Κίνα: Νέα στοιχεία ότι ο κορωνοϊός δεν προήλθε από εργαστήριο

Το εργαστήριό δεν ήταν η πηγή της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού-Τι λέει η «γυναίκα νυχτερίδα» της Κίνας

Η Σι Σενγκλί, η Κινέζα επιδημιολόγος που φημίζεται για τη μελέτη της στους ιούς στις νυχτερίδες, παρείχε νέα στοιχεία με τα οποία υποστηρίζει ότι το εργαστήριό της δεν ήταν η πηγή της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού, σε έρευνα που δημοσιεύθηκε σε επιστημονικό περιοδικό.

Η αναπληρώτρια διευθύντρια του Ινστιτούτου επιδημιολογίας της Γουχάν δήλωσε ότι οι τελευταίες εξετάσεις αίματος στους ανθρακωρύχους, οι οποίοι αρρώστησαν με μια μυστηριώδη αναπνευστική νόσο πριν από 8 χρόνια μετά την εκκαθάριση περιττωμάτων νυχτερίδων, έδειξαν ότι δεν είχαν τον ιό που προκάλεσε τον Covid-19, σύμφωνα με την South China Morning Post. Η εφημερίδα επικαλέστηκε τα ευρήματα της Σι που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Nature αυτήν την εβδομάδα.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Τα δείγματα προέρχονταν από τέσσερα άτομα που μολύνθηκαν από την ασθένεια μετά από εργασία σε ορυχείο χαλκού στην επαρχία Γιουνάν. Σε δημοσίευση τον Φεβρουάριο, η Σι πρότεινε ότι οι νυχτερίδες θα μπορούσαν να ήταν οι αρχικοί ξενιστές του Sars-CoV-2, ο ιός που προκάλεσε τον Covid-19, προκαλώντας θεωρίες ότι η πανδημία προκλήθηκε από τον ιό που μελετούσε εκείνη τη περίοδο η ομάδα της.

Η Σι, γνωστή ως «γυναίκα νυχτερίδα» της Κίνας, είπε ότι τα γενετικά χαρακτηριστικά των ιών τους οποίους έχει μελετήσει δεν ταιριάζουν με αυτά του τωρινού κορωνοϊού. Η πανδημία έχει μεταδοθεί σε περισσότερους από 57,6 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1,37 εκατομμύρια.

Πηγή: Bloomberg
 

 
3036
Thumbnail