ΗΠΑ: Βούλιαξαν οι πωλήσεις των παπουτσιών γραφείου

Aπίθανο να επανέλθουν στα προ-κορωνοϊού επίπεδα

Βουτιά 71% το β΄ τρίμηνο του 2020 έκαναν οι πωλήσεις παπουτσιών γραφείου στις ΗΠΑ όπως τα ανδρικά δετά και τα γυναικεία ψιλοτάκουνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ερευνητικής εταιρείας NPD Group, καθώς οι εργαζόμενοι στις εταιρείες εργάσθηκαν από τα σπίτια τους και η νυχτερινή ζωή σχεδόν εξαφανίσθηκε εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Το συγκεκριμένο είδος δέχθηκε ισχυρότατο πλήγμα σε σχέση με τη συνολική εικόνα της αγοράς παπουτσιών, με τις πωλήσεις το προηγούμενο τρίμηνο να υποχωρούν κατά 26%, βρίσκοντας κάποια στήριξη από τις ικανοποιητικές πωλήσεις των casual παπουτσιών και των καλοκαιρινών.

>>> Διαβάστε επίσης: Ποιες χώρες πρέπει να αποφεύγουν οι Κύπριοι για ταξίδια <<<

Στην πραγματικότητα, τα παπούτσια γραφείου δεν θα μπορέσουν ποτέ να επιστρέψουν στα επίπεδα πριν από τον Covid-19, δήλωσε ο Μπεθ Γκολτστάιν, αναλυτής της NPD. Οι πωλήσεις έδειχναν πτωτική τάση ακόμη και πριν από την πανδημία, καταγράφοντας πτώση 12% το 2019 καθώς οι χώροι εργασίας απαιτούν όλο και λιγότερο επίσημη ένδυση.

Η τάση αυτή αντικατοπτρίζει τις πιέσεις που δέχονται οι εταιρείες που ειδικεύονται στα ενδυμάτα γραφείου.

Η Brooks Brothers υπέβαλε αίτηση σε πτώχευση αυτόν τον μήνα. Η Ascena Retail , μητρική εταιρεία γυναικείων ειδών ένδυσης όπως η Ann Taylor, έκανε το ίδιο δύο εβδομάδες αργότερα.

Η Suitmaker Tailored Brands , ιδιοκτήτρια του Men’s Wearhouse δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι είναι πιθανή η χρεοκοπία.

Πηγή: Newmoney.gr/Bloomberg

 
3835