Η μισθολογική ανισότητα τείνει να είναι πιο έντονη στις αστικές περιοχές των ΗΠΑ με ισχυρές οικονομίες

(Bloomberg) -  Η μισθολογική ανισότητα τείνει να είναι πιο έντονη στις αστικές περιοχές των ΗΠΑ με ισχυρές οικονομίες, ενώ οι αποδοχές σε περιοχές με ασθενέστερες οικονομίες, όπως το Rust Belt, είναι πιο ομοιόμορφες.

Πόλεις όπως το Σαν Φρανσίσκο και η Νέα Υόρκη, οι οποίες συγκεντρώνουν ειδικευμένους εργαζόμενους σε βιομηχανίες με υψηλούς μισθούς, όπως η τεχνολογία και η χρηματοδότηση, αντιμετωπίζουν υψηλότερα επίπεδα ανισότητας από πόλεις όπως το Ντιτρόιτ ή την Ινδιανάπολη, σύμφωνα με ερευνητές της Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Οι κυριότερες δυνάμεις πίσω από αυτές τις περιφερειακές ανισότητες είναι η παγκοσμιοποίηση και η αυτοματοποίηση, οι οποίες έχουν διαδραματίσει σημαντικότερο ρόλο σε περιοχές όπως οι Midwest που φιλοξενούν πολλούς κατασκευαστές, σύμφωνα με τους ερευνητές.  Οι στάσιμοι μισθοί και η μικρότερη ζήτηση για εργαζόμενους υψηλής ειδίκευσης έχουν «περιορίσει τις κατανομές των μισθών» σε αυτές τις περιοχές περισσότερο απ’ ότι σε εκείνες που έχουν ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη, δήλωσαν οι Jaison Abel και ο Richard Deitz της Fed της Νέας Υόρκης.  Η εγχώρια μετανάστευση των ειδικευμένων εργαζομένων στις μεγάλες πόλεις υπήρξε επίσης ένας παράγοντας.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Άλλες πόλεις με αυξημένη μισθολογική ανισότητα είναι το Χιούστον, το Λος Άντζελες, η Ουάσιγκτον και το Σικάγο.  

William Edwards
 
2459
Thumbnail

Εγκατέλειψε τις απαισιόδοξες προβλέψεις για βουτιά των μετοχών η Goldman Sachs μετά το συνεχιζόμενο ράλι στη Wall Street.

ad1mobile

Στρατηγικοί αναλυτές της, υπό τον David Kostin αναθεώρησαν την πρόβλεψη ότι ο δείκτης S&P θα βουτήξει στις 2.400 μονάδες (πτώση άνω του 20% από το κλείσιμο της Παρασκευής) και τώρα βλέπουν ότι οι πτωτικοί κίνδυνοι περιορίζονται σε υποχώρηση μόλις στις 2.750 μονάδες. Ο δείκτης μάλιστα θα μπορούσε να φτάσει έως και τις 3.200 μονάδες λέει σε νέα έκθεσή της η Goldman.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

«Το ισχυρό ριμπάουντ δείχνει ότι οι προηγούμενες εκτιμήσεις μας για τις 2.400 μονάδες είναι απίθανο να επιβεβαιωθούν», γράφουν οι αναλυτές. «Οι νομισματικές και δημοσιονομικές πολιτικές περιορίζουν την πιθανή πτώση στο 10%», σημειώνουν. Οι κινήσεις των επενδυτών δείχνουν ότι είναι πιθανός ένας ανοδικός καταλύτης 5%.» δ

Η «στροφή» του οίκου, ήρθε μόλις οι αναλυτές της JPMorgan βγήκαν από τη θέση «bull»(αισιόδοξο σενάριο) που είχαν υιοθετήσει. Ο Marko Kolanovic σε ανάλυση του στις 28 Μαΐου προειδοποίησε για τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Οι αναλυτές της Goldman Sachs διατήρησαν πάντως το στόχο για το τέλος του έτους στις 3.000 μονάδες. Επιμένουν ότι οι βραχυπρόθεσμες αποδόσεις υπόκεινται σε πτωτικούς κινδύνους (ή «ουδέτερους» στην καλύτερη περίπτωση) εξαιτίας του ρίσκου σε ότι αφορά την οικονομία, τα κέρδη, το εμπόριο και την πολιτική. Ευρύτερη συμμετοχή στο ράλι είναι απαραίτητη για να κινηθεί ο S&P 500 υψηλότερα, λένε.

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<

ad2mobile

Ο αμερικανικός δείκτης κερδίζει 36% από τα χαμηλά στις 23 Μαρτίου, χάρις στις μαζικές κινήσεις τόνωσης σε νομισματικό και δημοσιονομικό επίπεδο.

Πηγή: Bloomberg/newmoney

article 1