Η Αυστραλία πάει στο Φεγγάρι και μετά στον Άρη, μαζί με ΗΠΑ 

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας αποφάσισε να ενταχθεί στο πρόγραμμα Moon-to-Mars, συμπεριλαμβανομένου και του Artemis

Το κείμενο στα αγγλικά εδώ.

(Bloomberg) - Η Αυστραλία θα συμμετέχει στο διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ για επιστροφή και προσεδάφιση στη σελήνη και μετέπειτα στο πρόγραμμα για την αποστολή στον Άρη. 

Ο Πρωθυπουργός Scott Morrison ανακοίνωσε το Σάββατο (21/9) ότι η κυβέρνησή του θα ενταχθεί στο πρόγραμμα Moon-to-Mars, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος της NASA Artemis. Ο Morrison δεσμεύτηκε να τριπλασιάσει τον προϋπολογισμό της Αυστραλιανής Υπηρεσίας Διαστήματος, σύμφωνα με δήλωση της NASA κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Morrison στις ΗΠΑ.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Η συνεισφορά της Αυστραλίας θα περιλαμβάνει τη ρομποτική, την αυτοματοποίηση και την απομακρυσμένη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, παρόμοια με τα συστήματα που χρησιμοποιεί στις εξορυκτικές της δραστηριότητες.

Η Αυστραλία, η οποία απέκτησε διαστημικό οργανισμό μόλις πριν από ένα χρόνο, παρείχε χερσαίες επικοινωνιακές συνδέσεις σε τροχιά πτήσης για την NASA και χειρίστηκε τα αρχικά βίντεο από το Apollo 11 κατά τη διάρκεια του ιστορικού περιπάτου στο φεγγάρι πριν από 50 χρόνια.

Η Artemis είναι ένα σχέδιο των Η.Π.Α. για να στείλει αστροναύτες στην επιφάνεια του σεληνιακού και να δημιουργήσει βιώσιμες αποστολές με εμπορικούς και διεθνείς εταίρους μέχρι το 2028.

Steve Geimann
 
2948
Thumbnail