Personal trainer vs κορυφαίου αναλυτή ελληνικής καταγωγής

Ένας personal trainer που ισχυρίζεται ότι συνελήφθη άδικα, ένα ταξίδι στη Μύκονο και το Μαρακές, μία απειλή διαζυγίου από φωτογραφίες στο Instagram, ένας αστυνομικός από το Greenwich που κατηγορείται ότι δεν έκανε τη δουλειά του και ένας τραπεζίτης που αρνιόταν να… κόψει τα μαλλιά του αν δεν έκοβε η Fed τα επιτόκια…

Όλα αυτά είναι μέρος μίας περίεργης αγωγής κατά του Ντέιβιντ Ζερβός (David Zervos), επικεφαλής στρατηγικής για τις αγορές της Jefferies Financial Group. Ένας personal trainer από το Μαϊάμι Μπιτς, ονόματι Ντάρνελ Ντέιβις, ισχυρίζεται ότι είχε εξωσυζυγική σχέση σε τρεις ηπείρους με τη σύζυγο του Ζερβός και το ζευγάρι, αντί να χωρίσει, κατέθεσε μήνυση εναντίον του, κατηγορώντας τον για βιαιοπραγία και παράνομη κράτηση.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Ο Ζερβός, ο οποίος έκοψε τα μαλλιά του live στο CNBC για φιλανθρωπικούς σκοπούς (βλ. βίντεο), μετά την κίνηση της Federal Reserve να μειώσει τα επιτόκια, κατηγορείται για δυσφήμιση, άδικη φυλάκιση και κακόβουλη δίωξη.

Σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε τον Ιούλιο, η Ζάνα Ζερβός και ο personal trainer πέρασαν μαζί αρκετές εβδομάδες πέρυσι, ταξιδεύοντας στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα, την Ισπανία, τη Βρετανία και το Μαρόκο, όπου μάλιστα το ζευγάρι γιόρτασε τη μέρα των γενεθλίων του κάνοντας βόλτα με καμήλες το ηλιοβασίλεμα. Ο τραπεζίτης το πήρε είδηση μέσω των social media και απείλησε με αγωγή διαζυγίου, αναφέρεται στη μήνυση.

Ο Ντέιβις ισχυρίζεται ότι η πρώην ερωμένη του τον κατηγορεί άδικα πως την ανάγκασε να περάσει μαζί της τα γενέθλιά του και ότι η μήνυσή της κατατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του Γκρίνουιτς λίγες μέρες πριν περάσουν μαζί ένα σαββατοκύριακο στο Μαϊάμι. Στην αγωγή του κατηγορεί τον υπεύθυνο αστυνομικό ότι δεν διερεύνησε όπως θα έπρεπε τους ισχυρισμούς της. Ο Ντέιβις συνελήφθη στη Βόρεια Καρολίνα τον Νοέμβριο, αλλά οι κατηγορίες εναντίον του αποσύρθηκαν, σύμφωνα με την αγωγή.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ <<<

1

«Είναι απολύτως περίεργο το γεγονός ότι όλο αυτό έχει βγει στη δημοσιότητα και δεν είναι η αλήθεια», δήλωσε η Ζάνα Ζερβός σε τηλεφωνική συνέντευξη με το Bloomberg. «Αγαπώ τον σύζυγο μου.»

Ο Ντέιβιντ Ζερβός «δεν έχει ακόμη λάβει την αγωγή», δήλωσε ο Mark Sherman, ο δικηγόρος του. «Ο Ντέιβιντ αρνείται κάθε ισχυρισμό περί παραπτώματος. Πρόκειται για μια σαφή και απεγνωσμένη απόπειρα εκβιασμού χρημάτων από έναν personal trainer».

«Ο αξιωματικός Carino δεν έχει κληθεί ακόμη», δήλωσε ο υπολοχαγός John Slusarz, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Greenwich. «Έτσι δεν έχουμε πληροφορίες για την αγωγή.»

Tags
 
1202
Thumbnail

Δεν υπάρχει μεγάλος λόγος ανησυχίας για την αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, λέει η JPMorgan Chase & Co. Οι μετοχές θα αναρριχηθούν σε νέα υψηλά επίπεδα.

Οι μετοχές σε ολόκληρο τον κόσμο υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα, όταν η βασική καμπύλη αποδόσεων των 2ετών και 10ετών κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ αναστράφηκε για πρώτη φορά από το 2007, προκαλώντας φόβους για οικονομική ύφεση. Αλλά αυτή η διόρθωση είναι πιθανό να είναι σύντομη και οι μετοχές των ΗΠΑ θα ανακάμψουν μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, όπως λένε οι αναλυτές της JPMorgan με επικεφαλής τον Mislav Matejka, καθώς τα κίνητρα από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες καθησυχάζουν τις ανησυχίες για επιβράδυνση.

Ακόμη και αν ο γνωστός προάγγελος της ύφεσης αποδειχθεί σωστός (σ.σ η καμπύλη αποδόσεων), η JPMorgan λέει ότι οι επενδυτές θα έχουν ακόμα χρόνο να αποκομίσουν περαιτέρω κέρδη, αφού οι αναστροφές της καμπύλης αποδόσεων στο παρελθόν προηγήθηκαν της οικονομικής ύφεσης έως και κατά 17 μήνες. Η απόδοση των μετοχών παρέμεινε κατά μέσο όρο περίπου στο 10% στους 12 μήνες μετά από μια αναστροφή της καμπύλης, σύμφωνα με την JPMorgan.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι, μετά τη διόρθωση του Αυγούστου, οι μετοχές θα φτιάξουν νέα υψηλά επίπεδα στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους», γράφουν οι αναλυτές της JPMorgan. «Αυτή η εξέλιξη, ενισχύει τις πιθανότητες για δυνητική κορύφωση της αγοράς σε αυτόν τον κύκλο, το καλοκαίρι του 2020».

Οι αναλυτές επισημαίνουν επίσης ότι στο παρελθόν η αντιστροφή της καμπύλης ήταν ένα σημάδι της υπερβολικής αύξησης των πραγματικών επιτοκίων, της επιδεινούμενης αγοράς εργασίας και των αυστηρότερων όρων δανεισμού. Ωστόσο, η τρέχουσα κατάσταση είναι το αντίθετο, με τα πραγματικά επιτόκια μόλις να υπερβαίνουν το μηδέν.

«Η αντιστροφή της καμπύλης μπορεί να είναι μία ένδειξη ακραίας νευρικότητας στην αγορά προς το παρόν, παρά μίας ένδειξη ότι οι ΗΠΑ μπαίνουν σε ύφεση», υπογραμμίζουν οι αναλυτές.

article 1