Η Nissan αναστέλλει τη λειτουργία εργοστάσιου της στην Ιαπωνία

Η πρώτη ιαπωνική εταιρεία που σταματά την παραγωγή στην χώρα εξαιτίας της επιδημίας κορωνοϊού στην Κίνα

Η Nissan Motor Co. δήλωσε ότι ένα από τα ιαπωνικά εργοστάσια της θα σταματήσει για δύο ημέρες, καθώς η επιδημία του κορωνοϊού στην Κίνα έχει διαταράξει την προσφορά ανταλλακτικών αυτοκινήτων.

Στο εργοστάσιο κατασκευάζονται τα μοντέλα Serena και X-Trail και θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου και τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας με έδρα τη Γιοκοχάμα. Πρόσθεσε ότι η παραγωγή αναμένεται να συνεχιστεί αμέσως μετά, χωρίς να υπάρξουν επιπτώσεις σε άλλα εργοστάσια που βρίσκονται στην Ιαπωνία.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της Nissan, έχουν αναστείλει την παραγωγή στα εργοστάσια τους στο Hubei, αναμένεται ότι θα υπάρξει μεγαλύτερος αντίκτυπος εξαιτίας της παγκόσμιας φύση της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η έλλειψη τμημάτων και ανταλλακτικών προσθέτει ακόμη έναν μεγάλο πονοκέφαλο για έναν κλάδο που ήδη αντιμετωπίζει την πτώση της ζήτησης και την αύξηση των δαπανών για ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα.

Η Nissan, η οποία αντιμετώπισε διοικητικές αναταραχές, ασθενέστερη κερδοφορία και τεταμένες σχέσεις με τον κορυφαίο μέτοχο της, την Renault SA, μετά τη σύλληψη του πρώην προέδρου Κάρλος Γκοσν τον Νοέμβριο του 2018, είναι η πρώτη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία που σταματά την παραγωγή στη χώρα εξαιτίας της επιδημίας κορωνοϊού. Την περασμένη εβδομάδα, η Hyundai Motor Co. της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι σταμάτησε την παραγωγή εκτός της Κίνας εξαιτίας της έλλειψης εξαρτημάτων που έχει προκληθεί από την επιδημία.

Όπως έχει ανακοινώσει η Nissan η επανέναρξη της παραγωγής στην Κίνα είναι προγραμματισμένη για τις 17 Φεβρουαρίου.

Πηγή: Newmoney.gr/Bloomberg

 
2724
Thumbnail