Μάχη να κρατηθεί στα $20.000 το bitcoin

Oι μεγαλοεπενδυτές αμφισβητούν την αξία τους, ο κατήφορος δεν έχει τέλος

Mάχη για να κρατηθεί στα επίπεδα των 20.000 δολ. δίνει το Bitcoin μετά την καθίζηση των crypto. Το μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα έφτασε να υποχωρεί νωρίτερα τη Δευτέρα (20/6) έως και 4,8%, στα 19.914  δολ, το Ether κατά 7,8%.

Με τις ρυθμιστικές αρχές ανά τον πλανήτη να επεξεργάζονται τη δυνατότητα ενός εποπτικού πλαισίου για τα ψηφιακά νομίσματα oι μεγαλοεπενδυτές να αμφισβητούν την αξία τους, ο κατήφορος δεν έχει τέλος.

Το Bitcoin υποχώρησε έως και τα 17.749 δολάρια και στη συνέχεια οι απώλειές του περιορίστηκε για να διαμορφωθεί κοντά στα 18.955 δολάρια. Παραμένει ωστόσο πολύ κάτω από το ψυχολογικό όριο των 20.000 δολαρίων και έχει υποτιμηθεί δραματικά σε σχέση με τον περασμένο Νοέμβριο όταν είχε σκαρφαλώσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα κοντά στα 68.789 δολάρια. Μόνο την τελευταία εβδομάδα έχει χάσει το 35% της αξία του.

>>Διαβάστε επίσης: Πανικός ρευστοποιήσεων στα κρυπτονομίσματα<<

“Ένα τοξικό μείγμα κακών ειδήσεων και υψηλότερων επιτοκίων έχουν κλονίσει την αγορά κρυπτονομισμάτων και μπορούμε να αναμένουμε μεγάλες μεταβολές και τις ερχόμενες εβδομάδες”, ανέφερε ο Feroze Medora, διευθυντής APAC trading στην πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων Gemini, σε σημείωμά του, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

newmoney.gr

 
4750