Τo Χρυσωρυχείο Guyana μελετά ακόμα και το ενδεχόμενο πώλησης

Το χρυσωρυχείο φέρεται να απώλεσε πέραν του $1 δις της αξίας του

Dinesh Nair και Vinici Chan
(Bloomberg) – Η εταιρεία Guyana Goldfields Inc., ένα χρυσωρυχείο το οποίο έχει χάσει περισσότερο από το ήμισυ της αξίας του κατά το προηγούμενο έτος, διερευνά επιλογές που περιλαμβάνουν ενδεχόμενη πώληση της επιχείρησης, σύμφωνα με έγκυρες πηγές.

Η εταιρεία, η οποία εδρεύει στο Τορόντο, συνεργάζεται με συμβούλους στη Royal Bank of Canada και με την εταιρεία Maxit Capital, ανεξάρτητη οικονομικό σύμβουλο στις μεταλλευτικές εταιρείες. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμα στάδια και ενδεχομένως να μην καταλήξουν σε πώληση της επιχείρηση.

Εκπρόσωποι της Guyana Goldfields Inc. και της Maxit δεν απάντησαν σε σχετικό αίτημα για σχολιασμού του όλου θέματος, ενώ η RBC αρνήθηκε να σχολιάσει.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ <<<

Το χρυσωρυχείο, το οποίο δραστηριοποιείται στη Γουιάνα, έχει αντιμετωπίσει πίεση από τους επενδυτές μετά από πτώση του μετοχικού κεφαλαίου από τον Ιούνιο του 2016 και την απώλεια πέραν του $1 δις της αξίας του. Οι επενδυτές, με επικεφαλής τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Patrick Sheridan, δήλωσαν δημόσια στις αρχές του έτους ότι επιδιώκουν την αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου, εν μέσω της πτώσης της παραγωγής και του υψηλότερου κόστους.

Τον Απρίλιο, η Guyana Goldfields κατέληξε σε συμφωνία με ομάδα (αντιδραστικών) μετόχων για αναδιοργάνωση του διοικητικού συμβουλίου και αλλαγή του Διευθύνοντα Συμβούλου.  

Περί τα τέλη Οκτωβρίου, η Γουιάνα Goldfields υποχώρησε σχεδόν στα μισά, αφού η εταιρεία μείωσε την καθοδήγηση της παραγωγής και αύξησε το κόστος για δεύτερη φορά πέρυσι.  Την πρώτη φορά που έδωσε παρόμοια κακά νέα το 2018 ήταν στα μέσα Ιουλίου, όταν η αγοραία αξία της έπεσε περισσότερο από το ένα πέμπτο.

 
1202
Thumbnail

Δεν υπάρχει μεγάλος λόγος ανησυχίας για την αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, λέει η JPMorgan Chase & Co. Οι μετοχές θα αναρριχηθούν σε νέα υψηλά επίπεδα.

Οι μετοχές σε ολόκληρο τον κόσμο υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα, όταν η βασική καμπύλη αποδόσεων των 2ετών και 10ετών κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ αναστράφηκε για πρώτη φορά από το 2007, προκαλώντας φόβους για οικονομική ύφεση. Αλλά αυτή η διόρθωση είναι πιθανό να είναι σύντομη και οι μετοχές των ΗΠΑ θα ανακάμψουν μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, όπως λένε οι αναλυτές της JPMorgan με επικεφαλής τον Mislav Matejka, καθώς τα κίνητρα από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες καθησυχάζουν τις ανησυχίες για επιβράδυνση.

Ακόμη και αν ο γνωστός προάγγελος της ύφεσης αποδειχθεί σωστός (σ.σ η καμπύλη αποδόσεων), η JPMorgan λέει ότι οι επενδυτές θα έχουν ακόμα χρόνο να αποκομίσουν περαιτέρω κέρδη, αφού οι αναστροφές της καμπύλης αποδόσεων στο παρελθόν προηγήθηκαν της οικονομικής ύφεσης έως και κατά 17 μήνες. Η απόδοση των μετοχών παρέμεινε κατά μέσο όρο περίπου στο 10% στους 12 μήνες μετά από μια αναστροφή της καμπύλης, σύμφωνα με την JPMorgan.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι, μετά τη διόρθωση του Αυγούστου, οι μετοχές θα φτιάξουν νέα υψηλά επίπεδα στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους», γράφουν οι αναλυτές της JPMorgan. «Αυτή η εξέλιξη, ενισχύει τις πιθανότητες για δυνητική κορύφωση της αγοράς σε αυτόν τον κύκλο, το καλοκαίρι του 2020».

Οι αναλυτές επισημαίνουν επίσης ότι στο παρελθόν η αντιστροφή της καμπύλης ήταν ένα σημάδι της υπερβολικής αύξησης των πραγματικών επιτοκίων, της επιδεινούμενης αγοράς εργασίας και των αυστηρότερων όρων δανεισμού. Ωστόσο, η τρέχουσα κατάσταση είναι το αντίθετο, με τα πραγματικά επιτόκια μόλις να υπερβαίνουν το μηδέν.

«Η αντιστροφή της καμπύλης μπορεί να είναι μία ένδειξη ακραίας νευρικότητας στην αγορά προς το παρόν, παρά μίας ένδειξη ότι οι ΗΠΑ μπαίνουν σε ύφεση», υπογραμμίζουν οι αναλυτές.

article 1