Η British Airways απολύει 350 πιλότους

Η αεροπορική θα θέσει σε προσωρινή αργία άλλους 300 πιλότους που θα ξαναπροσλάβει όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες

Η British Airways προχωρά στην περικοπή των θέσεων εργασίας 350 πιλότων ενώ θέτει σε προσωρινή αργία άλλους 300, τους οποίους θα ξαναπροσλάβει όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, μετά από συμφωνία που πέτυχε με την ένωση πληρωμάτων καμπίνας.

Οι περισσότεροι από τους πιλότους που είναι αντιμέτωποι με υποχρεωτικές απολύσεις εργάστηκαν από το αεροδρόμιο Gatwick στο Λονδίνο, σύμφωνα με την εφημερίδα Sun. Οι πιλότοι και οι αξιωματικοί που έχουν τεθεί σε αργία δεν έχουν επί του παρόντος αεροσκάφος για να εργαστούν και θα παραμείνουν στην εταιρεία με το 50% της αμοιβής τους, ενώ όλο το υπόλοιπο λειτουργικό πλήρωμα θα δει προσωρινή μείωση 15%.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Ο αερομεταφορέας είχε μπει στο στόχαστρο των εργατικών ενώσεων και μελών της κυβέρνησης για τα σχέδιά του να κόψει 12.000 εργασίας, που αντιστοιχεί στο 30% του προσωπικού της.

Η βρετανική Επιτροπή Μεταφορών κατηγόρησε την ΒΑ ότι χρησιμοποιεί την κρίση ως δικαιολογία για να απολύσει εργαζόμενους, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση τους πληρώνει μέσω του εθνικού προγράμματος για την αναστολή συμβάσεων εργασίας. Αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση του CEO της μητρικής IAG, Γουίλι Γουόλς, που είπε ότι «η British Airways πολεμά για την επιβίωσή της», εξαιτίας της πανδημίας που αναμένεται να προκαλέσει ζημιές 84 δισ. δολαρίων στις αεροπορικές παγκοσμίως το 2020.

Πηγή: Newmoney.gr/Bloomberg

 
2595
Thumbnail

Η παγκόσμια οικονομική κρίση που ακολούθησε την πανδημία επέφερε ζημιές-ρεκόρ για το Επενδυτικό Ταμείο της Ιαπωνίας. Εχασε 17,7 τρισ. γεν το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο! Ποιο είναι το μοναδικό asset που «έγραψε» θετική απόδοση.

ad1mobile

Απώλειες-ρεκόρ είχε το μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο στον κόσμο τους πρώτους τρεις μήνες του 2020, αφότου η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε παγκόσμια οικονομική κρίση.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το Επενδυτικό Ταμείο της Ιαπωνίας έχασε 11% ή 17,7 τρισ. γεν (164,7 δισ. δολάρια) τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο.

Η πτώση ήταν η πιο μεγάλη με βάση τα συγκρίσιμα στοιχεία από τον Απρίλιο του 2008, μειώνοντας τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία του Ταμείου σε 150,63 τρισ. γεν. Οι ξένες μετοχές ήταν οι επενδύσεις με τη χειρότερη απόδοση, ενώ ακολούθησαν οι εγχώριες μετοχές.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Τα ομόλογα εξωτερικού ήταν το μόνο μεγάλο asset που είχε θετική τριμηνιαία απόδοση. Οι τίτλοι κέρδισαν 0,5%. Τα εγχώρια ομόλογα είχαν απώλειες 0,5%, οι εγχώριες μετοχές 18% και οι ξένες μετοχές 22%.

«Η πτώση των εγχώριων και ξένων μετοχών οδήγησε σε αρνητική απόδοση για το έτος χρήσης», δήλωσε ο Μasataka Miyazono, πρόεδρος του Ταμείου. «Και οι δύο αγορές μετοχών παρουσίασαν ισχυρή επίδοση κατά τη διάρκεια του 2019, παρά την πίεση από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας. Η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε τους επενδυτές μακριά από το ρίσκο».

Ο Naoki Fujiwara, επικεφαλής διαχειριστής κεφαλαίων της Shinkin Asset Management Co., δήλωσε ότι οι απώλειες ήταν αναμενόμενες. Οι μετοχές ανέκαμψαν από τον Μάρτιο, οπότε το συνταξιοδοτικό ταμείο θα αντισταθμίσει τις απώλειες στην περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, πρόσθεσε.

Τα αποτελέσματα έρχονται λίγους μήνες μετά την ανανέωση της ανώτατης διοίκησης του Ταμείου και την αναθεώρηση της κατανομής των assets για να επικεντρωθεί περισσότερο στο εξωτερικό χρέος.

ad2mobile

Οι ζημιές, που εξαφάνισαν τα κέρδη του έτους χρήσης, ενδέχεται να προσελκύσουν το πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς η κοινωνική ασφάλιση παραμένει μία σημαντική ανησυχία για δεκάδες εκατομμύρια συνταξιούχους της Ιαπωνίας.

euro2day.gr

article 1