Στο μισό η τιμή της νέας υπηρεσίας streaming

Η Walt Disney Co. θα χρεώνει 7 δολάρια το μήνα, ή λιγότερο από 6 δολάρια στην ετήσια συνδρομή, για τη υπηρεσία streaming που κάνει το ντεμπούτο της στις 12 Νοεμβρίου, σε μια απόπειρα να υποσκάψει τον ανταγωνιστή-γίγαντα της ψυχαγωγίας Netflix Inc., σε έναν όλο και πιο ανταγωνιστικό τομέα.

Η εταιρεία αποκάλυψε την υπηρεσία την Πέμπτη, σε μια παρουσίαση-στιλ Apple του νέου ηλεκτρονικού προϊόντος. Η πλατφόρμα θα είναι μερικά δολάρια λιγότερο από το πιο δημοφιλές προϊόν της Netflix, το οποίο κοστίζει 11 δολάρια το μήνα και θα βαρύνει πολύ τα οικονομικά της Disney. Η υπηρεσία streaming Disney+, όπως ονομάζεται, δεν αναμένεται να ισοσκελίσει τα έσοδα για περίπου πέντε χρόνια.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Πέρα από την τιμή και την τεχνολογία, η υπηρεσία θα ζήσει ή θα πεθάνει ανάλογα το περιεχόμενό της - και εκεί είναι η Disney έκανε μια μεγάλη δήλωση. Η Disney+ θα διαθέτει ένα «οπλοστάσιο» προγραμμάτων φιλικό προς τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων 13 κλασσικών ταινιών κινουμένων σχεδίων, 21 σειρών της Pixar, πρωτότυπες σειρές και υλικό από τα franchises της Marvel και των Star Wars.

Εκτός από το Disney+ που θα απευθύνεται σε οικογένειες, θα προσφέρει και τοESPN+, υπηρεσία συνεχούς ροής αθλητικών, όπως και το Hulu, ως ξεχωριστές πλατφόρμες. Πιθανότατα θα προσφέρει και τις τρεις υπηρεσίες, με έκπτωση.

Οι μετοχές της Disney ενισχύθηκαν έως και 3,7% στα 120,86 δολάρια στις προ-συνεδριακές συναλλαγές την Παρασκευή. Οι μετοχές της Netflix υποχώρησαν κατά 1,2% στα $363,40.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Η Disney δεσμεύτηκε να επενδύσει περισσότερο από 1 δισ. δολάρια το έτος χρήσης του 2020 για την παραγωγή εκπομπών, με στόχο να προσελκύσει συνδρομές.
Η δημοφιλής εταιρεία προσδοκά ότι θα έχει 60-90 εκατ. συνδρομητές μέχρι το έτος χρήσης του 2024.

Η Disney + θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί στις ΗΠΑ, τη δυτική Ευρώπη και την Ασία κατά το πρώτο δημοσιονομικό τρίμηνο, κοντά στο τέλος του ημερολογιακού έτους. Στη συνέχεια θα φτάσει στην Ανατολική Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική ένα χρόνο αργότερα.

 
680
Thumbnail

Ο ιδρυτής της Foxconn Group, Terry Gou, διεκδικεί την υψηλότερη δουλειά στην Ταϊβάν, καθώς η καθαρή αξία της εταιρείας του, η οποία βασίζεται στη συναρμολόγηση iPhones για λογαριασμό της Apple Inc., έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας εξαετίας.

ad1mobile

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Gou, του οποίου οι εισηγμένες εταιρείες περιλαμβάνουν τις Hon Hai Precision Industry Co., FIH Mobile Ltd. και Sharp Corp. της Ιαπωνίας, είναι πλέον φτωχός. Η περιουσία του είναι περίπου 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια, επίπεδο που τον κατατάσσει στο νο. 3 της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων στην Ταϊβάν, σύμφωνα με τον Δείκτη Bloomberg Billionaires.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Πάντως, η περιουσία του Gou ήταν 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιούνιο του 2017 και ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ταϊβάν μέχρι τον Απρίλιο του 2018. Η αξία των εταιρειών του μειώθηκε εν μέσω ανησυχιών σχετικά με τη ζήτηση για iPhones και τον συνεχιζόμενο εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

ad2mobile

Η εισβολή του Gou στην πολιτική, την οποία ξεκίνησε ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του για την προεδρία την Τετάρτη, δεν έβλαψε την περιουσία του. Οι μετοχές της Hon Hai έχουν αυξηθεί περισσότερο από 21% μέσα τον Απρίλιο.

Ο Tsai Eng-meng, πρόεδρος της Want Want China Holdings Ltd. και ο Samuel Yin του ομίλου Ruentex, είναι σήμερα Νο 1 και 2 της Ταϊβάν στον Δείκτη Bloomberg Billionaires, με τις περιουσίες τους να βρίσκονται στα 6,1 δισ. δολάρια και 4,8 δισ. δολάρια αντίστοιχα.

,

s

ad1mobile
article 1