Οι διαπραγματεύσεις σπάνε σε πολλά κομμάτια με στόχο τη μεγαλύτερη ταχύτητα

Ο σύμβουλος ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον, κατέφθασε στο Λονδίνο με μήνυμα στήριξης στον Μπόρις Τζόνσον και υποσχέσεις για μία συμφωνία, που θα μπορούσε να γίνει «με πολλούς διαφορετικούς τρόπους» και με τις διαπραγματεύσεις να σπάνε σε πολλά κομμάτια με στόχο τη μεγαλύτερη ταχύτητα. 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Μετά τη συνάντησή του με τον Βρετανό πρωθυπουργό, ο Μπόλτον είπε στους δημοσιογράφους: «Βασικός σκοπός της επίσκεψης, στην πραγματικότητα, είναι να μεταφέρω την επιθυμία του Ντόναλντ Τραμπ για μία επιτυχή έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε., αλλά και για μία συνεκτική διμερή εμπορική συμφωνία το συντομότερο δυνατό». 

Προκειμένου να επιταχυνθούν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις, θα μπρορούσαν να επιδιωχθούν επι μέρους συμφωνίες ανά τομέα και στη συνέχεια να ακολουθήσει μία ολοκληρωμένη συμφωνία, εξήγησε ο Αμερικανός αξιωματούχος, χωρίς πάντως να αποκαλύψει πώς είδε την συγκεκριμένη πρόταση το Λονδίνο. Σε κάθε περίπτωση το μήνυμα της Ουάσιγκτον προς τον Τζόνσον είναι, όπως υπογράμμισε, πως «Είμαστε μαζί σου». 

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ <<<

Η στάση αυτή είναι προφανές ότι θέλει να ενισχύσει το επιχείρημα του Mπόρις Τζόνσον πως η Βρετανία θα μπορούσε να ωφεληθεί ακόμη και από ένα no deal Brexit. O Mπόλτον απέρριψε την επισήμανση δημοσιογράφων ότι μία εμπορική συμφωνία θα μπορούσε να χρειαστεί χρόνια έως ότου ολοκληρωθεί. Ωστόσο ομολόγησε πως ο ίδιος δεν γνωρίζει πολύ καλά τα των εμπορικών διαπραγματεύσεων. 

Bloomberg

 
1758
Thumbnail

Το πρώτο πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου υδρογόνου (LNC) στον κόσμο, έκανε για πρώτη φορά την επίσημη εμφάνισή του, ενώ βρίσκεται σε φάση κατασκευής σε ένα ιαπωνικό ναυπηγείο. Αυτό είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης όλων των δυνατοτήτων για τη μετάβαση σε μια παγκόσμια αγορά ενέργειας χωρίς άνθρακα.

ad1mobile

Η εταιρεία Kawasaki Heavy Industries Ltd. «βάπτισε» το δεξαμενόπλοιο Suiso Frontier κατά τη διάρκεια τελετής εγκαινίων στα ναυπηγεία του Kobe Works την Τετάρτη (11/12). Το πλοίο θα χρησιμοποιηθεί για την αξιοποίηση της τεχνολογίας LNC, η οποία θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία μιας διεθνούς εφοδιαστικής αλυσίδας με υγροποιημένο υδρογόνο, ανέφερε η Kawasaki σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε. Το συγκεκριμένο πλοίο θα μεταφέρει υγροποιημένο υδρογόνο από την Αυστραλία στην Ιαπωνία. Η κατασκευή του αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2020.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Το υδρογόνο μπορεί να παραχθεί με τη χρήση νερού και ηλεκτρικού ρεύματος και στη συνέχεια αποθηκεύεται και μεταφέρεται προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για να παράγει ενέργεια, επιτρέποντας στις χώρες με σχετικά ανεπαρκή εξοπλισμό για αιολική και ηλιακή ενέργεια, να λαμβάνουν με τη σειρά τους ενέργεια χωρίς άνθρακα.

Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απεξάρτηση από τον άνθρακα ορισμένων τομέων της οικονομίας, από τις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων μέχρι την κατασκευή χάλυβα, από τις οποίες είναι κατά τα άλλα δύσκολο να εξαλειφθούν οι εκπομπές.

ad2mobile

Από την άλλη μεριά, όμως, είναι ευμετάβλητο και εύφλεκτο, ενώ οι τρέχουσες τεχνικές παραγωγής είναι ρυπογόνες και δαπανηρές, όπως ανέφερε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας σε έκθεση του Ιουνίου που παρουσίασε τις δυνατότητες της συγκεκριμένης καύσιμης ύλης. Πρέπει τώρα να τεθούν σε εφαρμογή πολιτικές και κίνητρα για να μειωθεί το κόστος και να αυξηθεί η παραγωγή του, όπως συνιστά ο Οργανισμός.

Πηγή: Bloomberg/newmoney

article 1