Ο Πρέσβης μετακόμισε και το ακίνητο περιμένει το νέο ένοικο - που θα πρέπει να πληρώσει αδρά

Οι ΗΠΑ έθεσαν προς πώληση την επίσημη κατοικία του αμερικανού Πρέσβη έξω από το Τελ Αβίβ, αναφέρουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Η ζητούμενη τιμή αγγίζει το ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Το ακίνητο, που βρίσκεται στην παραλιακή πόλη Herziliya, πωλείται επειδή η πρεσβεία μεταφέρθηκε στην Ιερουσαλήμ και ο πρέσβης μετακόμισε καθιερώνοντας την επίσημη κατοικία εκεί, δήλωσε εκπρόσωπος της Πρεσβείας των ΗΠΑ.

σ

Τα Ισραηλινά ΜΜΕ έθεσαν την απαιτούμενη τιμή για το ακίνητο έξι υπνοδωματίων, έξι μπάνιου, στα 87 εκατομμύρια και 100 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μετέφερε την πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ το 2018, εκπληρώνοντας την υπόσχεση της προεκλογικής εκστρατείας αλλά προκαλώντας κύμα διεθνών αντιδράσεων.

Πηγή: newmoney
 

 
2595
Thumbnail

Η παγκόσμια οικονομική κρίση που ακολούθησε την πανδημία επέφερε ζημιές-ρεκόρ για το Επενδυτικό Ταμείο της Ιαπωνίας. Εχασε 17,7 τρισ. γεν το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο! Ποιο είναι το μοναδικό asset που «έγραψε» θετική απόδοση.

ad1mobile

Απώλειες-ρεκόρ είχε το μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο στον κόσμο τους πρώτους τρεις μήνες του 2020, αφότου η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε παγκόσμια οικονομική κρίση.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το Επενδυτικό Ταμείο της Ιαπωνίας έχασε 11% ή 17,7 τρισ. γεν (164,7 δισ. δολάρια) τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο.

Η πτώση ήταν η πιο μεγάλη με βάση τα συγκρίσιμα στοιχεία από τον Απρίλιο του 2008, μειώνοντας τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία του Ταμείου σε 150,63 τρισ. γεν. Οι ξένες μετοχές ήταν οι επενδύσεις με τη χειρότερη απόδοση, ενώ ακολούθησαν οι εγχώριες μετοχές.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Τα ομόλογα εξωτερικού ήταν το μόνο μεγάλο asset που είχε θετική τριμηνιαία απόδοση. Οι τίτλοι κέρδισαν 0,5%. Τα εγχώρια ομόλογα είχαν απώλειες 0,5%, οι εγχώριες μετοχές 18% και οι ξένες μετοχές 22%.

«Η πτώση των εγχώριων και ξένων μετοχών οδήγησε σε αρνητική απόδοση για το έτος χρήσης», δήλωσε ο Μasataka Miyazono, πρόεδρος του Ταμείου. «Και οι δύο αγορές μετοχών παρουσίασαν ισχυρή επίδοση κατά τη διάρκεια του 2019, παρά την πίεση από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας. Η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε τους επενδυτές μακριά από το ρίσκο».

Ο Naoki Fujiwara, επικεφαλής διαχειριστής κεφαλαίων της Shinkin Asset Management Co., δήλωσε ότι οι απώλειες ήταν αναμενόμενες. Οι μετοχές ανέκαμψαν από τον Μάρτιο, οπότε το συνταξιοδοτικό ταμείο θα αντισταθμίσει τις απώλειες στην περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, πρόσθεσε.

Τα αποτελέσματα έρχονται λίγους μήνες μετά την ανανέωση της ανώτατης διοίκησης του Ταμείου και την αναθεώρηση της κατανομής των assets για να επικεντρωθεί περισσότερο στο εξωτερικό χρέος.

ad2mobile

Οι ζημιές, που εξαφάνισαν τα κέρδη του έτους χρήσης, ενδέχεται να προσελκύσουν το πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς η κοινωνική ασφάλιση παραμένει μία σημαντική ανησυχία για δεκάδες εκατομμύρια συνταξιούχους της Ιαπωνίας.

euro2day.gr

article 1