Πρόκειται για μετοχή εταιρείας του Χονγκ Κονγκ 

Ξέφρενη άνοδο σημείωσε μετοχή εταιρείας που κατασκευάζει πληκτρολόγια από πυρίτιο και καουτσούκ μόλις ανακοίνωσε ότι κέρδισε παραγγελία για να κατασκευάζει προστατευτικές μάσκες για το Πεκίνο.

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Πρόκειται για την Ta Yang Group Holdings με έδρα το Χονγκ Κονγκ που είδε τη μετοχή της να κάνει άλμα 129% σήμερα (14/2) στο χρηματιστήριο αγγίζοντας τα 0,63 δολ. Χονγκ Κονγκ. Ήταν η υψηλότερη τιμή από τον Νοέμβριο του 2018. Στο κλείσιμο σημείωνε άνοδο 24%. Σχεδόν 72 εκατ. μετοχές άλλαξαν χέρια νούμερο που είναι κατά 317 φορές μεγαλύτερο από τον τριμηνιαίο ημερήσιο μέσο όρο.

φ

Όπως έκανε γνωστό η εταιρεία, πήρε παραγγελία από την Κρατική Επιτροπή Εποπτείας και Διοίκησης Περιουσιακών Στοιχείων να κατασκευάσει 5 εκατ. μάσκες. Πριν την εκδήλωση του κορωνοϊού, η Ta Yang δεν έφτιαχνε μάσκες, γι’ αυτό και τώρα θα συνεργαστεί με εταιρεία τεχνολογίας από τη Σενζέν για να φτιάξει τις μάσκες, ενώ ψάχνει και για νέες παραγγελίες.

Η Ta Yang από το 2012 μέχρι το 2018 ανακοίνωνε ετήσιες ζημιές και είναι η τελευταία μιας σειράς εταιρειών στο Χονγκ Κογνκ που επωφελούνται από την παγκόσμια έλλειψη σε μάσκες.

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<

Την Τρίτη μια άλλη εταιρεία, η Moody Technology Holdings, είδε τη μετοχή της να αυξάνεται κατά 220%, όταν ανακοίνωσε και αυτή ότι θα αρχίσει να φτιάχνει μάσκες.

Η Hong Kong Television Network που διαχειρίζεται ένα online κατάστημα που πουλά μάσκες έχει σημειώσει άνοδο 41% φέτος.

Πηγή: Bloomberg/newmoney 
 

 
2064
Thumbnail

Τα μέτρα της κυβέρνησης και ο φόβος των ανθρώπων να βγουν έξω έχουν αποδεκατίσει τις δαπάνες για επιχειρήσεις από τοπικά μαγαζιά με νουντλς μέχρι τα καταστήματα Starbucks και τους διανομείς της Alibaba. Εν τω μεταξύ, πολλά εργοστάσια εξακολουθούν να μη λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού, με τους εργαζόμενους να είναι παγιδευμένοι στις ιδιαίτερες πατρίδες τους ή να διανύουν δύο εβδομάδες σε καραντίνα.

ad1mobile

Η οικονομία της Κίνας είναι πιθανό να λειτουργούσε μόλις στο 40% – 50% την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με έκθεση της Bloomberg Economics. Τα ακόλουθα στοιχεία παρακολουθούν σε ποιο βαθμό η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου παραμένει εκτός δράσης:

>>> Bloomberg στην ελληνική  <<<

Ανθρώπινες μετακινήσεις

Περίπου ο ίδιος αριθμός ταξιδιών με αεροπλάνα, τρένα, αυτοκίνητα και πλοία καταγράφηκε κατά την περίοδο έως το σεληνιακό νέο έτος φέτος σε σχέση με πέρυσι, αλλά η πτώση μετά την πρώτη ημέρα της χρονιάς του Αρουραίου στις 25 Ιανουαρίου ήταν απότομη. Κατά μέσο όρο, μόνο περίπου το 20% των ταξιδιών πραγματοποιούνται κάθε μέρα, που σημαίνει ότι εκατομμύρια άνθρωποι ακόμα δεν έχουν επιστρέψει πίσω στην δουλειά τους. Και με τα λεωφορεία μεγάλων αποστάσεων να επιτρέπεται να λειτουργούν μόνο στο 50% της χωρητικότητάς τους, για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού, αυτή η καθυστέρηση θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να επιδιορθωθεί.

Βιομηχανική ζήτηση

Παρόλο που ορισμένες εταιρείες, ιδιαίτερα οι μεγάλες κρατικές βιομηχανικές επιχειρήσεις και οι κατασκευαστές ιατρικού εξοπλισμού, έχουν αυξήσει την παραγωγή τους, η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλότερη από τα επίπεδα που θα έπρεπε να είναι αυτή την περίοδο του έτους. Μαζί με τις αναφορές από όλη την τεράστια «καρδιά» της μεταποίησης στην ανατολική ακτή της Κίνας, τα στοιχεία δείχνουν ότι μεγάλο μέρος της βιομηχανικής παραγωγικής ικανότητας της χώρας παραμένει αδρανές.

Οι εκπομπές διοξειδίου του αζώτου την εβδομάδα μετά τις διακοπές ήταν κατά 36% χαμηλότερες από εκείνες κατά την ίδια περίοδο μετά τις διακοπές της κινεζικής πρωτοχρονιάς του 2019, σύμφωνα με το Κέντρο Έρευνας για την Ενέργεια και τον Καθαρό Αέρα, το οποίο επικαλέστηκε δεδομένα από δορυφόρο. Μια επιβράδυνση 25% -50% σε όλους τους βιομηχανικούς κλάδους, όπως η διύλιση πετρελαίου, η παραγωγή ηλεκτρισμού από άνθρακα και η παραγωγή χάλυβα, συνέβαλαν στην πτώση, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο ερευνητικό οργανισμό.

Μια έρευνα μεταξύ 109 αμερικανικών μεταποιητικών επιχειρήσεων μέσα και γύρω από τη Σαγκάη έδειξε ότι παρόλο που το 70% περίπου λειτουργούσαν την περασμένη εβδομάδα και το 90% αναμένεται να επιστρέψει σε λειτουργία αυτήν την εβδομάδα, το 78% των επιχειρήσεων δήλωσαν ότι δεν είχαν επαρκές προσωπικό για να εκτελέσουν πλήρη παραγωγή.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Κατανάλωση

Η Alibaba Group Holding, η πρώτη μεγάλη κινεζική εταιρία τεχνολογίας που ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα μετά την εμφάνιση της επιδημίας τον Ιανουάριο, ανέφερε ότι ο ιός υπονομεύει την παραγωγή και έχει αλλάξει τις αγοραστικές συνήθειες, με τους καταναλωτές να απέχουν από δαπάνες όπως ταξίδια και γεύματα σε εστιατόρια.

Αυτή η πτώση των δαπανών μπορεί να φανεί σαφώς στην πτώση των εσόδων του κινηματογραφικού box office κατά τη φετινή κινεζική πρωτοχρονιά.

ad2mobile

Ακόμη και αν οι άνθρωποι θέλουν να ξοδέψουν χρήματα, πολλά καταστήματα είναι κλειστά, ενώ τα online και τα φυσικά σημεία λιανικής πώλησης αντιμετωπίζουν μεταφορικά προβλήματα για την παράδοση στους πελάτες τους. Αυτή η κατάσταση μπορεί να συνεχιστεί μέχρι να περιοριστεί ο ιός, οι άνθρωποι να επιστρέψουν στη δουλειά τους και να πληρώνονται, και να αισθάνονται αρκετά αισιόδοξοι για να ξοδέψουν ξανά.

mononews.gr

article 1