Η Laudamotion κλείνει τη βάση της στη Βιέννη 

Η Ryanair (Laudamotion) κλείνει τη μονάδα της στη Βιέννη μετά την αντιπαράθεση με την Συντεχνία 

Η Laudamotion, μέλος της Ryanair Holdings Plc, θα κλείσει τη μονάδα της στη βάση Airbus SE A320 στη Βιέννη, ολοκληρώνοντας την απειλή της για αποκοπή περισσότερων από 300 θέσεων εργασίας αφού δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία με τα συνδικάτα σχετικά με τις μειώσεις στα κόστη.

Η βάση στη Βιέννη, τον κύριο κόμβο του αερομεταφορέα που ιδρύθηκε από τον οδηγό αγωνιστικών αυτοκινήτων Niki Lauda, θα κλείσει στις 29 Μαΐου, ανέφερε η Ryanair την Παρασκευή 22/5 σε δήλωση κατηγορώντας την συντεχνία της Vida για την καταστροφή.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Michael O'Leary μειώνει τα κόστη με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης από τον κορωνοϊό, η οποία καθήλωσε τα αεροσκάφη του Ιρλανδικού αερομεταφορέα χαμηλού κόστους καθώς και στόλους αεροπορικών εταιρειών ανά τον κόσμο. Ανέφερε ότι πρέπει να μειώσει τις θέσεις εργασίας και ζήτησε από το υπόλοιπο προσωπικό να αποδεχτεί περικοπές αμοιβών, ενώ παράλληλα απείλησε ότι ενδεχομένως να κλείσει τη Laudamotion σε περίπτωση που δεν μπορεί να μειώσει τα κόστη.

Ο αερομεταφορέας μέμφεται επίσης την Αυστριακή Κυβέρνηση επειδή δεν παρενέβη ενώ εργάστηκε σε ένα πακέτο διάσωσης για την ανταγωνιστή Deutsche Lufthansa AG, των οποίων οι πιλότοι στην Αυστρία εκπροσωπούνται επίσης από τη Vida. Η Ryanair, η οποία εξαγόρασε τη Lauda το 2018, είχε προηγουμένως απειλήσει να κλείσει τη βάση εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

 

Ερωτηθείς για το αίτημα της Ryanair να συνδεθεί με τη διεξαγωγή συνομιλιών για υποστήριξη της Austrian Airlines της Lufthansa, ο Αυστριακός Υπουργός Οικονομικών Gernot Bluemel δήλωσε την Παρασκευή ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις πρέπει να παραμείνουν μεταξύ εταιρειών και συνδικαλιστικών οργανώσεων. Πρόσθεσε ότι κάθε εταιρεία που πληροί τις προϋποθέσεις μπορεί να υποβάλει αίτηση για ενίσχυση από την Αυστρία λόγω κορωνοϊού.

Ο O'Leary υπήρξε σκληρός κριτής της κρατικής βοήθειας και ορκίστηκε να αμφισβητήσει τη διάσωση της Lufthansa.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ryanair έχει αναβάλει επενδύσεις κεφαλαίου, ανέστειλε την επαναγορά μετοχών και μείωσε τους μισθούς διαχειριστών, με πλάνο τη μείωση 3.000 θέσεων πιλότων, πληρώματος καμπίνας και θέσεων εργασίας σε όλη την εταιρεία ενώ από το υπόλοιπο προσωπικό ζητήθηκε μείωση μισθών της τάξης του 20%.

Τα έξοδα της Lauda παρέμειναν ψηλά και μεν αυστριακό βραχίονα της Lufthansa να λαμβάνει περίπου €800 εκ. ως υποστήριξη, το μέλλον της επιχείρησης ήταν αμφίβολο, δήλωσε ο αερομεταφορέας αυτόν τον μήνα.

Boris Groendahl και Siddharth Philip
 
3207
Thumbnail