Τo Χρυσωρυχείο Guyana μελετά ακόμα και το ενδεχόμενο πώλησης

Το χρυσωρυχείο φέρεται να απώλεσε πέραν του $1 δις της αξίας του

Dinesh Nair και Vinici Chan
(Bloomberg) – Η εταιρεία Guyana Goldfields Inc., ένα χρυσωρυχείο το οποίο έχει χάσει περισσότερο από το ήμισυ της αξίας του κατά το προηγούμενο έτος, διερευνά επιλογές που περιλαμβάνουν ενδεχόμενη πώληση της επιχείρησης, σύμφωνα με έγκυρες πηγές.

Η εταιρεία, η οποία εδρεύει στο Τορόντο, συνεργάζεται με συμβούλους στη Royal Bank of Canada και με την εταιρεία Maxit Capital, ανεξάρτητη οικονομικό σύμβουλο στις μεταλλευτικές εταιρείες. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμα στάδια και ενδεχομένως να μην καταλήξουν σε πώληση της επιχείρηση.

Εκπρόσωποι της Guyana Goldfields Inc. και της Maxit δεν απάντησαν σε σχετικό αίτημα για σχολιασμού του όλου θέματος, ενώ η RBC αρνήθηκε να σχολιάσει.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ <<<

Το χρυσωρυχείο, το οποίο δραστηριοποιείται στη Γουιάνα, έχει αντιμετωπίσει πίεση από τους επενδυτές μετά από πτώση του μετοχικού κεφαλαίου από τον Ιούνιο του 2016 και την απώλεια πέραν του $1 δις της αξίας του. Οι επενδυτές, με επικεφαλής τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Patrick Sheridan, δήλωσαν δημόσια στις αρχές του έτους ότι επιδιώκουν την αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου, εν μέσω της πτώσης της παραγωγής και του υψηλότερου κόστους.

Τον Απρίλιο, η Guyana Goldfields κατέληξε σε συμφωνία με ομάδα (αντιδραστικών) μετόχων για αναδιοργάνωση του διοικητικού συμβουλίου και αλλαγή του Διευθύνοντα Συμβούλου.  

Περί τα τέλη Οκτωβρίου, η Γουιάνα Goldfields υποχώρησε σχεδόν στα μισά, αφού η εταιρεία μείωσε την καθοδήγηση της παραγωγής και αύξησε το κόστος για δεύτερη φορά πέρυσι.  Την πρώτη φορά που έδωσε παρόμοια κακά νέα το 2018 ήταν στα μέσα Ιουλίου, όταν η αγοραία αξία της έπεσε περισσότερο από το ένα πέμπτο.

 
1759
Thumbnail

(Bloomberg) - Η Κίνα είναι η χώρα που έχει βάλει στη φυλακή τους πιο πολλούς δημοσιογράφους στον κόσμο φέτος, σύμφωνα με μια ομάδα ειδήσεων τύπου.

ad1mobile

Η Κίνα έθεσε υπό κράτηση τουλάχιστον 48 δημοσιογράφους για λόγους που σχετίζονται με το έργο τους, ένα άτομο περισσότερο απ’ ότι το 2018, ανέφερε σε έκθεση την Τετάρτη (11/12) η επιτροπή για την προστασία των δημοσιογράφων.  Η βάση δεδομένων του ομίλου δείχνει ότι επτά από αυτούς συνελήφθησαν φέτος, συμπεριλαμβανομένου του Αυστραλιανού συγγραφέα Yang Hengjun, καθώς ο πρόεδρος Xi Jinping ενισχύει τις προσπάθειές του για τον έλεγχο των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Η Τουρκία ήταν η δεύτερη, φυλακίζοντας 47 δημοσιογράφους.  Οι διαμαρτυρίες στη Μέση Ανατολή οδήγησαν επίσης στην αύξηση του αριθμού των δημοσιογράφων που είναι φυλακισμένοι σε αυτήν την περιοχή, ιδίως στη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο.

Τουλάχιστον 250 δημοσιογράφοι φυλακίστηκαν για τη δουλειά τους σε όλο τον κόσμο φέτος, ελαφρώς μειωμένοι σε σύγκριση με πέρσι που αριθμούσαν τους 255, σύμφωνα με την ετήσια παγκόσμια έρευνα της επιτροπής.  Μετά την Κίνα, την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο, οι χώρες με τους πιο πολλούς φυλακισμένους δημοσιογράφους είναι η Ερυθραία, το Βιετνάμ και το Ιράν.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Ο αριθμός των δημοσιογράφων που κατηγορήθηκαν για την δημοσίευση "ψευδών ειδήσεων" αυξήθηκε σε 30 από 28 πέρυσι, με την Αίγυπτο να οδηγεί τον δρόμο υπό τον Πρόεδρο Abdel-Fattah El-Sisi.  Αυτό συγκρίνεται με έναν φυλακισμένο δημοσιογράφο για την κατηγορία των πλαστών ειδήσεων το 2012, όταν η CPJ άρχισε να παρακολουθεί την τάση.  Χώρες όπως η Ρωσία και η Σιγκαπούρη έχουν θεσπίσει νόμους που ποινικοποιούν τη δημοσίευση «ψεύτικων ειδήσεων» κατά το παρελθόν έτος, σύμφωνα με την έκθεση.

Είναι η πρώτη φορά σε τέσσερα χρόνια που η Τουρκία δεν ήταν στην κορυφή της λίστας των χωρών ανά το παγκόσμιο κόσμο, αν και η μείωση του αριθμού των κρατουμένων υπό τον Πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan δεν σηματοδοτεί μια βελτιωμένη κατάσταση για τον τύπο στην Τουρκία, ανέφερε η ομάδα.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

ad2mobile

Περισσότερα για την έκθεση του 2018
Όσον αφορά την Κίνα, η έκθεση κάνει αναφορά στην πρόσφατη υπόθεση της Sophia Huang Xueqin, μίας ελεύθερης επαγγελματία που ήταν ερευνητική δημοσιογράφος για τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.  Είχε κρατηθεί τον Οκτώβριο μετά από τη συγγραφή της σχετικά με την πορεία με διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ στο blog της.  Οι κατηγορίες εναντίον της είναι "επιλέγει διαμάχες και προκαλεί προβλήματα", ένας κοινός ισχυρισμός εναντίον κριτικής του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, ανέφερε η έκθεση.

Πολλοί περισσότεροι συνελήφθησαν σε σχέση με λήψη δραστικών μέτρων στην επαρχία Xinjiang, συμπεριλαμβανομένου του Ilham Tohti, σύμφωνα με την επιτροπή.  Ο Tohti είναι οικονομολόγος που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για αυτονομιστική δράση και του απονεμήθηκε το βραβείο Ζαχάρωφ για τα ανθρώπινα δικαιώματα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο νωρίτερα φέτος.

,

γδ

ad1mobile
article 1