Ιρλανδία – Εκλογές: Τι λένε τα στοιχήματα 

Τα γραφεία στοιχημάτων δείχνουν μη επανεκλογή του Ιρλανδού Πρωθυπουργού

(Bloomberg) - Ο Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Leo Varadkar, αναμένεται ότι θα χάσει τις εκλογές του Σαββάτου (8/2), όπως δείχνουν τα γραφεία στοιχημάτων, με το κόμμα που επέβλεψε τη διάσωση της χώρας να επιστρέφει στην εξουσία.

Ο Micheal Martin, ο οποίος είναι επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, Fianna Fail, έχει 94% πιθανότητες να ηγηθεί της κυβέρνησης.  Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο  Varadkar έχει 9% πιθανότητες για επιστροφή στην εξουσία μετά την ψηφοφορία.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Martin θα χρειαστεί εταίρους συνασπισμού για να κυβερνήσει.  Ενώ ο Martin απέκλεισε την κυριαρχία του Sinn Fein, αυτό είναι το πιο πιθανό αποτέλεσμα όπως δείχνουν οι πιθανότητες, με την εταιρεία στοιχημάτων Paddy Power να δίνει 25% σ’ αυτή την πιθανότητα.  Μια άλλη πιθανότητα θα μπορούσε να είναι υποστηριχθεί μία μειονοτική διοίκηση υπό την ηγεσία του Martin. 

Οι αναλυτές μελετούν τις πιθανότητες των πρακτορείων στοιχημάτων με στόνο να βοηθήσουν στην πρόβλεψη του αποτελέσματος αν και η αξιοπιστία τους είχε χτυπηθεί στο δημοψήφισμα του 2016 για την ένταξη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Dara Doyle
 
3835