Στο μισό η τιμή της νέας υπηρεσίας streaming

Η Walt Disney Co. θα χρεώνει 7 δολάρια το μήνα, ή λιγότερο από 6 δολάρια στην ετήσια συνδρομή, για τη υπηρεσία streaming που κάνει το ντεμπούτο της στις 12 Νοεμβρίου, σε μια απόπειρα να υποσκάψει τον ανταγωνιστή-γίγαντα της ψυχαγωγίας Netflix Inc., σε έναν όλο και πιο ανταγωνιστικό τομέα.

Η εταιρεία αποκάλυψε την υπηρεσία την Πέμπτη, σε μια παρουσίαση-στιλ Apple του νέου ηλεκτρονικού προϊόντος. Η πλατφόρμα θα είναι μερικά δολάρια λιγότερο από το πιο δημοφιλές προϊόν της Netflix, το οποίο κοστίζει 11 δολάρια το μήνα και θα βαρύνει πολύ τα οικονομικά της Disney. Η υπηρεσία streaming Disney+, όπως ονομάζεται, δεν αναμένεται να ισοσκελίσει τα έσοδα για περίπου πέντε χρόνια.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Πέρα από την τιμή και την τεχνολογία, η υπηρεσία θα ζήσει ή θα πεθάνει ανάλογα το περιεχόμενό της - και εκεί είναι η Disney έκανε μια μεγάλη δήλωση. Η Disney+ θα διαθέτει ένα «οπλοστάσιο» προγραμμάτων φιλικό προς τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων 13 κλασσικών ταινιών κινουμένων σχεδίων, 21 σειρών της Pixar, πρωτότυπες σειρές και υλικό από τα franchises της Marvel και των Star Wars.

Εκτός από το Disney+ που θα απευθύνεται σε οικογένειες, θα προσφέρει και τοESPN+, υπηρεσία συνεχούς ροής αθλητικών, όπως και το Hulu, ως ξεχωριστές πλατφόρμες. Πιθανότατα θα προσφέρει και τις τρεις υπηρεσίες, με έκπτωση.

Οι μετοχές της Disney ενισχύθηκαν έως και 3,7% στα 120,86 δολάρια στις προ-συνεδριακές συναλλαγές την Παρασκευή. Οι μετοχές της Netflix υποχώρησαν κατά 1,2% στα $363,40.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Η Disney δεσμεύτηκε να επενδύσει περισσότερο από 1 δισ. δολάρια το έτος χρήσης του 2020 για την παραγωγή εκπομπών, με στόχο να προσελκύσει συνδρομές.
Η δημοφιλής εταιρεία προσδοκά ότι θα έχει 60-90 εκατ. συνδρομητές μέχρι το έτος χρήσης του 2024.

Η Disney + θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί στις ΗΠΑ, τη δυτική Ευρώπη και την Ασία κατά το πρώτο δημοσιονομικό τρίμηνο, κοντά στο τέλος του ημερολογιακού έτους. Στη συνέχεια θα φτάσει στην Ανατολική Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική ένα χρόνο αργότερα.

 
884
Thumbnail

Σε ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα στη γερμανική ιστορία της τελευταίας δεκαετίας, ενεπλάκη η Deutsche Bank.

Πρόκειται για το φορολογικό σκάνδαλο, το οποίο έχει γίνει γνωστό με την επωνυμία «Cum Ex» και συνδέει στελέχη της Deutsche Bank, όπως είναι το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Γκάρθ Ρίτσι και οι δύο πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι, Άνσου Γιάιν και Γιόζεφ Άκερμαν με παράνομες δραστηριότητες. 

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Για τον CEO, Κρίστιαν Ζέβινγκ, ο οποίος προσπαθεί να «διορθώσει» οδυνηρά σφάλματα της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας των τελευταίων ετών, η συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη.

Η Deutsche Bank είναι μόνο μία από τις πολλές επιχειρήσεις που συνδέονται με το σκάνδαλο και η εταιρεία υποστηρίζει ότι δεν ενεργούσε ως αγοραστής ή πωλητής στις συμφωνίες Cum-Ex. Αλλά ο Γερμανός δανειστής κέρδισε από την εξυπηρέτηση πελατών που ειδικεύονται σε τέτοιες συναλλαγές, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την γερμανική ποινική έρευνα και το Bloomberg.

Ο χρηματοοικονομικός κολοσσός είχε πελάτες Cum-Ex που δανείστηκαν μέχρι 1 δισεκατομμύριο ευρώ (1,13 δισεκατομμύρια δολάρια). Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας από το 2008 έως το 2011, η τράπεζα ανέλαβε πελάτες οι οποίοι δεν έκαναν τίποτε άλλο παρά τέτοιες συμφωνίες. 

Μια γερμανική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Deutsche Bank είχε ακόμη μια συμφωνία διανομής κερδών με μια εταιρεία που εξειδικεύεται στις συναλλαγές. Μεταξύ των βασικών προσώπων που εμπλέκονται στη δουλειά της Cum-Ex στην Deutsche Bank, σύμφωνα με πηγές, ήταν ο Simon Pearson και ο Joe Penna, πρώην διευθυντικά στελέχη που εγκατέλειψαν την τράπεζα το 2009.

ad2mobile

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Η Deutsche Bank δήλωσε ότι «δεν συμμετείχε ποτέ σε μια οργανωμένη αγορά Cum-Ex ούτε ως σύντομος πωλητής ούτε ως αγοραστής Cum-Ex». Αναγνωρίζει όμως ότι «ως κύριος συμμετέχων στις κεφαλαιαγορές, η Deutsche Bank συμμετείχε σε Cum- Ex πράξεις πελατών της» και δήλωσε ότι συνεργάζεται με τις αρχές.

«Δεν συμμετείχα προσωπικά σε καμία δραστηριότητα Cum-Ex και είμαι πολύ σίγουρος ότι η έρευνα δεν θα δείξει καμία προσωπική μου συμμετοχή», ανέφερε ο Ρίτσι σε μήνυμα που έστειλε η τράπεζα.

article 1