Το Λονδίνο ανακάμπτει: «Πυρετός» ενοικίων στο Covent Garden

Συρρέουν επαγγελματίες και επισκέπτες στην πρωτεύουσα μετά την άρση του lockdown

Η ζήτηση για τα ακίνητα στο Covent Garden του Λονδίνου αυξάνεται δραματικά, με πολλά εστιατόρια και καταστήματα λιανικής να επενδύουν στην ανάκαμψη της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μεσιτικής Capital & Countries Plc (CapCo), η διαθεσιμότητα των ακινήτων μειώθηκε στο 3,4%, μετά από τη σύναψη 29 νέων ενοικίων που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Παρ’ όλο το ενδιαφέρον για τα συγκεκριμένα ακίνητα, η μέση τιμή τους μειώθηκε κατά 5,1%, αν και αυτό αποτελεί βελτίωση σε σχέση με την πτώση της τάξης του 13% του προηγούμενου εξαμήνου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της Capital & Countries Plc, Ίαν Χόκσγουορθ, «παρατηρούμε ραγδαία αύξηση των ενδιαφερόμενων σε σχέση με την τελευταία 15ετία».

Το κεντρικό Λονδίνο είχε πραγματικά αδειάσε» λόγω της πανδημίας, με αρκετές επιχειρήσεις να προχωρούν σε «πάγωμα» των ενοικίων τους. Με την άρση του lockdown στις 19 Ιουλίου, όμως, οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στο West End, φτάνοντας το 73% της προ-πανδημίας πληρότητας σε μαγαζιά και επιχειρήσεις.

Η CapCo έχει συλλέξει περίπου το 65% των ενοικίων των καλοκαιρινών μηνών ενώ θα αρχίσει να περιορίζει τα υποστηρικτικά μέτρα προς τους ενοικιαστές, σύμφωνα με τον Χόκσγουορθ. Η αξία του χαρτοφυλακίου της εταιρείας μειώθηκε κατά 146,8 εκατ στερλίνες στα 1,8 δισ το πρώτο εξάμηνο του 2021. 

Η μεσιτική έχει ακόμη 70 πολυτελή διαμερίσματα προς πώληση στο ακίνητό της στο Lillie Square του δυτικού Λονδίνου μετά από την πρόσφατη αναδιάρθρωση προηγούμενης συμφωνίας για πώληση 49 εξ αυτών σε 19.

Πηγή: Newmoney.gr/Bloomberg

 
4198
Thumbnail