Καθυστέρηση στο εργοστάσιο Tesla στο Βερολίνο λόγω άγριας ζωής

Η δικαστική απόφαση απειλεί το φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα της Tesla να λειτουργήσει το εργοστάσιο από τα μέσα του 2021

(Bloomberg) - Το πρώτο εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Elon Musk στην Ευρώπη αντιμετωπίζει νομικές καθυστερήσεις που θα μπορούσαν να πάρουν το έργο πίσω αρκετούς μήνες πίσω καθώς το δικαστήριο δήλωσε πως η εκκαθάριση ενός δάσους κοντά στο Βερολίνο για τη δημιουργία του εργοστασίου της Tesla Inc πρέπει να σταματήσει αμέσως.  

Το Ανώτερο Διοικητικό Δικαστήριο του Βερολίνου-Βρανδεμβούργου εξέδωσε προσωρινή διαταγή για τερματισμό περαιτέρω αποκοπής δέντρων, ανατρέποντας την απόφαση του Κατώτερου Δικαστηρίου με την οποία απορρίφθηκε αίτημα της περιβαλλοντικής ομάδας Gruene Liga Brandenburg.  Η ομάδα προσπαθεί να εμποδίσει την Tesla να προχωρήσει με την περαιτέω αποκοπή δέντρων και το δικαστήριο δήλωσε ότι θα λάβει τελική απόφαση σχετικά με την καταγγελία τις προσεχείς ημέρες.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Η Tesla και η κυβέρνηση του Βρανδεμβούργου, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο, θα έχουν μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης να απαντήσουν στο δικαστήριο και θα τηρήσουν αυτή την προθεσμία, δήλωσε στο Twitter το Joerg Steinbach, Υπουργό Οικονομικών του Βρανδεμβούργου, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια «θα στηριχθούν στην ταχεία απόφαση» του δικαστηρίου.

Αν ο Tesla δεν κάνει εκκαθάριση του δάσους μέχρι τα μέσα Μαρτίου, πριν αρχίσει η περίοδος αναπαραγωγής της άγριας πανίδας, η κατασκευή θα μπορούσε να καθυστερήσει κατά έξι έως εννέα μήνες, προειδοποίησαν οι τοπικοί αξιωματούχοι.

Η δικαστική απόφαση απειλεί το φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα της Tesla να λειτουργήσει το εργοστάσιο από τα μέσα του 2021.  Εάν ξεπεραστεί η γερμανική γραφειοκρατία, ο χώρος θα μπορούσε να παράγει 500.000 αυτοκίνητα ετησίως, να απασχολήσει 12.000 άτομα και αποτελεί σοβαρή πρόκληση για τις Volkswagen AG, Daimler AG και BMW AG.  Ο Musk προσπάθησε πρόσφατα να μειώσει τις τοπικές ανησυχίες όσον αφορά τη χρήση του νερού για το εργοστάσιο, το οποίο θα διασχίσει ένα φυσικό απόθεμα.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη εκκαθαρίσει χώρο ισοδύναμο με περίπου 150 ποδοσφαιρικά γήπεδα και έχουν απομακρύνει τα περισσότερα από τα στρατιωτικά πυρομαχικά του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκαν εκεί.

Οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου περιλαμβάνουν τον εκφοβισμό ή τη μετεγκατάσταση λύκων, νυχτερίδων, φιδιών και σαυρών μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή.  Σύμφωνα με τους γερμανικούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς, το έργο στη μικρή πόλη Gruenheide πρέπει επίσης να λάβει υπόψη την περίοδο αναπαραγωγής για την τοπική άγρια φύση την άνοιξη.

Stefan Nicola και Richard Weiss 
 
3337
Thumbnail