Μετοχή κέρδισε 129% όταν έγινε γνωστό ότι θα φτιάξει μάσκες!

Πρόκειται για μετοχή εταιρείας του Χονγκ Κονγκ 

Ξέφρενη άνοδο σημείωσε μετοχή εταιρείας που κατασκευάζει πληκτρολόγια από πυρίτιο και καουτσούκ μόλις ανακοίνωσε ότι κέρδισε παραγγελία για να κατασκευάζει προστατευτικές μάσκες για το Πεκίνο.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Πρόκειται για την Ta Yang Group Holdings με έδρα το Χονγκ Κονγκ που είδε τη μετοχή της να κάνει άλμα 129% σήμερα (14/2) στο χρηματιστήριο αγγίζοντας τα 0,63 δολ. Χονγκ Κονγκ. Ήταν η υψηλότερη τιμή από τον Νοέμβριο του 2018. Στο κλείσιμο σημείωνε άνοδο 24%. Σχεδόν 72 εκατ. μετοχές άλλαξαν χέρια νούμερο που είναι κατά 317 φορές μεγαλύτερο από τον τριμηνιαίο ημερήσιο μέσο όρο.

φ

Όπως έκανε γνωστό η εταιρεία, πήρε παραγγελία από την Κρατική Επιτροπή Εποπτείας και Διοίκησης Περιουσιακών Στοιχείων να κατασκευάσει 5 εκατ. μάσκες. Πριν την εκδήλωση του κορωνοϊού, η Ta Yang δεν έφτιαχνε μάσκες, γι’ αυτό και τώρα θα συνεργαστεί με εταιρεία τεχνολογίας από τη Σενζέν για να φτιάξει τις μάσκες, ενώ ψάχνει και για νέες παραγγελίες.

Η Ta Yang από το 2012 μέχρι το 2018 ανακοίνωνε ετήσιες ζημιές και είναι η τελευταία μιας σειράς εταιρειών στο Χονγκ Κογνκ που επωφελούνται από την παγκόσμια έλλειψη σε μάσκες.

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<

Την Τρίτη μια άλλη εταιρεία, η Moody Technology Holdings, είδε τη μετοχή της να αυξάνεται κατά 220%, όταν ανακοίνωσε και αυτή ότι θα αρχίσει να φτιάχνει μάσκες.

Η Hong Kong Television Network που διαχειρίζεται ένα online κατάστημα που πουλά μάσκες έχει σημειώσει άνοδο 41% φέτος.

Πηγή: Bloomberg/newmoney 
 

 
2855
Thumbnail