ΗΠΑ: Στα 12 δισ. δολάρια ο λογαριασμός από τις ζημιές του τυφώνα

Οι ζημιές στις ασφαλισμένες κατοικίες και τα εμπορικά ακίνητα στη Λουιζιάνα και το Τέξας θα κυμανθούν από $8 - $12 δισ.

Οι ζημιές στις ακίνητες περιουσίες που έχουν προκληθεί από τον τυφώνα Λόρα την πιο έντονη καταιγίδα που έπληξε τη βορειοδυτική ακτή του Κόλπου του Μεξικού από το 1856, θα ανέλθουν στα 12 δισ. δολάρια, όπως εκτιμά η CoreLogic.

Οι ζημιές στις ασφαλισμένες κατοικίες και τα εμπορικά ακίνητα στη Λουιζιάνα και το Τέξας θα κυμανθούν συνολικά από 8 έως 12 δισ. δολάρια, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας, χώρια των ζημιών στις γύρω περιοχές. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Παράλληλα οι αθετήσεις στις δόσεις των στεγαστικών δανείων -ήδη πάνω από τον εθνικό μέσο όρο στη λίμνη Τσαρλς, στο Μπόμοντ στη Λουιζιάνα και το Τέξας-, θα αυξηθούν υπογράμμισε επίσης η CoreLogic.

Ενώ ήταν μια ισχυρή καταιγίδα, το επικέντρο της έπληξε μια πιο αραιοκατοικημένη περιοχή των ακτών της Λουιζιάνας και του Τέξας κι ενώ πλησίαζε με ανέμους 150 μιλίων την ώρα.

«Δεν υπάρχει ποτέ καλό μέρος για να καταλήξει ένας τυφώνας», δήλωσε ο Κέρτις Μακ Ντόναλντ , μετεωρολόγος και ανώτερος διευθυντής της CoreLogic. «Ωστόσο αυτό ήταν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, διότι σώθηκαν τα μεγάλα πληθυσμιακά κέντρα του Χιούστον και της Νέας Ορλεάνης».

 
3824