Ίδρυσε εταιρεία με $5.000 και εκτινάχθηκε στα $1,2 δις

Η Sara Blakely ίδρυσε την Spanx Inc. το 2000 με τις προσωπικές της αποταμιεύσεις ύψους 5.000 δολαρίων

Η Sara Blakely ίδρυσε την Spanx Inc. το 2000 με τις προσωπικές της αποταμιεύσεις ύψους 5.000 δολαρίων, που συγκέντρωσε πουλώντας μηχανήματα φαξ από πόρτα σε πόρτα.

Μόλις κατέληξε σε συμφωνία με την Blackstone, η οποία αποτιμά την εταιρεία της στα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Η Blakely, 50 ετών, θα διατηρήσει σημαντικό μερίδιο στην κατασκευάστρια κορσέδων και καλσόν με έδρα την Ατλάντα, σύμφωνα με δήλωση των δύο εταιρειών.

Θα συνεχίσει να επιβλέπει τις καθημερινές δραστηριότητες μαζί με την υφιστάμενη διοικητική ομάδα της Spanx και θα γίνει εκτελεστική πρόεδρος μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία.

«Αυτή είναι μια πραγματικά σημαντική στιγμή για τις γυναίκες επιχειρηματίες», δήλωσε η Blakely. «Ξεκίνησα αυτήν την εταιρεία χωρίς επιχειρηματική εμπειρία και με πολύ λίγα χρήματα, αλλά νοιαζόμουν περισσότερο για τον πελάτη και αυτό μου έδωσε το θάρρος να ξεκινήσω».

Η Blakely συχνά αφηγείται τις τολμηρές τακτικές μάρκετινγκ που ακολούθησε κατά τις πρώτες μέρες της εταιρείας, όπως το να κάνει το μοντέλο των εσωρούχων της σε συναντήσεις για να πείσει τους λιανοπωλητές να προωθήσουν τα προϊόντα της. Η Spanx ήταν πρωτοπόρος στα εσώρουχα σύσφιξης, μια κατηγορία που έγινε όλο και πιο ανταγωνιστική καθώς στους κατασκευαστές περιλαμβάνονται η HoneyLove και η Skims της Kim Kardashian.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Η επένδυση της Blackstone ακολουθεί άλλες εξαγορές εταιρειών που ιδρύθηκαν από γυναίκες, όπως η Bumble της Whitney Wolfe Herd και η εταιρεία media Hello Sunshine της Reese Witherspoon.

Η Blackstone πραγματοποίησε την επένδυση μέσω των επιχειρήσεων Blackstone Growth και Blackstone Tactical Opportunities.

Πηγή: Bloomberg/mononews

 
4199