Μετά την FTX και η Genesis προειδοποιεί για πιθανό «κανόνι»

Αν δεν λάβει άμεσα νέα χρηματοδότηση η εταιρεία broker ψηφιακών assets, μπορεί να καταθέσει αίτημα πτώχευσης

Αγώνα να συγκεντρώσει φρέσκα κεφάλαια κάνει η εταιρεία broker ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, η οποία προειδοποίησε τους πιθανούς επενδυτές ότι μπορεί να χρειαστεί να υποβάλει αίτημα πτώχευσης αν αποτύχουν οι προσπάθειές της, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές.

Η Genesis το τελευταίο διάστημα αναζητά φρέσκα κεφάλαια ύψους τουλάχιστον ενός δισ. δολ. σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, έγιναν συζητήσεις και με το ανταλλακτήριο ψηφιακών νομισμάτων Binance, αλλά δεν επετεύχθη μέχρι στιγμής κάποια συμφωνία για χρηματοδότηση.

>>> Διαβάστε επίσης: Κρυπτονομίσματα: 200.000 Έλληνες «έπαιξαν» και… κάηκαν <<<

Η βιασύνη για την ανεύρεση κεφαλαίων επιταχύνθηκε από την κρίση ρευστότητας που υπέστη η Genesis μετά την ξαφνική κατάρρευση της FTX, ενός από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια κρυπτογράφησης στον κόσμο. Η Genesis διέκοψε τις εξαργυρώσεις λίγο αφότου αποκάλυψε στις 10 Νοεμβρίου ότι είχε κλειδώσει 175 εκατομμύρια δολάρια σε έναν λογαριασμό συναλλαγών της FTX.

«Δεν σκοπεύουμε να καταθέσουμε άμεσα αίτημα πτώχευσης», δήλωσε εκπρόσωπος της Genesis. «Στόχος μας είναι να επιλύσουμε την τρέχουσα κατάσταση συναινετικά χωρίς την ανάγκη οποιασδήποτε αίτησης πτώχευσης. Η Genesis συνεχίζει να έχει εποικοδομητικές συνομιλίες με τους πιστωτές».

Εκπρόσωπος της Binance αρνήθηκε να σχολιάσει.

Κι άλλες πλατφόρμες αντιμετωπίζουν τα δικά τους προβλήματα μετά την πτώχευση της FTX που συγκλόνισε τον κλάδο των κρυπτονομισμάτων και άφησε τους επενδυτές σε μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με τον κίνδυνο μετάδοσης.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Genesis έπληξαν τους δίδυμους δισεκατομμυριούχους της Winklevoss, Τάιλερ και Κάμερον, ιδιοκτήτες του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Gemini.

Ως απάντηση στην αναστολή των αναλήψεων από το Genesis, η Gemini διέκοψε τις εξαργυρώσεις από το προϊόν της Earn. Η κίνηση αυτή οδήγησε σε αδιέξοδο ένα πρόγραμμα που, σύμφωνα με ένα άτομο που γνωρίζει το θέμα, έχει δεσμευμένα 700 εκατομμύρια δολάρια από χρήματα πελατών.

Πηγή: Newmoney.gr/Bloomberg

 
5042