HP: Επιβεβαιώνει την προσφορά της Xerox… θα πει όμως το ναι;

Η Xerox, σύμφωνα με τους FT, είχε κάνει μια προσφορά ύψους $22 ανά μετοχή με premium 20% στην τιμή κλεισίματος της ΗΡ

Η HP Inc. επιβεβαίωσε ότι η Xerox Holdings Corp. υπέβαλε πρόταση για την εξαγορά της – μια συμφωνία που αν ευοδωθεί θα φέρει μια μικρή «επανάσταση» στη βιομηχανία των εκτυπώσεων.

«Είχαμε συνομιλίες με την Xerox Holdings Corporation από καιρού εις καιρόν για μια πιθανή επιχειρηματική σύμπραξη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η HP με έδρα το Πάλο Άλτο της Καλιφόρνιας.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

«Λάβαμε μια πρόταση που υποβλήθηκε χθες (6/11). Έχουμε ένα πλάνο ενεργειών εάν υπάρξει στο μέλλον κάτι καλύτερο και θα συνεχίσουμε τις ενέργειές μας με γνώμονα τις συνομιλίες αλλά και το συμφέρον όλων των μετόχων μας», αναφέρεται επίσης.

Η Citigroup έχει συμφωνήσει να παράσχει στην Xerox χρηματοδότηση για την απορρόφηση της HP, σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση του θέματος.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Η εταιρεία θα χρειαστεί να αναλάβει χρέος της τάξης άνω των 20 δισ. δολ. για να κλείσει τη συμφωνία, την είδηση για την οποία μετέδωσε η Wall Street Journal. Η αγοραία κεφαλαιοποίηση της HP ανέρχεται σε περίπου 27,3 δισ. δολ. σύμφωνα με το κλείσιμο της Τρίτης (5/11), ενώ της Xerox ήταν στα 8 δισ. δολ., πριν γίνει γνωστή η πληροφορία.

Η Xerox, σύμφωνα με τους FT, είχε κάνει μια προσφορά ύψους 22 δολ. ανά μετοχή με premium 20% στην τιμή κλεισίματος της ΗΡ την Τρίτη (5/11).

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Πάντως, η HP δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν η προσφορά τηςXerox είναι σωστή, καθώς η κατασκευάστρια PCs δεν συμφωνεί με την Xerox για δυνητικές συνέργειες και εκφράζει ανησυχίες για το χρέος που απαιτείται ώστε να κλειστεί η συμφωνία. Ακόμα κι αν αποφασίσει ότι αξίζει μια συγχώνευση δεν είναι σίγουρη ότι η Xerox έχει την κατάλληλη εμπειρία για μια συνθέτη συγχώνευση και δεν πιστεύει ότι η Xerox θα πρέπει να είναι ο αγοραστής.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της HP, Ενρίκε Λόρες, ανακοίνωσε μια νέα αναδιάρθρωση που θα μπορούσε να απομακρύνει έως και το 16% του εργατικού δυναμικού μέχρι το τέλος του 2022, λόγω της πτώσης των πωλήσεων στον κερδοφόρο τομέα της μελάνης για εκτυπωτές. Η Xerox ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να μειώσει τα έξοδα κατά 640 εκατ. δολαρίων φέτος. Η εταιρεία αναμένει ότι η συνδυασμένη επιχείρηση Xerox-HP θα μπορούσε να εξοικονομήσει τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε δαπάνες.


Πηγή: Bloomberg/newmoney

 
1604
Thumbnail

Το ατσάλινο Grandmaster Chime πουλήθηκε μετά από έναν πόλεμο προσφορών διάρκειας πέντε λεπτών, σε ένα ασφυκτικά γεμάτο δωμάτιο με πάνω από 300 άτομα. Η πώληση του συγκεκριμένου ρολογιού κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ, που κατείχε ένα Daytona Rolex το οποίο ανήκε στο γνωστό ηθοποιό Πολ Νιούμαν.  Το κομμάτι αυτό πουλήθηκε στην τιμή των 17,8 εκατ. δολαρίων, το 2017.

ad1mobile

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Το Patek Philippe έχει δύο καντράν (ένα στο πίσω μέρος) και 20 ειδικές λειτουργίες. Πουλήθηκε το Σάββατο (9/11) σε μια εκδήλωση που ονομάζεται «Only Watch», κατά την οποία ωρολογοποιίες προσφέρουν προς πώληση μοναδικά ρολόγια προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για τη χρηματοδότηση της έρευνας σχετικά με τη μυϊκή δυστροφία Duchenne.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Οι πωλήσεις ρολογιών σε τιμές ρεκόρ κατά τη διάρκεια δημοπρασιών είναι συχνές τα τελευταία χρόνια: το 2010 η υψηλότερη τιμή ήταν στα 5,7 εκατ. δολάρια. Η «Only Watch» ιδρύθηκε το 2005 από τον Luc Pettavino, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του Monaco Yacht Show. Ο γιος του πέθανε από μυϊκή δυστροφία.

>>> ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ & ΕΡΕΥΝΕΣ BRIEF <<<

ad2mobile

Ο οίκος Christie’s διεξάγει την ετήσια δημοπρασία ρολογιών του τη Δευτέρα (11/1) στη Γενεύη και στο τέλος αυτού του μήνα θα προσφέρει ένα σπάνιο Patek του 1950 στο Χονγκ Κονγκ. Η αξία του εκτιμάται ότι θα φτάσει μέχρι και 14 εκατομμύρια δολάρια.


Πηγή: Bloomberg/mononews

article 1