Κρυπτονομίσματα: Οι Κινέζοι miners υπό πολιορκία – Τι σχεδιάζουν

Μετά την «καταιγίδα» των κρατικών απαγορεύσεων οι Κινέζοι miners ανασυντάσσονται αλλά η επόμενη μαζική έξοδός τους από τη χώρα έχει ημερομηνία

Eνα μυστηριώδες και πριβέ φόρουμ με τίτλο «Web 3.0 Blockchain Application Cum Computing Power Overseas and Distributed Storage Conference» έλαβε χώρα πρόσφατα στην Τσενγκντού της Κίνας. Ο επίσημος τίτλος της διοργάνωσης μπορεί να μοιάζει ως… άτακτα ερριμμένες λέξεις, αλλά όχι για τους συμμετέχοντες, μια μικρή ομάδα miners κρυπτονομισμάτων, οι οποίοι βρίσκονται υπό πολιορκία από τις κινεζικές αρχές.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Αν όχι Bitcoin, τι;

Στα τελευταία αυτά «προπύργια» των Κινέζων crypto miners, όσοι δεν ακολούθησαν τη σχεδόν «βιβλική» έξοδο από τη χώρα λόγω της καταστολής των αρχών, προσπαθούν να βρουν τρόπους να συνεχίσουν τη δράση τους στρέφοντας το ενδιαφέρον τους σε λιγότερο γνωστά κρυπτονομίσματα όπως τα Filecoin, Swarm, Silicoin και Chia. 

Ως «ελεύθεροι πολιορκημένοι», οι Κινέζοι miners εμφανίζονται επιφυλακτικά αισιόδοξοι από το γεγονός πως μπορούν να συνεχίσουν την εξόρυξη λιγότερων γνωστών κρυπτονομισμάτων τα οποία δεν έχουν τραβήξει ακόμα την προσοχή των ρυθμιστικών και κρατικών αρχών όπως το Filecoin και το Ethereum. Κάποιοι, όπως ο Ζου Σαν, ποντάρουν στο Swarm το οποίο ανταμείβει τους miners βάσει της αποθήκευσης δεδομένων και των υπηρεσιών επεξεργασίας που προσφέρουν μέσω των data centers. 

O Zoυ εκτιμά πως οι κινεζικές αρχές όχι μόνο θα επιτρέψουν την «εξόρυξη» του Swarm αλλά θα την υποστηρίξουν, λόγω της ιδιαίτερης λειτουργικότητας του κρυπτονομίσματος.

gfnx

Αποστολή: καταστολή

Η Κίνα έχει απαγορεύσει τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα αλλά όχι την ιδιοκτησία τους. Η επαρχία Anhui ανακοίνωσε τον Ιούλιο πως θα απαγορεύσει και θα κλείσει όλα τα πρότζεκτ εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στην περιοχή για τα επόμενα τρία χρόνια, ακολουθώντας το παράδειγμα των επαρχιών Yunnan, Inner Mongolia και Sichuan. Οι αρχές έχουν, επίσης, προχωρήσει σε 1.100 συλλήψεις ατόμων που κατηγορούνται για χρήση κρυπτονομισμάτων με σκοπό το ξέπλυμα χρήματος. 

Ο Ταν Γουεϊζέ, στέλεχος της Ζhizhen Capital ανέφερε χαρακτηριστικά πως πολλοί Κινέζοι miners έχουν υιοθετήσει την τακτική του «βλέποντας και κάνοντας». Παρ’ όλα αυτά, εκτιμά ότι το επόμενο κύμα «μετανάστευσης» των Κινέζων miners θα πραγματοποιηθεί την 1η Οκτωβρίου, την ημέρα της εθνικής επετείου της Κίνας, με προορισμό χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Αυστραλία στις οποίες «οι μηχανές εξόρυξης θεωρούνται προσωπική ιδιοκτησία και ως εκ τούτου ιερή και απαραβίαστη».

Πηγή: Newmoney.gr/Bloomberg

 
4771