Χρυσός: Κερδίζει έδαφος το πολύτιμο μέταλλο

Τι διατηρεί τον χρυσό και τα άλλα μέταλλα σε υψηλά επίπεδα

Ο χρυσός ανέβηκε στο υψηλότερο επίπεδο για πάνω από τρεις μήνες καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων σημείωσαν πτώση και τα στοιχεία για το λιανικό εμπόριο στις παρέμειναν αμετάβλητα.

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων των ΗΠΑ μειώθηκε έπειτα από μια έκθεση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή και η οποία έδειξε ότι οι λιανικές πωλήσεις παρέμειναν ουσιαστικά αμετάβλητες τον Απρίλιο, σε αντίθεση με τις προσδοκίες για αύξηση 1%.

Δείτε ακόμη:

Η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στο Κλίβελαντ, Loretta Mester, υποβάθμισε τις δυσμενείς εκτιμήσεις για την οικονομία και υποστήριξε ότι η πολιτική της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ ακολουθεί το σωστό δρόμο επί του παρόντος.

Μετά την πτώση του πρώτου τριμήνου, ο χρυσός έχει ανακάμψει εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με τον ρυθμό της παγκόσμιας ανάκαμψης από την πανδημία, τις εκτιμήσεις για τον αυξανόμενο πληθωρισμό και τις διαβεβαιώσεις από την Fed ότι η νομισματική πολιτική θα παραμείνει διευκολυντική.

v

Η όρεξη των επενδυτών για πολύτιμο μέταλλο μπορεί να «ξανανοίξει», με τους διαχειριστές hedge fund να ποντάρουν στον χρυσό.

Η τιμή σποτ του χρυσού αυξήθηκε έως 0,5% στα 1.853,14 $ ανά ουγγιά, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 10 Φεβρουαρίου και η τιμή διαπραγμάτευσης ήταν στα 1.852 $ στις 12:04 μ.μ. στο Χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης. Άργυρος, λευκόχρυσος και παλλάδιο ακλούθησαν με τη σειρά τους ανοδική πορεία. Ο δείκτης Spot Bloomberg Dollar σημείωσε άνοδο 0,1%.

bloomberg / newmoney.gr

 
3703