Καναδάς: Σχεδόν 1 εκ. αιτήσεις για επίδομα ανεργίας σε 1 βδομάδα

Ο αριθμός αντιπροσωπεύει το 5% του συνόλου του εργατικού δυναμικού της χώρας

- Εφόσον τα στοιχεία επιβεβαιωθούν θα είναι η χειρότερη επίδοση από το 1957 όταν υποβλήθηκαν μισό εκατομμύριο αιτήσεις σε διάστημα ενός μήνα (και όχι εβδομάδας όπως τώρα)

Σχεδόν ένα εκατομμύριο Καναδοί υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, αριθμός που αντιπροσωπεύει σχεδόν το 5% του συνολικού εργατικού δυναμικού της χώρας, σύμφωνα με ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο με γνώση των στοιχείων.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Ο νέος αριθμός των 929.000 ατόμων περιλαμβάνει τις 500.000 αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις οποίες είχε αναφερθεί για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός Τζαστίν Τριντό σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, αλλά και τις νέες αιτήσεις που έγιναν μέσα στο Σαββατοκύριακο, δήλωσε ο αξιωματούχος υπό την προύπόθεση της ανωνυμίας καθώς τα στοιχεία δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί.

χ

Το άλμα στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας δεν έχει προηγούμενο στη χώρα καθώς το προηγούμενο ιστορικό υψηλό για ολόκληρο μήνα (και όχι εβδομάδα όπως τώρα) ήταν 499.200 αιτήσεις το 1957, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Καναδά.

Τα τελευταία στοιχεία των ισχυρισμών υπογραμμίζουν την ταχύτητα με την οποία επιδεινώνεται η οικονομία της χώρας, καθώς οι Καναδοί παραμένουν στο σπίτι και οι κυβερνήσεις παροτρύνουν τις επιχειρήσεις να κλείσουν, εν μέσω προσπαθειών για τον έλεγχο της εξάπλωσης του κορωναϊού. Οι οικονομολόγοι έχουν μειώσει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη και τώρα αναμένουν ότι το δεύτερο τρίμηνο του κύκλου εργασιών θα υποχωρήσει κατά περισσότερο από μισό αιώνα.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Σύμφωνα με οικονομολόγο της Imperial Bank of Commerce «Η άνοδος στις αιτήσεις επιδομάτων εργασίας μας δίχνει το πόσο ραγδαία ήτνα η πτώση της οικονομικής δραστηριότητας τις τελευταίες εβδομάδες». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «Ενώ πραγματικά δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει αυτό, γνωρίζουμε ότι το πλήγμα στο ΑΕΠ θα είναι μεγάλο» και προέβλεψε ότι τα ποσοστά της ανεργίας θα ξεπεράσουν και αυτά που καταγράφηκαν στην οικονομική κρίση.

newmoney.gr

 
2252
Thumbnail

Το lockdown της Ιταλίας πιθανότατα θα παραταθεί για τουλάχιστον άλλες δυο εβδομάδες, ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη κορυφαίος αξιωματούχος υγείας της Λομβαρδίας.

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<

ad1mobile

«Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε μέσα για πάντα, πιστεύουμε όμως ότι αυτή η θυσία πρέπει να συνεχιστεί για τουλάχιστον άλλες δύο με τρεις εβδομάδες», ανέφερε ο Giulio Gallera, κορυφαίος αξιωματούχος του τομές υγείας της περιοχής της Λομβαρδίας, μιλώντας στο Canale 5. «Τότε, θα πρέπει να λάβουμε μέτρα προφύλαξης – όπως μάσκες ή άλλα μέσα προφύλαξης του προσώπου – ώστε να αποφύγουμε την έναρξη νέου κύκλου μολύνσεων». δ

Η Ιταλία την Κυριακή ανακοίνωσε τον χαμηλότερο ημερήσιο απολογισμό νεκρών σε διάστημα 2,5 εβδομάδων – σε ένα πρώιμο σημάδι ότι οι εβδομάδες αυστηρής απομόνωσης για να περιοριστεί η εξάπλωση, αρχίζει να αποφέρει καρπούς.

Η Ιταλία παραμένει σε αυστηρό lockdown, με τη Λομβαρδία και την πρωτεύουσα της επαρχίας Μιλάνο να έχουν υποστεί το βαρύτερο πλήγμα. Από την Κυριακή καλεί τους πολίτες της που βγαίνουν από τα σπίτια τους να φορούν μάσκες ή άλλα προστατευτικά καλύμματα στο στόμα και την μύτη.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

ad2mobile

Παράλληλα, οι αρχές της Λομβαρδίας έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να συνεχίσουν να μένουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν μόνο για ζωτικές ανάγκες, μετά την παρατήρηση αύξησης του αριθμού των ατόμων που περιφέρονται έξω παρά την αυστηρή καραντίνα.

Πηγή: Bloomberg/newmoney

article 1