Ίσως Αύγουστο ταξίδια εμβολιασμένων Βρετανών χωρίς καραντίνα

Τον Αύγουστο αναμένονται να ταξιδέψουν οι εμβολιασμένοι Βρετανοί χωρίς να μπουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους

H κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να επιτρέψει σε επιβάτες που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού να ταξιδέψουν σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο χωρίς να χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους, ανάμεσα σε αυτές και η Ελλάδα.

Οι ρυθμιστές αναμένουν πως η νέα απόφαση θα υπογραφεί από την κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες, αποτελώντας ένα σημαντικό βήμα στην  επιστροφή στην κανονικότητα.

Η αλλαγή όμως αυτή μπορεί να μην αρχίσει να ισχύει μέχρι τον Αύγουστο, ενώ η κυβέρνηση αναμένεται να κρατήσει τη λίστα των λεγόμενων και ως “πράσινων” (ασφαλών) προορισμών μικρή. Αυτό μπορεί να περιορίσει την πληρότητα των εταιρειών όπως EasyJet και British Airways. 

Οι τελικές αποφάσεις όσον αφορά την καραντίνα θα ληφθούν σύντομα, ενώ αναμένεται να αλλάξουν εάν αλλάξουν και τα πανδημικά δεδομένα.

ΓΝΦ

Η βιομηχανία υποφέρει

Η τουριστική και η αεροπορική βιομηχανία υποφέρουν από το ξέσπασμα της πανδημίας λόγω των lockdowns και των κλειστών συνόρων. Με την ΕΕ τώρα να χαλαρώνει τις απαγορεύσεις στα σύνορα, οι εκκλήσεις για παρόμοια κίνηση στη Βρετανία έχουν αυξηθεί.

Οι Ryanair Holdings και ο κάτοχος των αεροδρομίων του Manchester και Stanstead κινήθηκαν νομικά κατά της κυβέρνησης υπογραμμίζοντας πως η έλλειψη διαφάνειας πλήττει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Την Τετάρτη η βιομηχανία σχεδιάζει ένα τεράστιο lobbying event για να υπογραμμίσει τις ανάγκες της  και να προειδοποιήσει για τον κίνδυνο στον οποίο βρίσκονται 218.000 θέσεις εργασίας.

Η Βρετανία κωδικοποιεί τους προορισμούς σύμφωνα με τους υπολογισμούς της πανδημίας, συμπεριλαμβανόμενων των κρουσμάτων και των εμβολιασμών. Οι πιο ασφαλείς χώρες βρίσκονται στην “πράσινη” λίστα και οι πολίτες που καταφθάνουν στη Βρετανία από αυτές δε χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα.

Τα άτομα που προέρχονται από χώρες της “πορτοκαλί” ζώνης θα χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα στο σπίτι τους για 10 ημέρες και να κάνουν τεστ κορωνοϊού. Αυτοί που καταφθάνουν από “κόκκινες” περιοχές θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο.

Αλλαγές στους κανονισμούς

Η κυβέρνηση επίσης αναμένεται να ανανεώσει και τους κανονισμούς, συμπεριλαμβάνοντας και αλλαγές στους κανόνες για τους πλήρως εμβολιασμένους, κάτι που θα γίνει πιθανά στις 28 Ιουνίου. Ο Τζόνσον, πάντως υπογράμμισε πως αν και θα υπάρξει μεγαλύτερη ελευθερία για τους εμβολιασμένους, το 2021 θα παραμείνει ένα δύσκολο έτος για τα ταξίδια.

Πηγή: Newmoney.gr/Bloomberg

 
4750