Η Ρωσία αρνείται την ύπαρξη στρατευμάτων της στη Μοζαμβίκη 

Η Ρωσική Κυβέρνηση αρνήθηκε ότι διατηρεί στρατεύματα στη Μοζαμβίκη μετά από αναφορές ότι ένας Ρώσος στρατιώτης σκοτώθηκε

(Bloomberg) - Η Κυβέρνηση της Ρωσίας αρνήθηκε ότι διατηρεί στρατεύματα στη Μοζαμβίκη μετά από αναφορές ότι ένας Ρώσος στρατιώτης σκοτώθηκε στην πλούσια σε φυσικό αέριο νοτιοανατολική αφρικανική χώρα.

"Δεν υπάρχουν Ρώσοι στρατιώτες στη Μοζαμβίκη", ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Dmitry Peskov την Τρίτη (9/10), στη Μόσχα.  

Ένας Ρώσος πέθανε στις 6 Οκτωβρίου στην Mocimboa da Praia, μια παράκτια πόλη στη βόρεια επαρχία Cabo Delgado, σύμφωνα με την Jasmine Opperman, εμπειρογνώμονα για την τρομοκρατία στην Αφρική.  Δημοσίευσε την πληροφορία αυτή στον λογαριασμό της στο Twitter αλλά δεν αποκάλυψε τις πηγές της. 

Στην Mocimboa da Praia ήταν που άρχισαν οι επιθέσεις τον Οκτώβριο του 2017.  Η εξέγερση στο Cabo Delgado οδήγησε σε εκατοντάδες θανάτους τα τελευταία δύο χρόνια.  Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίστηκε ότι είχε συμμετοχή σε περίπου δώδεκα συγκρούσεις από τον Ιούνιο.

Η κυβέρνηση είναι υπό πίεση να περιορίσει την κλιμάκωση της βίας, η οποία θα μπορούσε να απειλήσει έργα υγροποιημένου φυσικού αερίου ύψους $50 δις από τις μεγάλες εταιρείες ενέργειας Exxon Mobil Corp και Total SA.  

Η Μοζαμβίκη θα πραγματοποιήσει γενικές εκλογές στις 15 Οκτωβρίου.

Το πορτογαλικό πρακτορείο ειδήσεων Lusa ανέφερε στις 4 Οκτωβρίου ότι η Μοζαμβίκη έλαβε στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Ρωσία για να βοηθήσει στη μάχη κατά των ανταρτών.  Η στήριξη θα βοηθήσει τη Μοζαμβίκη στην υπεράσπιση του λαού της, όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Jose Pacheco.

Οι ένοπλες δυνάμεις του έθνους σκότωσαν εννέα αντάρτες στις 5 Οκτωβρίου σε περιοχή περίπου 30 χιλιομέτρων από τη Mocimboa da Praia, δήλωσε το Υπουργείο Άμυνας σε δήλωσή του τη Δευτέρα (7/10).
Τον Αύγουστο, η Μοζαμβίκη και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνίες για την αμοιβαία προστασία των διαβαθμισμένων πληροφοριών, καθώς και τη συνεργασία μεταξύ των Υπουργείων Εσωτερικών των δύο χωρών.
 

Ilya Arkhipov, Matthew Hill και Borges Nhamire
 
1511
Thumbnail

Η δωρεά των 2,7 δισεκατομμυρίων μετοχών, η οποία ανακοινώθηκε στις χρηματιστηριακές αρχές του Χονγκ Κονγκ, ανέδειξε μέσα σε μία νύχτα τον Eric Tse σε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ασίας. (Δεν υπάρχει φόρος για δωρεά ή μεταβίβαση κληρονομιάς στην πρώην βρετανική αποικία.) Ωστόσο, ο 24 γιος του Tse Ping και της Cheng Cheung Ling υποστηρίζει ότι θα προσπαθήσει να διατηρήσει χαμηλό προφίλ.

ad1mobile

 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Συγκεκριμένα, ο Eric επισήμανε σχετικά με την ένταξη του ονόματος του στον κατάλογο των δισεκατομμυριούχων ή στην κατάταξη με τους πλουσιότερους ανθρώπους που συντάσσουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή άλλοι οργανισμοί, ότι θα προσπαθήσει να μην συμμετάσχει σε αυτές τις κατατάξεις με το δικό του όνομα και συνέστησε

Εκτός από τους γονείς του, στην οικογένεια περιλαμβάνεται και η μεγαλύτερη αδελφή του Theresa. Η συνολική αξία των μετοχών της Sino Biopharmaceutical που κατέχουν συνολικά και τα τέσσερα μέλη της οικογένειας ανέρχεται περίπου στα 8,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με του υπολογισμούς του Bloomberg.

Η Sino Biopharmaceutical δεν απάντησε σε ερώτημα σχετικά με το θέμα.  Ούτε ο Eric ανταποκρίθηκε στα μηνύματα του Bloomberg.

Η μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας αποτελεί την τελευταία στο τσουνάμι του ασιατικού πλούτου που μεταφέρεται στην επόμενη γενιά. Το 2018, τέσσερις Κινέζοι μεγιστάνες μεταβίβασαν πάνω από 17 δισ. δολάρια σε οικογενειακά καταπιστεύματα, ενώ αρκετοί από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές του Χονγκ Κονγκ σχεδιάζουν τα πλάνα διαδοχής τους.

Αφού αποφοίτησε με πτυχίο οικονομικών από το The Wharton School of the University of Pennsylvania,  ο Eric παρακολούθησε το πρόγραμμα Schwarzman Scholar στο Πανεπιστήμιο Tsinghua στο Πεκίνο, σύμφωνα με άρθρο της ιστοσελίδας του Wharton.
Ριάνα και Μπέλα Χαντίντ

 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Παράλληλα, στο κείμενο αναφέρει ότι ο Eric γεννήθηκε στο Σιάτλ, παρακολούθησε το δημοτικό σχολείο στο Πεκίνο και το γυμνάσιο στο Χονγκ Κονγκ. Δημιούργησε το ίδρυμα China Summit Foundation, μια φιλανθρωπική οργάνωση που υποστηρίζει την εκπαίδευση και τις πολιτιστικές πρωτοβουλίες, προσθέτει.

Ο νεαρός είναι επίσης δραστήριος στο Instagram, όπου αναρτά φωτογραφίες του πέφτοντας με αλεξίπτωτο και πηγαίνοντας σε πάρτι με τη Ριάνα. Άλλα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στις φωτογραφίες του είναι το μοντέλο Μπέλα Χαντίντ, το αστέρι του μπάσκετ Yao Ming και η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό. Η πιο πρόσφατη ανάρτηση του είναι από το Πεκίνο, όπου παρακολούθησε την 70η επέτειο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

r

f

 

Εμφανίζεται ως μέλος σε τουλάχιστον άλλα πέντε διοικητικά συμβούλια εταιρειών στο Χονγκ Κονγκ, συμπεριλαμβανομένης της Charoen Pokphand Skyland Group Ltd., του ομίλου της πλουσιότερης οικογένειας της Ταϊλάνδης.

ad2mobile

Ο Tse Ping, ο οποίος είναι μέλος της εθνικής επιτροπής της Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης του Λαϊκού Κόμματος, το κορυφαίο πολιτικό συμβουλευτικό σώμα του έθνους, θα παραμείνει πρόεδρος της Sino Biopharmaceutical μετά τη μεταφορά μετοχών. Σκοπός του είναι να βελτιώσει τη διαχείριση και την κληρονομιά του πλούτου της οικογένειας, σύμφωνα με τη δήλωση.

Ο Eric θα κατέχει τις μετοχές τους μέσω των εταιρειών χαρτοφυλακίου Thousand Eagles Ltd. και Remarkable Industries Ltd., με έδρα της Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

article 1