά της – μια συμφωνία που αν ευοδωθεί θα φέρει μια μικρή «επανάσταση» στη βιομηχανία των εκτυπώσεων.

«Είχαμε συνομιλίες με την Xerox Holdings Corporation από καιρού εις καιρόν για μια πιθανή επιχειρηματική σύμπραξη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η HP με έδρα το Πάλο Άλτο της Καλιφόρνιας.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

«Λάβαμε μια πρόταση που υποβλήθηκε χθες (6/11). Έχουμε ένα πλάνο ενεργειών εάν υπάρξει στο μέλλον κάτι καλύτερο και θα συνεχίσουμε τις ενέργειές μας με γνώμονα τις συνομιλίες αλλά και το συμφέρον όλων των μετόχων μας», αναφέρεται επίσης.

Η Citigroup έχει συμφωνήσει να παράσχει στην Xerox χρηματοδότηση για την απορρόφηση της HP, σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση του θέματος.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Η εταιρεία θα χρειαστεί να αναλάβει χρέος της τάξης άνω των 20 δισ. δολ. για να κλείσει τη συμφωνία, την είδηση για την οποία μετέδωσε η Wall Street Journal. Η αγοραία κεφαλαιοποίηση της HP ανέρχεται σε περίπου 27,3 δισ. δολ. σύμφωνα με το κλείσιμο της Τρίτης (5/11), ενώ της Xerox ήταν στα 8 δισ. δολ., πριν γίνει γνωστή η πληροφορία.

Η Xerox, σύμφωνα με τους FT, είχε κάνει μια προσφορά ύψους 22 δολ. ανά μετοχή με premium 20% στην τιμή κλεισίματος της ΗΡ την Τρίτη (5/11).

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Πάντως, η HP δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν η προσφορά τηςXerox είναι σωστή, καθώς η κατασκευάστρια PCs δεν συμφωνεί με την Xerox για δυνητικές συνέργειες και εκφράζει ανησυχίες για το χρέος που απαιτείται ώστε να κλειστεί η συμφωνία. Ακόμα κι αν αποφασίσει ότι αξίζει μια συγχώνευση δεν είναι σίγουρη ότι η Xerox έχει την κατάλληλη εμπειρία για μια συνθέτη συγχώνευση και δεν πιστεύει ότι η Xerox θα πρέπει να είναι ο αγοραστής.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της HP, Ενρίκε Λόρες, ανακοίνωσε μια νέα αναδιάρθρωση που θα μπορούσε να απομακρύνει έως και το 16% του εργατικού δυναμικού μέχρι το τέλος του 2022, λόγω της πτώσης των πωλήσεων στον κερδοφόρο τομέα της μελάνης για εκτυπωτές. Η Xerox ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να μειώσει τα έξοδα κατά 640 εκατ. δολαρίων φέτος. Η εταιρεία αναμένει ότι η συνδυασμένη επιχείρηση Xerox-HP θα μπορούσε να εξοικονομήσει τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε δαπάνες.


Πηγή: Bloomberg/newmoney

 
2469
Thumbnail

Η αγορά πολυτελούς κατοικίας σε κάποιες από τις πιο ακριβές συνοικίες του Λονδίνου υποχώρησε τον Απρίλιο στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 ετών, καθώς οι πωλητές συμφώνησαν να προχωρήσουν σε μεγαλύτερες μειώσεις τιμών ώστε να εξασφαλίσουν συμφωνίες.

ad1mobile

Ο δείκτης Prime Central London της Knight Frank μειώθηκε κατά 2,1% τον πρώτο μήνα που επιβλήθηκε ολοκληρωτικά το lockdown στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η πτώση αυτή είναι η μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο του 2009.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Μια επιπλέον πτώση 1,4% τον Μάιο σημαίνει ότι οι τιμές είναι τώρα κατά 5% χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι.

«(Η κατάσταση) μοιάζει να είναι πολύ παρόμοια με την περίοδο που ακολούθησε το δημοψήφισμα για την ΕΕ» αναφέρει ο Τom Bill, επικεφαλής της εταιρείας ερευνών ακινήτων Knight Frank. «Υπάρχει ένα μείγμα καιροσκοπικών προσφορών που είναι μάλλον απίθανο ότι θα γίνουν αποδεκτές, προσφορών που συμφωνήθηκαν με ένα λογικό discount, αλλά και πολλές περιπτώσεις όπου το ζητούμενο τίμημα είναι σωστό και η τιμή καταλόγου ικανοποιείται ή και ξεπερνιέται μετά από ανταγωνιστικές προσφορές». η

Η πανδημία εκτροχίασε την πρώιμη ανάκαμψη στις πιο ακριβές περιοχές του Λονδίνου, οι οποίες εμφάνιζαν σημαντικά σημάδια ανάπτυξης μετά τις βρετανικές εκλογές του Δεκεμβρίου. Τα μέτρα που επιβλήθηκαν κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, έπληξαν βαριά τις προσπάθειες πώλησης ενώ η οικονομική αναταραχή είχε αντίτυπο στην ψυχολογία των αγοραστών.

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<

Και πάλι όμως, υπάρχουν σημάδια ότι ο ρυθμός μείωσης μπορεί να επιβραδύνει μετά την άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων που επέτρεψαν στην αγορά κατοικιών να επανεκκινήσει στις 13 Μαΐου.

ad2mobile

Η μεση έκπτωση στις αιτούμενες τιμές για πωλήσεις στο Λονδίνο είναι τώρα στο 5,5% από 6,4% που ίσχυαν όταν ήταν σε ισχύ τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, αναφέρει η Knight Frank.


Πηγή: Bloomberg/newmoney

article 1