Η Capital Group επενδύει στη Deutsche Bank

H μετοχή της τράπεζας κάνει ράλι

Η στήριξη ενός νέου αμερικανού μετόχου στην Deutsche Bank αποτελεί μια ακόμα ένδειξη ότι το εξάμηνο σχέδιο ανάκαμψης του διευθύνοντα συμβούλου της τράπεζας, Christian Sewing, έχει αρχίσει να σχηματοποιείται.

Η Capital Group η οποία με έδρα το Λος Άντζελες διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 2 τρισ. δολαρίων, ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέχει 3,1% του μετοχικού κεφαλαίου της Deutsche Bank γεγονός που την καθιστά τον τρίτο μεγαλύτερο επενδυτή της γερμανικής τράπεζας και οδήγησε τις μετοχές της στο μεγαλύτερο ενδοσυνεδριακό κέρδος από το Φεβρουάριο του 2016. Η μετοχή της Deutsche Bank έφτασε να σημειώνει άλμα έως 14 % για να κλείσει τελικά με άνοδο 12,5%.

Με το σχέδιο του Sewing η Deutsche Bank συγκεντρώνει και πάλι το επενδυτικό ενδιαφέρον και σημειώνει ανάκαμψη στις συναλλαγές της ενώ μέχρι τώρα αποτελούσε τον εμβληματικό εκπρόσωπο των προβληματικών Ευρωπαϊκών τραπεζών. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας ανέτρεψε τη στρατηγική ετών για επέκτασή της ως παγκόσμια επενδυτική τράπεζα προκειμένου να επικεντρωθεί στον δανεισμό σε γερμανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες, επιδιώκοντας παράλληλα να διατηρήσει την ισχύ της στην αγορά συναλλάγματος.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Οι μετοχές της Deutsche Bank έχουν καταγράψει κέρδη άνω του 40% από τότε που ο Sewing παρουσίασε τον Δεκέμβριο στους επενδυτές την πρόοδο που σημειώθηκε στην αναθεώρηση των στόχων της τράπεζας. Πλέον είναι η τραπεζική μετοχή με τις καλύτερες αποδόσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών. Τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) της τράπεζας διαπραγματεύονται κοντά σε ένα χαμηλό 2 ετών, ενισχύοντας με ένα ακόμα σημάδι την αίσθηση υποχώρησης της κρίσης.

Σχολιάζοντας τη σημερινή εξέλιξη εκπρόσωπος της Deutsche Bank ανέφερε σε μήνυμά του ότι «Είμαστε ευχαριστημένοι για κάθε μέτοχο, και ιδιαίτερα για εκείνους που έχουν το ιστορικό και την αξιοπιστία της Capital».

H Capital Group είναι ένα από τα ιστορικά ονόματα στη διαχείριση χρημάτων των ΗΠΑ. Ιδρύθηκε το 1931 και έχει αντισταθεί στην πρόσφατη τάση για παθητικές επενδύσεις που απλά αναπαράγουν τους δείκτες. Η φιλοσοφία της εταιρείας υποστηρίζει ότι οι μακροπρόθεσμες αποδόσεις της ξεπερνούν σε κέρδη τις επενδύσεις σε παθητικά προϊόντα, των οποίων η έλλειψη ευελιξίας τα καθιστά ανοικτά και εκτεθειμένα σε μια bear market.Η σημερινή ανακοίνωση είναι

Η σημερινή ανακοίνωση είναι η πρώτη είσοδος κορυφαίου επενδυτή από τον Οκτώβριο του 2018 όταν ο πρώην οικονομικός επικεφαλής της JPMorgan Chase & Co., Doug Braunstein, ανακοίνωσε τη συμμετοχή με ποσοστό 3,14% της εταιρείας του Hudson Executive Capital.

Ωστόσο, οι κορυφαίοι επενδυτές έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες από την Deutsche Bank. Η μετοχή της μειώθηκε περισσότερο από 40% από τότε που η Cerberus Capital Management ανακοίνωσε τη συμμετοχή της τον Νοέμβριο του 2017. Άλλοι κύριοι μέτοχοι όπως η BlackRock Inc. και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ κατέγραψαν επίσης απώλειες όταν η γερμανική τράπεζα ζήτησε νέα κεφάλαια.

ώλειες από την Deutsche Bank. Η μετοχή της μειώθηκε περισσότερο από 40% από τότε που η Cerberus Capital Management ανακοίνωσε τη συμμετοχή της τον Νοέμβριο του 2017. Άλλοι κύριοι μέτοχοι όπως η BlackRock Inc. και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ κατέγραψαν επίσης απώλειες όταν η γερμανική τράπεζα ζήτησε νέα κεφάλαια.

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg αυτή δεν είναι η πρώτη επένδυση της Capital Group στην Deutsche Bank. Η εταιρεία είχε αποκτήσει μερίδιο στην τράπεζα το 2011 και το 2012, όταν η στρατηγική της ήταν ακόμη προσανατολισμένη στον ανταγωνισμό με τις παγκόσμιες επενδυτικές τράπεζες. Τα επόμενα χρόνια όμως πούλησε τα μερίδια της, όταν αυτή η στρατηγική αποδείχθηκε αδιέξοδη.

Πηγή: Nemwoney.gr

Tags
 
3825