Ισπανία: Οι μάσκες προσώπου αποτελούν δείκτη μέτρησης πληθωρισμού

Πλέον οι τιμές των μασκών προσώπου θα υπολογίζονται στο «καλάθι» του πληθωρισμού, τις τιμές που καταγράφονται για τη μέτρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή στη χώρα της Ιβηρικής

Το κόστος των μασκών προσώπου έχει συμπεριλάβει η Ισπανία στη λίστα των άρθρων της για τη μέτρηση του πληθωρισμού, χαρακτηριστικό παράδειγμα του εκτεταμένου αντίκτυπου της πανδημίας.

Πλέον οι τιμές των μασκών προσώπου θα υπολογίζονται στο «καλάθι» του πληθωρισμού, τις τιμές που καταγράφονται για τη μέτρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή στη χώρα της Ιβηρικής.

Πέρα από τις μάσκες, η Ine ανακοίνωσε πως προσθέτει στο «καλάθι» του πληθωρισμού και τις διαδικτυακές συνδρομές σε εφημερίδες, ενώ αφαιρεί από αυτό τα DVC και τα CD.

Σημειώνεται πως η χρήση των μασκών είναι υποχρεωτική για τους περισσότερους δημόσιους χώρους στην Ισπανία, όπως είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο ο πρωθυπουργός της χώρας, Πέδρο Σάντσεθ, εν μέσω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον.

Υπενθυμίζεται πως για τον Ιανουάριο του 2022 ο πληθωρισμός στην Ισπανία αυξήθηκε 6,1%, κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 3 δεκαετιών.

newmoney.gr