Οι διαπραγματεύσεις σπάνε σε πολλά κομμάτια με στόχο τη μεγαλύτερη ταχύτητα

Ο σύμβουλος ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον, κατέφθασε στο Λονδίνο με μήνυμα στήριξης στον Μπόρις Τζόνσον και υποσχέσεις για μία συμφωνία, που θα μπορούσε να γίνει «με πολλούς διαφορετικούς τρόπους» και με τις διαπραγματεύσεις να σπάνε σε πολλά κομμάτια με στόχο τη μεγαλύτερη ταχύτητα. 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Μετά τη συνάντησή του με τον Βρετανό πρωθυπουργό, ο Μπόλτον είπε στους δημοσιογράφους: «Βασικός σκοπός της επίσκεψης, στην πραγματικότητα, είναι να μεταφέρω την επιθυμία του Ντόναλντ Τραμπ για μία επιτυχή έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε., αλλά και για μία συνεκτική διμερή εμπορική συμφωνία το συντομότερο δυνατό». 

Προκειμένου να επιταχυνθούν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις, θα μπρορούσαν να επιδιωχθούν επι μέρους συμφωνίες ανά τομέα και στη συνέχεια να ακολουθήσει μία ολοκληρωμένη συμφωνία, εξήγησε ο Αμερικανός αξιωματούχος, χωρίς πάντως να αποκαλύψει πώς είδε την συγκεκριμένη πρόταση το Λονδίνο. Σε κάθε περίπτωση το μήνυμα της Ουάσιγκτον προς τον Τζόνσον είναι, όπως υπογράμμισε, πως «Είμαστε μαζί σου». 

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ <<<

Η στάση αυτή είναι προφανές ότι θέλει να ενισχύσει το επιχείρημα του Mπόρις Τζόνσον πως η Βρετανία θα μπορούσε να ωφεληθεί ακόμη και από ένα no deal Brexit. O Mπόλτον απέρριψε την επισήμανση δημοσιογράφων ότι μία εμπορική συμφωνία θα μπορούσε να χρειαστεί χρόνια έως ότου ολοκληρωθεί. Ωστόσο ομολόγησε πως ο ίδιος δεν γνωρίζει πολύ καλά τα των εμπορικών διαπραγματεύσεων. 

Bloomberg

 
1202
Thumbnail

Δεν υπάρχει μεγάλος λόγος ανησυχίας για την αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, λέει η JPMorgan Chase & Co. Οι μετοχές θα αναρριχηθούν σε νέα υψηλά επίπεδα.

Οι μετοχές σε ολόκληρο τον κόσμο υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα, όταν η βασική καμπύλη αποδόσεων των 2ετών και 10ετών κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ αναστράφηκε για πρώτη φορά από το 2007, προκαλώντας φόβους για οικονομική ύφεση. Αλλά αυτή η διόρθωση είναι πιθανό να είναι σύντομη και οι μετοχές των ΗΠΑ θα ανακάμψουν μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, όπως λένε οι αναλυτές της JPMorgan με επικεφαλής τον Mislav Matejka, καθώς τα κίνητρα από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες καθησυχάζουν τις ανησυχίες για επιβράδυνση.

Ακόμη και αν ο γνωστός προάγγελος της ύφεσης αποδειχθεί σωστός (σ.σ η καμπύλη αποδόσεων), η JPMorgan λέει ότι οι επενδυτές θα έχουν ακόμα χρόνο να αποκομίσουν περαιτέρω κέρδη, αφού οι αναστροφές της καμπύλης αποδόσεων στο παρελθόν προηγήθηκαν της οικονομικής ύφεσης έως και κατά 17 μήνες. Η απόδοση των μετοχών παρέμεινε κατά μέσο όρο περίπου στο 10% στους 12 μήνες μετά από μια αναστροφή της καμπύλης, σύμφωνα με την JPMorgan.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι, μετά τη διόρθωση του Αυγούστου, οι μετοχές θα φτιάξουν νέα υψηλά επίπεδα στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους», γράφουν οι αναλυτές της JPMorgan. «Αυτή η εξέλιξη, ενισχύει τις πιθανότητες για δυνητική κορύφωση της αγοράς σε αυτόν τον κύκλο, το καλοκαίρι του 2020».

Οι αναλυτές επισημαίνουν επίσης ότι στο παρελθόν η αντιστροφή της καμπύλης ήταν ένα σημάδι της υπερβολικής αύξησης των πραγματικών επιτοκίων, της επιδεινούμενης αγοράς εργασίας και των αυστηρότερων όρων δανεισμού. Ωστόσο, η τρέχουσα κατάσταση είναι το αντίθετο, με τα πραγματικά επιτόκια μόλις να υπερβαίνουν το μηδέν.

«Η αντιστροφή της καμπύλης μπορεί να είναι μία ένδειξη ακραίας νευρικότητας στην αγορά προς το παρόν, παρά μίας ένδειξη ότι οι ΗΠΑ μπαίνουν σε ύφεση», υπογραμμίζουν οι αναλυτές.

article 1