Η αισιοδοξία Λαγκάρντ βάζει σε καλοκαιρινό… mood τους επενδυτές

Οι αγορές βασίζονται στο πρόγραμμα στήριξης ΕΚΤ για να αντισταθμίσουν τις όποιες καθυστερήσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης

Την επόμενη εβδομάδα οι επενδυτές θα αναζητήσουν τις ενδείξεις ότι η Ευρωζώνη βρίσκεται στη «σωστή ρότα», που περιέγραψε η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Το κλίμα στην αγορά ομολόγων θα διαμορφώσει από τη Δευτέρα (20/7), το αποτέλεσμα των δύσκολων συνομιλιών των Ευρωπαίων ηγετών που συνεχίζονται και σήμερα στις Βρυξέλλες για το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι χαμήλωσαν τον πήχη των προσδοκιών για μια συμφωνία. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Αν και οι traders δεν στοιχηματίζουν ακόμα σε μια συμφωνία, η Λαγκάρντ είπε ότι η πολιτική της ΕΚΤ βασίζεται στην επίτευξή της.

Οι αγορές βασίζονται στο πρόγραμμα στήριξης της ΕΚΤ για να αντισταθμίσουν τις όποιες καθυστερήσεις και αυτό αντανακλάται στα πρόσφατα κέρδη των ιταλικών ομολόγων.

Οποιαδήποτε σημαντική εξέλιξη θα μπορούσε να μειώσει το spread μεταξύ ιταλικού και γερμανικού 10ετούς έως και κατά 10 μονάδες βάσης, αναφέρει η Citigroup. Η όποια μείωση των επιχορηγήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης (όπως προβλέπει η συμβιβαστική νέα πρόταση του Σαρλ Μισέλ) θα μπορούσε να διευρύνει το spread κατά 30 μ.β.

Μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, το ενδιαφέρον θα έχει μετατοπιστεί στα μακροοικονομικά στοιχεία καθώς αναμένεται η δημοσιοποίηση των PMI Ιουλίου. Αυτά θα δείξουν αν η οικονομική ανάκαμψη έχει πληγεί από τις ανησυχίες για δεύτερο κύμα πανδημίας.

>>> Bloomberg στην ελληνική <<<

Κάτι τέτοιο θα «ξυπνούσε» μια αγορά όπου οι όγκοι συναλλαγών στα futures των γερμανικών και ιταλικών ομολόγων είναι κοντά στα χαμηλά τριών ετών.

Οι πωλήσεις ομολόγων αρχίζουν να επιβραδύνουν από την επόμενη εβδομάδα. Μόνο Γερμανία και Πορτογαλία αναμένεται να πουλήσουν χρέος. Η Γαλλία θα καταβάλει σχεδόν 29 δις σε εξαργυρώσεις και κουπόνια. Τέλος το Ηνωμένο Βασίλειο θα κάνει τρεις δημοπρασίες και θα επαναγοράσει τίτλους.

Bloomberg – newmoney.gr
 

 
2948
Thumbnail