Κίνα:Έκκληση για οικονομία στο ρεύμα σε επιχειρήσεις & νοικοκυριά

Η τοπική κυβέρνηση της επαρχίας ενθαρρύνει τη λεγόμενη τριτοβάθμια βιομηχανία να περιορίσει την κατανάλωση ρεύματος κατά τις ώρες αιχμής όσο το δυνατόν περισσότερο

Την ανάγκη να χρησιμοποιούν όσο λιγότερο ρεύμα γίνεται επισήμαναν σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά οι Αρχές της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ στην Κίνα, μετά τη διακοπή στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας που προκάλεσε κύμα καύσωνα στην περιοχή.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Η τοπική κυβέρνηση της επαρχίας ενθαρρύνει τη λεγόμενη τριτοβάθμια βιομηχανία, όπως κτίρια γραφείων, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και επιχειρήσεις του κλάδου ψυχαγωγίας, να περιορίσει την κατανάλωση ρεύματος κατά τις ώρες αιχμής όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η σχετική ανακοίνωση δημοσιεύθηκε σήμερα (25.09.2021) στην επίσημο λογαριασμό που διατηρεί η Επιτροπή Επαρχιακής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Wechat.

Σε ό,τι αφορά τα νοικοκυριά, έχει δοθεί σύσταση για περιορισμό στην κατανάλωση ρεύματος με άλλους τρόπους, όπως η ρύθμιση των κλιματιστικών το πολύ στους 26 βαθμούς.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ η ζήτηση για ρεύμα στις 23 Σεπτεμβρίου 2021 έφτασε στο ρεκόρ των 141 εκατ. KW, μετά το κύμα καύσωνα που είχε ξεκινήσει νωρίτερα τον ίδιο μήνα.

Η θερμοκρασία κατά μέσο όρο βρισκόταν καθημερινά στους 34,4 βαθμούς, δηλαδή 2,2 βαθμούς υψηλότερα σε σχέση με την ίδια περίοδο τα προηγούμενα χρόνια.

Πηγή: Bloomberg/newmoney
 

 
4065