Η Ρωσία αρνείται την ύπαρξη στρατευμάτων της στη Μοζαμβίκη 

Η Ρωσική Κυβέρνηση αρνήθηκε ότι διατηρεί στρατεύματα στη Μοζαμβίκη μετά από αναφορές ότι ένας Ρώσος στρατιώτης σκοτώθηκε

(Bloomberg) - Η Κυβέρνηση της Ρωσίας αρνήθηκε ότι διατηρεί στρατεύματα στη Μοζαμβίκη μετά από αναφορές ότι ένας Ρώσος στρατιώτης σκοτώθηκε στην πλούσια σε φυσικό αέριο νοτιοανατολική αφρικανική χώρα.

"Δεν υπάρχουν Ρώσοι στρατιώτες στη Μοζαμβίκη", ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Dmitry Peskov την Τρίτη (9/10), στη Μόσχα.  

Ένας Ρώσος πέθανε στις 6 Οκτωβρίου στην Mocimboa da Praia, μια παράκτια πόλη στη βόρεια επαρχία Cabo Delgado, σύμφωνα με την Jasmine Opperman, εμπειρογνώμονα για την τρομοκρατία στην Αφρική.  Δημοσίευσε την πληροφορία αυτή στον λογαριασμό της στο Twitter αλλά δεν αποκάλυψε τις πηγές της. 

Στην Mocimboa da Praia ήταν που άρχισαν οι επιθέσεις τον Οκτώβριο του 2017.  Η εξέγερση στο Cabo Delgado οδήγησε σε εκατοντάδες θανάτους τα τελευταία δύο χρόνια.  Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίστηκε ότι είχε συμμετοχή σε περίπου δώδεκα συγκρούσεις από τον Ιούνιο.

Η κυβέρνηση είναι υπό πίεση να περιορίσει την κλιμάκωση της βίας, η οποία θα μπορούσε να απειλήσει έργα υγροποιημένου φυσικού αερίου ύψους $50 δις από τις μεγάλες εταιρείες ενέργειας Exxon Mobil Corp και Total SA.  

Η Μοζαμβίκη θα πραγματοποιήσει γενικές εκλογές στις 15 Οκτωβρίου.

Το πορτογαλικό πρακτορείο ειδήσεων Lusa ανέφερε στις 4 Οκτωβρίου ότι η Μοζαμβίκη έλαβε στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Ρωσία για να βοηθήσει στη μάχη κατά των ανταρτών.  Η στήριξη θα βοηθήσει τη Μοζαμβίκη στην υπεράσπιση του λαού της, όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Jose Pacheco.

Οι ένοπλες δυνάμεις του έθνους σκότωσαν εννέα αντάρτες στις 5 Οκτωβρίου σε περιοχή περίπου 30 χιλιομέτρων από τη Mocimboa da Praia, δήλωσε το Υπουργείο Άμυνας σε δήλωσή του τη Δευτέρα (7/10).
Τον Αύγουστο, η Μοζαμβίκη και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνίες για την αμοιβαία προστασία των διαβαθμισμένων πληροφοριών, καθώς και τη συνεργασία μεταξύ των Υπουργείων Εσωτερικών των δύο χωρών.
 

Ilya Arkhipov, Matthew Hill και Borges Nhamire
 
2459
Thumbnail

Εγκατέλειψε τις απαισιόδοξες προβλέψεις για βουτιά των μετοχών η Goldman Sachs μετά το συνεχιζόμενο ράλι στη Wall Street.

ad1mobile

Στρατηγικοί αναλυτές της, υπό τον David Kostin αναθεώρησαν την πρόβλεψη ότι ο δείκτης S&P θα βουτήξει στις 2.400 μονάδες (πτώση άνω του 20% από το κλείσιμο της Παρασκευής) και τώρα βλέπουν ότι οι πτωτικοί κίνδυνοι περιορίζονται σε υποχώρηση μόλις στις 2.750 μονάδες. Ο δείκτης μάλιστα θα μπορούσε να φτάσει έως και τις 3.200 μονάδες λέει σε νέα έκθεσή της η Goldman.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

«Το ισχυρό ριμπάουντ δείχνει ότι οι προηγούμενες εκτιμήσεις μας για τις 2.400 μονάδες είναι απίθανο να επιβεβαιωθούν», γράφουν οι αναλυτές. «Οι νομισματικές και δημοσιονομικές πολιτικές περιορίζουν την πιθανή πτώση στο 10%», σημειώνουν. Οι κινήσεις των επενδυτών δείχνουν ότι είναι πιθανός ένας ανοδικός καταλύτης 5%.» δ

Η «στροφή» του οίκου, ήρθε μόλις οι αναλυτές της JPMorgan βγήκαν από τη θέση «bull»(αισιόδοξο σενάριο) που είχαν υιοθετήσει. Ο Marko Kolanovic σε ανάλυση του στις 28 Μαΐου προειδοποίησε για τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Οι αναλυτές της Goldman Sachs διατήρησαν πάντως το στόχο για το τέλος του έτους στις 3.000 μονάδες. Επιμένουν ότι οι βραχυπρόθεσμες αποδόσεις υπόκεινται σε πτωτικούς κινδύνους (ή «ουδέτερους» στην καλύτερη περίπτωση) εξαιτίας του ρίσκου σε ότι αφορά την οικονομία, τα κέρδη, το εμπόριο και την πολιτική. Ευρύτερη συμμετοχή στο ράλι είναι απαραίτητη για να κινηθεί ο S&P 500 υψηλότερα, λένε.

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<

ad2mobile

Ο αμερικανικός δείκτης κερδίζει 36% από τα χαμηλά στις 23 Μαρτίου, χάρις στις μαζικές κινήσεις τόνωσης σε νομισματικό και δημοσιονομικό επίπεδο.

Πηγή: Bloomberg/newmoney

article 1